Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Artemis Fowl studia Disney natočený podle oblíbené stejnojmenné knihy Eoina Colfera sleduje dobrodružný příběh dvanáctiletého génia Artemise Fowla pocházejícího z kdysi zámožné zločinecké rodiny. Avšak Artemisův otec byl unesen a Artemisova matka Angelina kvůli tomu chřadne. A tak Artemis Fowl spojí síly s rodinným bodyguardem Butlerem a vydá se do podzemní říše mocného národa skřítků, kteří dost možná za zmizením jeho otce stojí a jejichž nezměrné bohatství by mohlo obnovit zašlou slávu Fowlů. Artemis ukuje geniální plán, unese bojovnou kapitánku skřítkovské stráže Myrtu Krátkou a požaduje výkupné ve skřítčím zlatě. V cestě mu však stojí velitelka rozvědky a náčelnice skřítčí policie Břízná a kleptomanský trpaslík Hraboš Sláma, který se snaží Myrtu Krátkou zachránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (155)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížku neznám,nicméně jsem si domyslel,že tohle měla být rodinná fantasy s áčkovým potenciálem a navíc s potenciálem rozjet filmovou sérii.Leč není a výsledkem je béčkový (v lepším případě) rodinný fantasy mišmaš s nesympatickými postavami a dějem který mě asi po deseti minutách přestal zajímat.Je to o to smutnější,že se na tomhle podílela poměrně známá jména,ale bohužel ani ta nepomohla.Ze všeho nejvíc mi tak Artemis Fowl připomněl dávno zapomenuté Probuzení tmy,které mělo nejspíš podobně ambice,ale výsledek byl dokonce ještě horší než tohle...40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Knižní sérii s Artemisem Fowlem jsem si užíval a rád na ni vzpomínám. Jako u jiných dobrých knih jsem se jen obával, aby se jí nezmocnili filmaři. Tedy, odolávala dlouho... Dle zdejšího hodnocení jsem k filmu přistupoval bez větších očekávání, snad proto je i mé hodnocení smířlivější. Tentokrát s knihou raději nesrovnávám, jelikož už postavy jsou zcela jinak než v předloze. Proč je z Břízného Břízná, nic proti J. Denchové, proč je Butler černý a Myrta tak dětská, když je jí přes osmdesát....o Klusákovi snad ani nemluvě. Filmový příběh je postaven na obklíčení Artemise skřítky. Tedy v knize mi to přišlo jako velkolepá bitva, ale budiž, zde se vše rozjede s nástupem trolla. Když pominu téměř chybějící psychologii postav a jejich často podivné jednání, oceňuji, že snímek rychle uteče a po stránce trikové odpovídá současným standardům. Samozřejmě, kdo nemá rád tzv. digibordel, nadšený nebude, mně se efekty líbily. Asi nejvíce mne zklamal Hraboš Sláma - udělat z něj potterovského Hagrida bylo vpravdě nešťastné. Celkově průměrné - 2,5* jsem zaokrouhli nahoru, jelikož přes všechna zklamání si film černá čísla nezaslouží. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Úprimne som dosť prekvapený čo robí tento film v čiernych číslach. Za prvé je to dobre technicky zvládnuté od kamery, cez hudbu, výpravu (to starobylé rodinné sídlo s tajnými chodbami a trezorom bolo skvelé) až po aspoň priemerné triky. Za druhé Kenneth Branagh je na režisérskej stoličke vždy zárukou kvality. Čo sa asi najviac nepodarilo je casting. Tam to škrípe s výnimkou Colina Farrella asi najviac. Chudera Judi Dench očividne melie z posledného, fakt som mal dojem že sa pri natáčaní trápila bolesťami a starobou. A o tom jej chrapláku ani nehovorím ...ten ma ešte bude dlho strašiť v snoch :-). Chalan v hlavnej úlohe je neskutočne nesympatický a zvyšok hereckého obsadenia na tom nie je o nič lepšie. Ale aby som kvôli kastingovému omylu posielal film do odpadu tak to určite nie. Taký klasický disneyovský fantasy priemer ale rozhodne radšej 10x toto ako povedzme skutočný disneyovský odpad typu A Wrinkle in Time. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

WALT DISNEY STUDIOS MOTION PICTURES nestoja len za jednými z najväčších komerčných hitov filmovej histórie, ale aj za niektorými najväčšími finančnými prepadákmi v 125 ročnej kariére pohyblivých obrázkov. A k ním sa zaradil aj chabý ARTEMIS FOWL. Nešťastná tohtoročná pandémia, ale za to paradoxne nemôže. Skôr dosiahla toho, že účtovníci štúdia aspoň nepočítajú straty z kín, do ktorých sa film nedostal. Je takmer s určitosťou jasné, že by to chlapča v kinosálach nedotiahlo ďaleko. Stačí sa len pozrieť na výsledok. Filmársky nadpriemerné, ale umelecky podradné. Mix všemožných rozprávkových námetov a určené hlavne pre osadenstvo, ktoré okolo takýchto kúskov krúžia ( YA, Harry Potter a spol. ), pričom už len samotná knižná séria zaváňa neoriginalitou. Ťažko ale určiť, kde sa stala chyba ( Kenneth, štúdio a jeho odklady ? ), každopádne je tu výsledok a nestojí za veľa. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce průser. Hlavní hrdina je otravný debil. Film se hemží vším možným ze světa fantasy, ale postrádá nějaké to propojení s reálným světem, které by diváka nutilo věřit tomu, že takový svět opravdu může existovat. Možná by k tomu propojení stačily uvěřitelnější a sympatičtější hrdinové, ale po zmíněném hlavním otrapovi je to vlastně už jen horší. Komorník, černý s modrýma nebo jakýma očima. Říkal jsem si, že je to nejotravnější postava v dějinách filmu. Ano, zastínil by i kentaura intelektuála. Ale na velkýho permoníka fakt nemá. Kdo film dá celý (a že já to naštěstí nebyl, jen jsem proklikal na konec a stejně ani nevím, jak film dopadl, "užije" si toho utrpení víc než dost. vypadá strašně. Chová se příšerně. Z každého póru té divné bytosti čpí obrovská záplava nechutenství. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení začalo 12. března 2018 a natáčení probíhalo v Severním Irsku, Vietnamu, Taiwanu a v Anglii. (ČSFD)
  • Filmová práva k Artemis Fowl byla prodána Disney dříve, než byla vydána první kniha. (SONY_)

Související novinky

Dočkáme se více premiér na Disney+?

Dočkáme se více premiér na Disney+?

19.10.2020

Jeden z největších blockbusterů letošního roku měl být snímek Black Widow – komiksové rozloučení Scarlett Johansson s Marvel Cinematic Universe. Kvůli pandemii však došlo k odkladu takřka o celý rok… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama