Reklama

Reklama

Snímek Cesta bez návratu, který vznikl podle skutečných událostí, vypráví příběh dvou mužů, stavbyvedoucího Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger) a letového dispečera Jakea Bonanose (Scoot McNairy). Jejich životy se tragicky protnou ve chvíli, kdy letadlo, na jehož palubě je Romanova manželka s dcerou, havaruje. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (189)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Arnold dramata umí, už v Maggie to zahrál velmi dobře a i zde hraje žalem zlomeného muže více než věrohodně, ale film trpí nedostatkem silných scén a to je jeho kámen úrazu. Depresivní to je, dvě dějové linie, kdy jedna sleduje Arnolda jako muže co přišel o své blízké a druhá dispečera, který za nehodu mohl, byly dobrý nápad ale díky nedostatku emočních scén tu máme pouze průměrnou podívanou, která mě nedokázala vtáhnout do děje a bylo mi tak, bohužel, vlastně jedno jak to celé skončí (i když jak to skončí bylo jasné každému koho tento příběh tehdy ve zprávách neminul) . ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Doukoukal jsem to, nutkání vypnout to jsem taky neměl, tak sem dvě dám, ale hovadina to je, to zas lhát sám sobě nebudu. Ten příběh po většinu času zaujmout dokáže, ale nejen že je ke konci čitelný, ona mu hlavně chybí jakákoliv pointa. V podstatě je to stejná sračka jako oscarové Místo u moře, akorát toto se aspoň nikomu necpe jako superúžasnej spektákl. 40% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Někteří tvůrci umí točit silný filmy o banálních věcech, jiní točí banální filmy o silných tématech. Arnold by si před definitivním důchodem zasloužil lepší pecku - třeba film o poustevnickým bačovi, kterýmu zlotřilá korporace vyvraždí stádečko koz a on si jde s brokovnicí a motykou v rukách pro svou pomstu. Charisma na to má a pořád by šlo o dílo záživnější, než jakým je bezkrevný a povrchní drámo o selhání, tragédii a odpuštění. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Podstatně stravitelnější, než bych čekal. Arnold po druhé v kariéře (po Maggie) na stará kolena opravdu hraje, a i když to neni tak vděčná role, jakou oplýval Sly v Creedovi, ta snaha se jednoznačně cení a vůbec to působí příjemně autenticky. Navíc je film režijně a řemeslně zvládnutý na jedničku. Ačkoliv tedy vizuálně to není žádná paráda, tak mě nejvíc zaujal hudební podkres, který konstantně dodával jednotlivým scénám tíživý nádech dramatičnosti, které si toto nepříjemné téma jednoznačně žádá. Navíc i standardních 90 minut z filmu dělá lehce odsýpající zážitek, který ani po hodině nezačne nudit a v ten správný okamžik šlápne na plyn, přečemž už nedá vydechnout až do konce. Žádná nezapomenutelná pecka, ovšem o to více příjemnější jednohubka...8/10 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Dopravní tragédie se štěpí do dvou linek. V jedné Arnold jako truchlící manžel a otec, v druhé dispečer, který měl podíl na tragédii. No nezapůsobilo to na mě. Drama je ploché až běda, bez výrazných scén, ve kterých by herci měli příležitost excelovat a z diváka ždímat emoce. Nic výrazného se vlastně nestane, dialogy jsou vystavěny naprosto plytce a filmem jsem se pro nudil od začátku do konce. Střet dvou linií vyznívá suše bez efektu a ničím nepřekvapí ani závěr. Jediným pozitivem byla pouze role Arnolda.......4/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Vitalij Kalojev osobně našel svou dceru v troskách letadel. Stejně jako našel její náhrdelník. (Dinsberg)
  • Postavu Shelly hraje modelka Victoria's Secret Joy Corrigan. (spooker)
  • Perlový náhrdelník dcery Vitalije Kalojeva se stal předlohou pro památník, vybudovaný na místě nehody. Představuje jej zvětšenina tohoto náhrdelníku s „perlami“ o průměru přes 1 metr. Náhrdelník je ztvárněn jako přetržený. (Dinsberg)

Související novinky

Arnold nejlepším zabijákem na světě

Arnold nejlepším zabijákem na světě

05.05.2016

Čtvrtý díl Expendables je zatím v nedohlednu a šestý Terminátor se taky nechystá, Arnold Schwarzenegger tedy nemá zrovna napilno. Ještě letos ho uvidíme v dramatu 478, kde bude nahánět leteckého… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno