Reklama

Reklama

Neposlušnost

  • Velká Británie Disobedience (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Newyorská fotografka Ronit (Rachel Weiszová) se musí z velkoměsta po letech vrátit do ortodoxní židovské komunity v severním Londýně, kde vyrostla. Přijíždí na pohřeb svého zesnulého otce - rabína, nejvyšší autority této uzavřené, rigidní společnosti. Zde se znovu setká se dvěma přáteli z dětství – nesmělou Esti (Rachel McAdamsová) a zbožným Dovidem (Alessandro Nivola), z nichž se, jak Ronit ke svému překvapení zjistí, mezitím stali manželé. Členové komunity jsou pohoršeni Ronitiným oblečením i způsoby. I přes jejich odlišnosti Ronit znovu zcela propadne povznášející společnosti Dovida a hlavně Esti. Ronitina rušivá přítomnost vystavuje časovanou nálož potlačovaných emocí stále většímu tlaku a hrozí, že zažehne dlouho dřímající vášně a spory. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Syrový náhled do zvyků a tradic jedné londýnské židovské komunity, v níž se i přes "ztvrdlou" konzervativnost objevují výkřiky osobního vyjádření, nezdolné touze po svobodě a sexuální individuality. Disobedience si s tímto nosným tématem vcelku nepochopitelně pouze "pohrává", jelikož ve většině případů pouze "klouže" po povrchu této tématiky. Je až k nevíře, že se režisér Sebastián Lelio více nepohroužil do této látky, která nabízí více styčných bodů, více emocionálních odboček a více dráždivých náznaků volnosti každé jednotlivé osobnosti. Takto dostaneme pouze snímek, který je udělán jen tak "napůl". A to je vzhledem k vtahující vrstevnatosti onoho tématu vážně velká škoda. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Lesbická dráma, v ktorej vrcholom vraj vášnivého vzťahu je, keď jedna lesba začne pľuť druhej do úst. A to vyslovene - Weisz tam v rámci nejakých tých hrátok nakladá Adamsove sliny priamo do hrtana. Miestni odborníci ale tlieskajú, že to je umenie. Okrem toho je to ale neuveriteľne nezáživná dráma zo židovského prostredia, takže o jarmulky a neupravené brady nie je núdza. Avšak ak chcete niečo hektickejšieho o Židoch (nevravím, že zábavnejšieho), radšej si pustite nejaký dokument z druhej svetovej vojny. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Drsná sonda do ortodoxních a konzervativních židovských obyčejů a pravidel. Zakázaná láska mezi dvěma ženami, která nemůže být za takových okolností absolutně pochopena. Ale zatímco jedna z protagonistek už dávno dala rozvětvené rodině a celkově místu, svázanému pravidly, vale, druhá už má poměrně problém otočit se na podpatku a zdrhnout. A tak se, opět po letech, obě setkávájí při příležitosti židovského svátku a zároveň pohřbu hlavního rabína, aby opět otevřely dlouho nezodpovězenou otázku, kde cesta k odpovědím bude značně trnitá.......................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Židia sú podľa všetkého ešte väčší kokoti ako kresťania. Za celý film som videla iba jedno povolanie - fotografku. Z čoho oni žijú? Ak považujú za prácu recitáciu nejakých bludov a spievanie, tak potom neviem. Môžu sa rovno prihlásiť do X Factor. Samozrejme kóšer. Ľudia sú schopní veriť aj tomu, že Zem je plochá doska, ale toto je už cez čiaru. A byť Rachal McAdams, tak by som si tú bradavicu na ksichte už sama odstrihla. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Víra je zde však antagonistou. Tou hlavní překážkou cesty za štěstím. Velký důraz kladený na soucit s postavami Ronit a Esti to jen umocňuje, obzvlášť když obě ženy ztvárnily tak fantastické herečky, jako jsou Weiszová a McAdamsová. Jestli to v konečném důsledku působí až moc jednostranně? Ani ne, vždyť právě onen nedokončený proslov rabína hned v úvodu ukazuje, že i v natolik silné náboženské komunitě se vlastnosti jako empatie, pochopení a tolerance neztrácejí. Více zde má ext. recenze. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Film si z niektorých krajín odniesol odlišné vekové obmedzenie od ratingových spoločností. Zatiaľčo v Nemecku dostal film rating FSK0 (bez vekového obmedzenia, v Británii dostal rating "15" pre silný sexuálny obsah. (Janko_Vlyrd)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno