Reklama

Reklama

Snímek Cesta bez návratu, který vznikl podle skutečných událostí, vypráví příběh dvou mužů, stavbyvedoucího Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger) a letového dispečera Jakea Bonanose (Scoot McNairy). Jejich životy se tragicky protnou ve chvíli, kdy letadlo, na jehož palubě je Romanova manželka s dcerou, havaruje. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (189)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Porovnávať takýto snímok z hľadiska príbehu s predchádzajúcim Arnieho filmom (Maggie), takým spôsobom ako to urobil "verbal", je kurva neúctivé. Takže za mňa si v tomto prípade za úplného kokotka. Dráma má rovnako ako iné žánre svoje špecifiká. Skrátka, buď vás "dostane", emocionálne zasiahne, alebo ju ako mnohí diváci prezívate. "Aftermath" nie je žiadnym dramatickým skvostom, ktorý vás dojme natoľko, že by ste potrebovali pakel "šnuptichlov", no na druhej strane, rozhodne žiadnou hanbou filmovému priemyslu. Ďalším problémom je pre mňa fakt, že podaktorí komentujú tento snímok ako čitateľný, predvídateľný. No ja neviem či sú tu mnohí alkoholici, či na drogách, ktorým vyhoreli bunky v mozgu, no toto je film podľa skutočnosti, čiže kurva takmer všetci vedia kam tento príbeh speje ešte skôr, ako sa ho odhodlajú vzhliadnuť (teda aspoň tí čo poznajú okolnosti). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Strejda Arnold se na stará kolena pustil do dramatických rolí a kupodivu mu to docela jde. Ale ačkoliv film láká právě na Arnieho, hlavní hvězdou je tu z mého pohledu Scoot McNairy, jenž perfektně ztvárnil dispečera, kterému se po nehodě rozpadl celý život. A to souvisí s další věcí, co se mi líbila.. Nebyla tu žádná vyloženě kladná a ani vyloženě záporná postava. Prostě to bylo tak, jak to v životě chodí. Oproti tomu stojí trochu unylé zpracování, které postrádá spád a na můj vkus by se tu trochu dalo přitlačit na emoce. Navíc srážka letadel dostala prostor jen na radaru, což je kvůli hlubšímu dojmu docela škoda. Nicméně i tak se jedná o celkem slušnou práci a jsem docela zvědav, kdy se Švarcíka dočkáme v nějaké shakespearovině. 60% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Arnie na stará kolena bere role v malých dramatických filmech a po slabší Maggie je Aftermath příjemné překvapení. Tedy, "příjemné." Film to naopak moc příjemný není. Vlastně je to neředěná depka o ztrátě blízkých. Ale Arnie je skvělej a kdo říká, že neumí hrát, tenhle film je důkazem o jeho hereckých kvalitách. Po formální stránce je to ale vcelku rutinní film, který neurazí a ani nenadchne. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Velkej a všemocnej Arnie, hrdina a vládce drtivé většiny převratových akčních děl Hollywoodu! Tak to je, vždy bylo a bude!!! Ovšem těmto časům taky už dávno odzvonilo a Arnold výrazněji zajímá už jen svoje skalní fanoušky. Patřím k nim a především proto jsem si pustil Aftermatha... No co dodat? Jedná se o těžkou a nesnesitelnou nudu, které chybí snad úplně všechno... Je vidět, že se herci snaží hrát na city, nicméně je to krutě bez emocí... Nejpříjemnější je závěrečná desetiminutovka! Schwarzenegger vždy zůstane v mým akcí zalitým srdci na "bedně" a už ho z ní nikdy nikdo nesundá, ovšem musím se zavčas rozmyslet, jestli riskovat další takový bijáky bez života a ztrácet tím čas... Nedělejte chybu jako já a navraťte se z této cesty dřív než uplyne 94 minut... Představení ohromné nudy za 40% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Dopravní tragédie se štěpí do dvou linek. V jedné Arnold jako truchlící manžel a otec, v druhé dispečer, který měl podíl na tragédii. No nezapůsobilo to na mě. Drama je ploché až běda, bez výrazných scén, ve kterých by herci měli příležitost excelovat a z diváka ždímat emoce. Nic výrazného se vlastně nestane, dialogy jsou vystavěny naprosto plytce a filmem jsem se pro nudil od začátku do konce. Střet dvou linií vyznívá suše bez efektu a ničím nepřekvapí ani závěr. Jediným pozitivem byla pouze role Arnolda.......4/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Za vraždu Petera Nielsena byl Vitalij Kalojev v roce 2005 odsouzen k osmi letům vězení. V roce 2007 byl propuštěn, protože jednal v nepřičetném stavu. V roce 2008 se stal náměstkem ministra vnitra v Severní Osetii a byl jím do roku 2016. Svého činu dodnes nelituje (narozdíl od Romana Melnyka ve filmu). (DBlitz)
  • Perlový náhrdelník dcery Vitalije Kalojeva se stal předlohou pro památník, vybudovaný na místě nehody. Představuje jej zvětšenina tohoto náhrdelníku s „perlami“ o průměru přes 1 metr. Náhrdelník je ztvárněn jako přetržený. (Dinsberg)
  • Vitalij Kalojev osobně našel svou dceru v troskách letadel. Stejně jako našel její náhrdelník. (Dinsberg)

Související novinky

Arnold nejlepším zabijákem na světě

Arnold nejlepším zabijákem na světě

05.05.2016

Čtvrtý díl Expendables je zatím v nedohlednu a šestý Terminátor se taky nechystá, Arnold Schwarzenegger tedy nemá zrovna napilno. Ještě letos ho uvidíme v dramatu 478, kde bude nahánět leteckého… (více)

Reklama

Reklama