Reklama

Reklama

Jim a Andy: Život po životě

  • USA Jim & Andy: The Great Beyond (více)
Trailer

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Roman.Caesar 

všechny recenze uživatele

Man on the Moon je moje absolutní srdcovka. Tenhle dokument toho však ukazuje ještě tolik navíc, a z tolika úhlů, že se tím dostává téměř na úroveň samotného filmu. Jim Carrey je opravdu skvělý herec, ale oblíbil jsem si ho až u Truman Show a následně u Muže na Měsíci, jeho role předtím mi neříkaly nic. A i v tomto dokumentu ukazuje, že se pro hraní narodil. Za mě plný počet jako u filmu samotného. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey šiel v rámci príprav na rolu Andyho Kaufmana na hranu psychického zdravia a to všetko zaznamenali na kameru Kaufmanoví najbližší spolupracovníci Bob Zmuda a Lynne Margulies. Pásky 20 rokov ležali v trezore, aby konečne na svetlo sveta prišiel finálny "Andyho" vtip, kedy Jim Carrey odmietal odísť z role a v duchu štýlu Andyho Kaufmana napálil celý štáb a všetkých okolo. Ultimatívna povinnosť pre všetkých fanúšikov Man on the Moon/Andyho Kaufmana/Tonyho Cliftona/Jima Carreyho. ()

Reklama

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Sledovať najlepšieho komika svojho času predstierať, že je najuletenejší komik svojho času, ktorý predstiera že je najväčšie hovado svojho času, to celé na place jedného z najlepších filmov svojho času režíroveného najodvážnejším (vydržať takéhoto Carreyho, klobúk dole) režisérom svojho času je vskutku... nadčasové. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nejen film o vzniku Muže na Měsíci, ale také fascinujíce studie metodického herectví dovedeného do krajnosti. Jim Carrey, jehož mluvící hlava tvoří společně s dosud nezveřejněnými záběry z natáčení základ dokumentu, velmi otevřeně vypráví o tom, proč pro něj v dané fázi kariéry bylo tak důležité přivést k životu Andyho Kaufmana a jak jej daná role proměnila. Na jedné straně je překvapující, že Miloš Forman (kterého Carrey mimochodem dokáže skvěle imitovat) představitele hlavní role, který byl osinou v zadku par excellence, nenahradil někým kontrolovatelnějším. Zároveň je možné, že kdyby Carrey neprodělal transformaci v Kaufmana/Cliftona a zpět a nepoznal díky tomu plný rozsah svých hereckých schopností, dodnes bychom jej znali jenom jako legračního magora s gumovým obličejem, ne jako citlivého a přemýšlivého herce. Resp. tohle je "poučení", které bychom si z dokumentu podle toho, kterou linii nejvíc akcentuje, měli odnést. Jako životopis rozkrývající life-changing období v životě Jima Carreyho ten film, snažící se současně upozorňovat na paralely mezi oběma komiky a pravidla filmového marketingu (záběry Carreyho zbaveného pout původně vznikaly pro EPK), funguje nejlépe. Věřit tomu můžete, ale taky nemusíte. Jako čemukoliv spojenému s Kaufmanem/Cliftonem. 75% ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey je tak trochu magor, ale zatraceně zábavný. V tomhle dokumentu vidíme, jak se transformuje do Andyho Kaufmana a opravdu věří, že je částečně v něm, což ale nakonec vyústí i ve velmi zajímavé dramatické scény. Tahle proměna je totiž terapeutická nejen pro Carreyho, ale i pro jeho okolí, ať už jde o herce, štáb či blízké samotného Kaufmana. Řekl bych, že Carrey přestřelil, když se snažil imitovat Kaufmanův vztah s wrestlerem tím, že ho neustále během natáčení provokoval, ale nakonec se mu alespoň díky tomu podařilo docílit reálného znovuztvárnění Kaufmanovy epizodky, kdy před médii přeháněl své zranění. Jim Carrey prožil v životě hodně těžkých věcí, které se podepsaly na jeho psychice (např. jeho bývalá přítelkyně spáchala po rozchodu s ním sebevraždu), takže v dokumentu ho teď vidíme v jeho přemýšlivé fázi (kterou teď, v roce 2020, dal alespoň částečně stranou). "Guru" Jim s šedivými vousy není žádný otravný ezoterik, ale velmi zábavný a působivý filozof, který se skvěle hodí jako komentátor k tomuto dokumentu. Jsem jinak velký fanoušek původního filmu Muž na měsíci, Carreyho obdivuju (i když s ním ne se vším souhlasím), a tak byl pro mě tenhle film velkým zážitkem. (9/10) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama