Reklama

Reklama

Neposlušnost

  • Velká Británie Disobedience (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Newyorská fotografka Ronit (Rachel Weiszová) se musí z velkoměsta po letech vrátit do ortodoxní židovské komunity v severním Londýně, kde vyrostla. Přijíždí na pohřeb svého zesnulého otce - rabína, nejvyšší autority této uzavřené, rigidní společnosti. Zde se znovu setká se dvěma přáteli z dětství – nesmělou Esti (Rachel McAdamsová) a zbožným Dovidem (Alessandro Nivola), z nichž se, jak Ronit ke svému překvapení zjistí, mezitím stali manželé. Členové komunity jsou pohoršeni Ronitiným oblečením i způsoby. I přes jejich odlišnosti Ronit znovu zcela propadne povznášející společnosti Dovida a hlavně Esti. Ronitina rušivá přítomnost vystavuje časovanou nálož potlačovaných emocí stále většímu tlaku a hrozí, že zažehne dlouho dřímající vášně a spory. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (76)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Syrový náhled do zvyků a tradic jedné londýnské židovské komunity, v níž se i přes "ztvrdlou" konzervativnost objevují výkřiky osobního vyjádření, nezdolné touze po svobodě a sexuální individuality. Disobedience si s tímto nosným tématem vcelku nepochopitelně pouze "pohrává", jelikož ve většině případů pouze "klouže" po povrchu této tématiky. Je až k nevíře, že se režisér Sebastián Lelio více nepohroužil do této látky, která nabízí více styčných bodů, více emocionálních odboček a více dráždivých náznaků volnosti každé jednotlivé osobnosti. Takto dostaneme pouze snímek, který je udělán jen tak "napůl". A to je vzhledem k vtahující vrstevnatosti onoho tématu vážně velká škoda. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Drsná sonda do ortodoxních a konzervativních židovských obyčejů a pravidel. Zakázaná láska mezi dvěma ženami, která nemůže být za takových okolností absolutně pochopena. Ale zatímco jedna z protagonistek už dávno dala rozvětvené rodině a celkově místu, svázanému pravidly, vale, druhá už má poměrně problém otočit se na podpatku a zdrhnout. A tak se, opět po letech, obě setkávájí při příležitosti židovského svátku a zároveň pohřbu hlavního rabína, aby opět otevřely dlouho nezodpovězenou otázku, kde cesta k odpovědím bude značně trnitá.......................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

to že to menšiny měly,mají a budou mít v uzavřených komunitách (ať už jde o víru nebo cokoliv jiného) je fakt a kde není vůle těžko bude změna.Osobně jsem od Disobedience očekával silné drama se skvělým obsazením,ale nakonec jsem dostal zhruba polovinu.Skvělé obsazení tu je,ale víc než hodně silné drama o tom co jsem popsal výše je Disobedience spíš pomalu plynoucí romancí,která ve spoustě věcech pouze pluje po povrchu a nikam hlouběji se nepodívá.Ani to obsazení a jedna lehce explicitní (ačkoliv nikterak vulgární) scéna to nezachrání...40% ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Filmy o Židech z moderní doby moc nejsou, momentálně mě napadá jen výborný Svatý boj. Takže téma docela neobvyklé. Od filmu jsem čekal trošku nějaký ty lehký erotiky a silné drama. Ani jednoho se mi nijak nedostalo. Film je dost roztahaný a prakticky nic se tam neděje. Nějaká chemie mezi postavama taky chybí. Herecky to není špatné, ale určitě by to chtělo silnější přístup a klidně i zkrátit o nějakou tu půlhodinku. 40% ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Mé oblíbené herečky Rachel Weisz/McAdams v průměrném dramatu o zakázané lásce v posraně konzervativní židovské komunitě. Nakonec to pro ně dopadlo dobře z jistého úhlu pohledu. Díky "bohu" že jsem v tomhle omezujícím prostředí nevyrostl. Každý by měl mít možnost volby vybrat si tu svojí správnou víru a ne jen slepě následovat stádo... Náboženství není zlo, ale to organizované ano. 60 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Film si z niektorých krajín odniesol odlišné vekové obmedzenie od ratingových spoločností. Zatiaľčo v Nemecku dostal film rating FSK0 (bez vekového obmedzenia, v Británii dostal rating "15" pre silný sexuálny obsah. (Janko_Vlyrd)

Reklama

Reklama