Reklama

Reklama

Circle: Uzavřený kruh

  • Česko The Circle (více)
Trailer 2

Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae (Emma Watson). SDÍLET ZNAMENÁ STARAT SE. Šéf a zakladatel (Tom Hanks) společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení . . . a sledování. CHOVÁŠ SE HŮŘ NEBO LÍP, KDYŽ TĚ NĚKDO SLEDUJE? Mae je obklopená vymoženostmi supermoderní společnosti. Ohromena ideály a vzájemností se na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím začne potkávat tajemného muže. Stane se její nový život pohádkovým snem nebo dostane příchuť hororové noční můry? Bude mít kruh, do něhož vstoupila, cestu ven? KDO MÁ TAJEMSTVÍ, LŽE. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (571)

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle nebyl až tak vydařený film. Na začátku vás to rovnou hodí do prakticky už rozjetého děje a nevysvětlí vám některé celkem důležité fakta a věci a bohužel jsem se kvůli tomu v cca první půl hodině dost ztrácel. Potom se ale postupně všechno vysvětlovalo. Trošku mě mrzí ten konec, který zůstal takový nedodělaný a otevřený. Taktéž se mi nelíbila hlavní postava Mae, která mi připadala až moc naivní, stejně jako většina vsech lidí ve filmu. Každopádně chápu, že to hlavní, co se mělo ukázat byla samotná myšlenka a ukázka ne úplně ideálního dopadu rozvoje techniky v blízké budoucnosti a to se svým způsobem povedlo. Jinak ale tento snímek u mě nejspíš nebude patřit mezi ty lepší, ale jsem si jist, že se najdou ti, kteří ho opravdu ocení. 40% ()

A_san 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zajímavý tím, že ukazuje současnou možnou představu vývoje technologií do budoucna. Tak trochu děsivou. Ale na to, jaký ten film potenciál měl, tak až na tohle sdělení to bylo zcela zbytečné. V podstatě tam není žádný děj a závěr je úplně nedodělaný. Tomu filmu prostě chybí duše.Za mě teda hodně, ale opravdu hodně slabé, byť tu jsou dosti zvučná herecká jména. ()

Pochtli 

všechny recenze uživatele

Další z Orwellovských filmů, který ukáže cestu do horoucích pekel , dlážděnou "dobrými úmysly" a naivitou. Lidé se dopouštějí těch největších zvrhlostí právě s tím, že konají dobro. A silně pochybuju, že se z uzavřeného člověka stane vyloženě exhibicionista. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Celkový koncept The Circle zpočátku vypadá zajímavě, ale když zápletku a její prezentaci ve filmu zkoumáme podrobněji, je možné odhalit několik nedostatků, které se na některých místech jeví téměř jako hloupé. Jak film postupuje, rozhodnutí a jednání hlavní hrdinky vyznívají protikladně oproti jejímu představení na počátku. Pro diváka pak proto může být problem toto jednání chápat a identifikovat se s ním. Ke konci filmu je zcela zjevné, že The Circle měl záměr předložit hlubší sociální reflexi na téma technologií a lidské chování, ale to se podle mě vůbec nepodařilo a závěr je v podstatě předvídatelný ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Facebook ad absurdum, ale kdo vi, co bude za par let. I pres ohromne prehaneni mi z filmu behal mraz po zadech. Asi bych se mela vic rozmyslet nad vsim co prasknu na ksichtoknihu a kde vsude davam sva data jen abych mela o par procent levnejsi kabelku nebo parfem od Jo Malone. Ale ono je to v podstate jedno, neb ja zastavam nazor ze ta nase a dalsi generace uz je stejne docela v piheli. I kdyz na rozdil tech co jsou po nas, my jsme aspon meli jeste opravdove detstvi. Diky bohu za to. ()

nudla 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale závěr filmu přišel spíše polovině příběhu než v nějakém tom "rozuzlení". Nevím jestli mám závěr pokládat za šťastný konec, nebo tragédii že přišel další průser s ještě andělštější tváří? Nevím... Každopádně mi dost vadilo, že postavy byly špatně napsané a celé téma nebylo úplně šťastně podáno. Potenciál velký, provedení spíše průměrné. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Děsivě zachycená současnost, nikoliv vzdálená hudba budoucnosti. OK ještě nemáme kamery na každém rohu a nenosíme je na klopě (i když, kdo z nás by nechtěl vidět svět z Hermionina prsu, že ano? :-p ) ale živě už vesele vysíláme do světa kdejaký prd prostřednictvím Youtube live, FB live a Insta. Ta doba už je tady. Film toho moc nepředstaví a nevyvine se. To co na začátku představí, pak už jen do šířky rozmázne jako správný kuchař omáčku po talíři. Nicméně plusy jsou autenticita, uvěřitelnost,a děsivá pravděpodobnost spolu s Ms. Grangerovou :D Takže za mě 3* a doporučení! Pěkně z toho mrazí, nicméně film měl větší potenciál věnovat se tématu DO HLOUBKY a teď už nemluvím o Emmě! :D ()

freedom3112 

všechny recenze uživatele

Nemuselo to být jen na tři hvězdy, jen kdyby to nebylo tak násilně ohýbané přes hrany. Tento film jsem viděla v češtině a pokud chce český dabing nechat Emmu dospět, měl by uvážit změnu dabérky. Takhle už fakt nee. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

S Emmou mám stejný problém jako třeba s Kryštofem Hádkem. Těžko jí to všechno věřit když vypadá a bohužel i hraje, jako by jí bylo 14. ()

Estwen 

všechny recenze uživatele

Všichni touží pracovat pro gigantický společnosti, dělat zajímavou práci, jezdit po světě a ve třiceti jsou vyhořelí a vyschízovaný na antidepresivech. Bohužel tvůrci věděli, co chtějí sdělit, ale nevěděli, jak by to měli ukončit, takže závěr zkazil celý film. Nebo minimálně to vyznělo dost divně. ()

dalibor.durcak 

všechny recenze uživatele

Circle je skvěle herecky obsazen, má skvělé téma, zajímavý vizuál, ale přesto tomu něco malinko chybí. Je to taková příjemná oddechovka, která tě donutí k zamyšlení, ale po pár hodinách se vykouří z hlavy. Alespoň na Emmu se krásně dívá a pan Tom Hanks dostal zajímavou roli... ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

The Circle nemá konec, (což je vzhledem k názvu vlastně v pořádku). Byl utnut kdesi uprostřed. Ne ale opravdu, už už to vypadalo, že se něco začne dít a ono jo. Přišly závěrečné titulky. Před nimi na plátně probíhalo zhmotňování možné budoucnosti sociálních sítí a jejich vlivu na náš život (společenské předapo). Jestli jste viděli seriál Black Mirror, konkrétně díly Nosedive s Arkangelem, dokážete si udělat velmi dobrou představu o průběhu tohoto filmu i bez jeho zhlédnutí. Akorát tady hraje Emma. Hlavně díky ní mě na to bavilo koukat, ale jinak je třeba objektivně říct, že The Circle není dobrý film. Zapomněli ho dodělat. ()

Black3R 

všechny recenze uživatele

Úplne pravdivo popísané ako sa naše životy berú do záhuby, alá paródia na Apple a sociálne médiá. A to im ideme priamo do náručia všetci a dobrovoľne. Bohužiaľ sa ocítame v realite, a keď nie si in, si out! Stále sú tu chvalabohu medzi nami ľudia ktorí majú radi svoje súkromie! Žiadne oslnivé herecké výkony ....65% ()

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama