Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V doprovodu svého věrného sluhy se Kaz Kaan věnuje lásce, módě a nadpřirozeným silám z nejvyšších pater zlověstné společnosti v Neo Yokiu. (Netflix)

Recenze (6)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Hodně bizarní záležitost, která postrádá jakoukoliv smysluplnou pointu existence. Je to něco jako, když si představíte auto bez motoru a kol, kdyby byl míč hranatý anebo Bravíčko bez rubriky "Láska, sex a trápení". Nedokázal jsem zjistit pointu tohoto "anime". Polovinu času totiž strávíme poukazováním na důležitost módy a hlavní postavě nejvíce jde o to, aby se umístila na prvním místě zprofanovaného, single metrosexuály řadícího žebříčku, protože jiný smysl bytí není (jsem překvapený, že se tohle nevyskytlo v jednom z x filosofických povdzechů). V mnoha souhlasím se Starletkou: Pozorný a uvědomnělý divák mžourá, čichá, čichá satiru anebo parodii, než zjistí, že je to pouze egocentrický paskvil buržoazie. K nalezení humoru potřebujete mikroskop a Kazův nekonečný brekot nad ztrátou přítelkyně je na zápis do definic face-palmu. Jak už mnozí zmínili, Jadenův "exceletní" dabing rozlítil i mé kočky; ironicky nejlépe a jediná dobře mluvená postava byla ruská závodnice. Nad postavama jsem mávl rukou a nechal to bez komentáře, stejně tak u scénáře, příběhu, režie, animace, mno, jednoduše u téměř všeho. Výjimkou je hudba, protože ta mě vyloženě vytočila. Cpát vážnou kompozici úplně všude vám dílo nikam nepozvedne. Závěrem rád odpovím na Jadenovu domněnku: Ano, Neo Yokio vážně není nejlepším místem k životu. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak vůbec nevím, na co se to vlastně dívám. Má to být parodie? Pocta? Plnohodnotné stereotypní anime po americku? Ať už je to jakkoli, Neo Yokio je tak strašná blbost až to bolí. Pomineme-li "příběh", největší fail je Jadenův dabing, protože jen tupě čte text z papíru bez jakéhokoliv zapojení emocí (opět nevím jestli to měl byl učel). Co mě každopádně dostává do kolen je super-dramatická hudba využívaná v těch nejnevhodnějších momentech, neskutečné přízvuky postav a Jadenovy filozofické hlody, kterým se nejde nesmát. Nezasloužím si velké Toblerone. 3/10 ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Prvý koment. Neo Yokio je v podstate New York v alternatívnej súčasnosti. Kedysi dávno brázdili ulicami démoni a iné ohavnosti a niekoľko mágov a exorcistov sa porátalo s touto hrozbou. Časom tak vytvorili silnú aristokratickú vrstvu, ktorá funguje dodnes. Kaz Kaan je mladé namyslené chlapča, ktoré síce je tým najväčším postrachom všetkých démonov, no viac sa sústredí na svoj spoločenský status, oblečenie a všeobecnú obľúbenosť. Ak by som mal 15 a bol ženského pohlavia, tak to asi úplne žeriem. Takto mi to prišlo nie len plytké, ale miestami i nudné. Animácia je príliš jednoduchá, charaktery nedotiahnuté a miestami až hnevajú diváka. Jednoduché "anime" pre americkú netflixovú mládež. Keď spomínam negatíva, môžem spomenúť aj pozitíva. Vo svojej podstate je to celkom šikovná kritika dnešnej high society a mladých fungujúcej v nej, ktorých nezaujíma skoro nič a nikto, okrem samých seba. Sem-tam sa podarí aj nejaký ten vtip a celkovo ten fungujúci svet mal svoje čaro. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá kritika nejen skrytého půvabu buržoazie, ale kapitalismu (i anti-kapitalismu) a hlavně meta parodování klišé anime. Hlavní hrdina Kaz alias Jaden Smith, je namyšlený rozmazlený zbohatlík, kterého zajímá jen móda a "status". Vpodstatě ho nemůžeme ani nazvat hrdinou, samotné hrdinské činy jsou pro něj jen překážkou v povrchním světě Neo Yokia. Možná bych ani humorem nesrovnával s anime - spíše něco jako americké animované seriály pro dospělé. Některé epizody jsou lepší než druhé, ale určitě to není taková tragédie, jak všichni tvrdí. Nejspíš za to může to, že jde o americký seriál s big budget herci, který nerespektuje své hlavní publikum weaboos. To pak zase nerespektuje něj. PS: Zasloužíme si velkou Tumblerone v podobě druhé řady? ()

Turme 

všechny recenze uživatele

Neo Yokio odpovídá na otázku, jak by twitter Jadena Smitha vypadal ve formě anime. Zároveň je uměleckým dílem, které mi během své stopáže trvající něco přes 2 hodiny dokázalo naprosto rozbít jakýkoliv vnitřní systém hodnocení pro ČSFD. Jedná se o dvouhvězdičkový seriál s pětihvězdičkovými momenty, který jsem si zvláštním způsobem užila víc, než jsem ochotna přiznat. Kombinace nudného designu postav i prostředí, vykrádání všech anime klišé, špatného načasování střihů a plochého hlasového projevu většiny zúčastněných vyzdvihuje seriál do stavu, kdy je vlastně velmi zábavným fan-dabingem sám sebe. Bizarnost mnoha elementů vás zároveň neustále fascinuje a nutí očekávat cokoliv, co by připomínalo silnou hlavní zápletku (spoiler: silná zápletka nikdy nepřijde). Několik aspektů působí téměř originálně (marnivý protagonista s vášnivou láskou k módě; místy až gatsbyovské motivy atd.) a občas byste skoro věřili, že Neo Yokio má být sofistikovanou satirou na vše od jiných anime až po kapitalismus. Bohužel pochybuji, že tvůrci zamýšleli tímto dílem říct cokoliv hlubšího než to, co je divákovi předkládáno přímo. Veškerá brilantnost Neo Yokia je tak patrně čistě náhodná. Přesto nemůžu říct, že bych zhlédnutí tohoto seriálu nedoporučila. Kdo ví? Možná vás výměnou za 2 hodiny vašeho života také čeká podobně transcendentní zkušenost. ()

Reklama

Reklama