Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (204)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lodičkové survivaly mě zase tak moc neberou, tedy pokud to není neustálý boj s vodním živlem potažmo pokud okolo bárky nekrouží žraloci. A nic z toho se tu neděje. Vlastně jsou tu jen kluk a holka na lodi, občas maj hlad, žízeň nebo řešej zranění a ve flashbacích se vrací k tomu, jak se poznali a co je dostalo společně na loď. Já nevim, ale tohle se asi ani nějak zábavně natočit nedalo. Hurikán, který to mohl všechno ještě trochu vytrhnou také za mnoho nestál. No a aby toho nebylo málo, tak to Kormákur zabil neskutečně debilnim koncem. Shailene Woodley, kvůli které jsem se na to vlastně díval, mě nazklamala, ale to je tak jediná pozitivní věc, kterou k tomu můžu napsat. 30% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek Adrift nabídne napínavý příběh založený na skutečné události, což skvěle lícuje s hereckými výkony ústřední dvojice v podání Shailene Woodley a Sama Claffina. Až do tohoto bodu je tedy snímek příjemným filmovým překvapením na dlouhé nedělní odpoledne. Avšak poté "nastoupí" povětšinou hluché scény na moři, kdy se snímek doslova "potácí" na mrtvém bodě, přičemž je zakončen očekávaným a rovněž velmi hloupým "plot-twistem". Ve finále tedy dostaneme snímek, který začínal s velmi nadějným potenciálem, avšak i tento světlý bod se zcela potopil pod tajfunem filmové průměrnosti. Škoda. „Come sail with me.“ ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Zial dala som na slabe hodnotenie a komentare na CSFD a nesla na to do kina, pocas pozerania filmu som si tak pomyslela, aka je to skoda nevidiet to na velkom platne. Adrift vrelo odporucam, ale pozor je to film pre zeny:-). Cista romantika a dobrodruzstvo. Film ako stvoreny pre mna. Na konci som mala az zimomriavky. Najviac sa mi paci samotny fakt, ze existuje skutocna Tami, aj som si ju vygooglila. Obdivujem jej odvahu, silu a nebojacnost...obdivujem, ze po tom vsetkom sa este na more vratila....a tiez obdivujem, aky je dobrodruh. Pacilo sa mi tiez krasne prostredie na Fiji (akoze Tahiti) a Shailene so Samom su mi velmi sympaticki, vytvorili krasny filmovy par. Ked tak nad tym premyslam, neviem si predstavit vhodnejsiu herecku ako prave Shailene, je skvela. Nenudila som sa ani chvilku. Zanechalo to vo mne vela emocii, aj som bola napata ako pri thrilleri a dojata ako pri romantickej drame. Mozno len tie dve casove linie sa nemuseli prelinat...Davam 4,5*. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Začínám mít pocit, že Baltasar Kormákur opravdu není dobrý režisér. Podobně jako v Everestu se snaží vyprávět film z prostředí, v jehož reálných lokacích by se obtížně natáčelo. Volí proto cestu nekončících greenscreenů, jež jsou na první pohled patrné a ničí tak pocit realistického nebezpečí, který se za pomoci jiných výrazových prostředků snaží divákovi předat. Druhým zásadním problémem filmu je pak podle mě jeho zvolená narativní struktura. Adrift od samého počátku střídá 2 časové linie. Linie A začíná na samém počátku příběhu a během filmu doputuje do jeho středu. Linie B ve zmíněném středu začíná a během filmu doputuje do konce příběhu. Koncept, který se možná zdá zajímavý na papíře, Kormákur vůbec nezvládá a střídá obě linie tak rychle, jako kdyby se bál, že divák na jednu z nich zapomene. Logickým vyústěním je tím pádem absence diváckých emocí, kdy divák prostě nemá čas na to, začít se emočně jedné z linií příběhu věnovat. Vrcholem scenáristické neschopnosti a tvůrčí rezignace je pak závěr filmu a jeho doslovné vysvětlení "překvapivého twistu". Adrift je tak více než průměrný survival film, jehož nejsilnější stránkou je romantika, která by ale při zpětném pohledu měla být spíše podporujícím motivem, než jediným funkčním apsektem snímku. 4/10 ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 za ten zvrat v podobě halucinace. Takové filmy mám ráda - ty, kde celý děj žijete v jiném domnění. Jinak klasika - vše podle skutečnosti bývá nuda a není to na víc než jedno kouknutí. Holt tichý boj o život na moři. Co tam může být zajímavého - hladovka, žízeň, halucinace. Kdyby to bylo vymyšlené, tak tam vrazí alespoň krakatici. Nebýt oklamání diváka, tak je to tak na dvě hvězdy. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Film se inspiroval skutečným příběhem Richarda Sharpa a Tami Oldham, které 12.10.1983 na moři zastihl hurikán Raymond. (Kejf.)
  • Natáčecí štáb i herce během natáčení stihla mořská nemoc. (griph)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama