Reklama

Reklama

Neposlušnost

  • Velká Británie Disobedience (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Newyorská fotografka Ronit (Rachel Weiszová) se musí z velkoměsta po letech vrátit do ortodoxní židovské komunity v severním Londýně, kde vyrostla. Přijíždí na pohřeb svého zesnulého otce - rabína, nejvyšší autority této uzavřené, rigidní společnosti. Zde se znovu setká se dvěma přáteli z dětství – nesmělou Esti (Rachel McAdamsová) a zbožným Dovidem (Alessandro Nivola), z nichž se, jak Ronit ke svému překvapení zjistí, mezitím stali manželé. Členové komunity jsou pohoršeni Ronitiným oblečením i způsoby. I přes jejich odlišnosti Ronit znovu zcela propadne povznášející společnosti Dovida a hlavně Esti. Ronitina rušivá přítomnost vystavuje časovanou nálož potlačovaných emocí stále většímu tlaku a hrozí, že zažehne dlouho dřímající vášně a spory. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem toho mnoho nečekal. Motivace ke shlédnutí byla dvojice skvělých hereček ( Rachel McAdams, Rachel Weisz ), které jsou navíc krásné. Druhou motivací bylo lesbické pnutí mezi oběma hlavními hrdinkami. Samotný děj nebyl nikterak složitý na tak dlouhou stopáž, ale celkově si tak poklidně plynul a stále dokázal bavit. I ten kontrast New Yorské rebelky a ortodoxního židovství byl pojat citlivě a i toto podtrhlo tu plynulost a poklidnost celého děje. Výsledné 4z5 jsou možná lehce nadhodnocené, ale 3* mi přijdou málo. ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Mé oblíbené herečky Rachel Weisz/McAdams v průměrném dramatu o zakázané lásce v posraně konzervativní židovské komunitě. Nakonec to pro ně dopadlo dobře z jistého úhlu pohledu. Díky "bohu" že jsem v tomhle omezujícím prostředí nevyrostl. Každý by měl mít možnost volby vybrat si tu svojí správnou víru a ne jen slepě následovat stádo... Náboženství není zlo, ale to organizované ano. 60 % ()

Reklama

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet a pre mňa tento film mal v prvej polovici aj potenciál, nakoľko som mi páčilo (aj keď je to také klišé celkom), že "moderná" žena príde do náboženského prostredia a tam sa stretáva s bývalou láskou, ktorou je v tomto prípade žena a ktorá mi navyše pripadala ako tá zvrhlá v tomto vzťahu. Práve v prvej polovici má tento film také komorné a pomalé tempo s tajomným nádychom hriešnosti a niečoho zakázaného. Ale po erotickej scéne všetko nejako opadne a napríklad keď najprv všetkým vadilo, že do ich komunity prišiel človek z iného sveta, tak neskôr nie len, že im to nevadilo, ale ešte bolo aj v poriadku, že jedna z ich komunity je lesbička. Nakoniec sa všetko dobre vyriešilo a bol koniec. Najprv som chcel dať hodnotenie 4* a 7,2, ale aj keď to nie je zlý film, hodnotenie znižujem. 7/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V žáru zakázané lesbické lásky. Když ortodoxní židovskou komunitu opustí na věčnost významný rabi, je třeba vyhnat pavouky z dámských klínů a uspořádat po letech pořádný vaginální šábes. Produkčně zainteresovaná Rachel Weisz si s kolegyní Rachel McAdams posteskla, že se jim tak nějak poslední dobou nedostává erotických rolí. I nelenily a pustily se do příprav na natáčení, kterým podřídily veškerý svůj sexuální život. Měsíční sexuální půst a vynechaná menstruace, u Rachel už patrně definitivně ukončená, to celé způsobilo, že obě herečky v každém záběru vyhlížejí nadrženě. A co teprve ta stěžejní sex scéna, která následuje uprostřed filmu po letmém ocicmávání. Inkriminovaná scéna probíhala asi takhle: Rejžo, zapomeň na to, že bychom se svlékly, budeme oblečené a divákům musí stačit naše jazyky, a hlavním nápadem je, že já pustím McAdams sliny do pusy. McAdams protestuje, je mokrá až za ušima, ale přesto žádá Weisz, aby si dala mentolku. A po téhle žhavé scéně už film klidně můžete ukončit. Vše intenzivní náhle opadne, už se až do konce nic podstatného neodehraje. Film sice mohl být mnohem lepším než je, nicméně kontroverze jej určitě nemine. Román, z něhož vychází, patrně u nás neměl velkou čtenářskou odezvu, byl-li intenzivnějším než film, nelze určit. Zajímavá změna v repertoáru dvou hvězdných hereček je určitě zajímavá a vítaná. Film je stižen monotonním průběhem, který se nepodařilo odstranit. A samozřejmě nechybí přemíra židovských motivů a židovského smýšlení. To občas koncepčně bylo funkční vzhledem k pohoršující sexualitě mezi stejným pohlavím, občas ta jejich víra ale lezla na nervy. Vzniklo minoritní a poměrně komorní dílo. Výsledek je uspokojivý. 6/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

to že to menšiny měly,mají a budou mít v uzavřených komunitách (ať už jde o víru nebo cokoliv jiného) je fakt a kde není vůle těžko bude změna.Osobně jsem od Disobedience očekával silné drama se skvělým obsazením,ale nakonec jsem dostal zhruba polovinu.Skvělé obsazení tu je,ale víc než hodně silné drama o tom co jsem popsal výše je Disobedience spíš pomalu plynoucí romancí,která ve spoustě věcech pouze pluje po povrchu a nikam hlouběji se nepodívá.Ani to obsazení a jedna lehce explicitní (ačkoliv nikterak vulgární) scéna to nezachrání...40% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu začalo 3. januára 2017. (Kub_ees)
  • Film si z niektorých krajín odniesol odlišné vekové obmedzenie od ratingových spoločností. Zatiaľčo v Nemecku dostal film rating FSK0 (bez vekového obmedzenia, v Británii dostal rating "15" pre silný sexuálny obsah. (Janko_Vlyrd)

Reklama

Reklama