Reklama

Reklama

Snímek Cesta bez návratu, který vznikl podle skutečných událostí, vypráví příběh dvou mužů, stavbyvedoucího Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger) a letového dispečera Jakea Bonanose (Scoot McNairy). Jejich životy se tragicky protnou ve chvíli, kdy letadlo, na jehož palubě je Romanova manželka s dcerou, havaruje. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (190)

castor 

všechny recenze uživatele

Další z kusů inspirovaných skutečnými událostmi potvrzuje, že Arnold Schwarzenegger už zdaleka není tahákem a končí u něho průměrné látky. Zároveň se nás snaží přesvědčit, že charakterní herectví pro něj není sprostým slovem. A má docela pravdu. Drama o muži, který při leteckém neštěstí přijde o těhotnou dceru a manželku, sleduje jeho vyrovnávání se s krutým direktem, stejně jako zhroucení letového dispečera, který měl zrovna službu. Letecká společnost nabízí odškodné, Arnold čeká spíš obyčejnou omluvu. Snímek, jehož rozpočet by v 90. letech nestačil ani na Arnoldův honorář, se vrací do události roku 2002, kdy s jinými jmény i souvislostmi připomíná jedno fatální rozhodnutí: zřejmě pod vlivem pracovního vytížení i údržby systému na přístrojích. Letos sedmdesátiletý Arnold navazuje na předchozí štaci v Maggie – je zamyšlený, zlomený, strhaný, což příjemně narušuje jeho hvězdnou auru. A mimochodem zraje jako víno. Samozřejmě 90% diváků by si přála, aby vzal do ruky sekyru a rozmlátil několik kanceláří letecké společnosti. Není to průšvih, ale zítra oněch 90% diváků nebude tušit, o čem to vlastně celé bylo. 55% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger předvádí, že umí hrát, a co si budeme povídat, mně to v případě tohoto filmu celkem stačí. Příběh je docela dobře dramatický a Arnold předvádí, jak i tuhle rovinu celkem snadno zvládne. Je to hodně tichý film, ale ty emoce v něm jsou, i když jsou až na pár okamžiků celkem potlačeny a je na divákovi, aby si je domýšlel. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Produkce Darren Aronofsky? Proboha proč? Protože je to drama, kde všichni trpí? Ale teda na něj docela nevýrazné drama. A Arnoldova přítomnost v něm je bez debaty WTF roku 2017. Jakoby hrál místo Seana Penna ve 21 gramech. Ukažte mi jediného člověka alespoň trochu se věnujícímu filmům (ať již jako divák nebo tvůrce), kterému to nepřijde unreal. Jinak vyobrazení zodpovědnosti pracovníků v řídícím středisku letiště je zde neokoukané a silné, a Scoot McNairy hraje důstojně. Tak, jak bylo potřeba. Scenáristicky se příběh mohl vyvinout jinak, zajímavěji. Takhle film zapadá prachem, než skončí závěrečné titulky. ()

Britney75 

všechny recenze uživatele

Letecké katastrofy - srážka ve vzduchu. Shodou okolností jsem tento díl viděla nedávno a některé věci ve filmu nesouhlasí. Například to, kdy vyšetřovatelé v tomto kanadském seriálu, kde jsou fakta podloženy očitými svědky nebo černou skříňkou, zjistili, že vina nebyla na dispečerovi Jackovi,( v seriálu to byl Peter! ) který seděl v řídící věři, ale na nesprávných instrukcích, které dostával jak z jiné věže , tak z obouch letounů. Teď si nejsem jistá, ale dispečer Peter měl původně spáchat sebevraždu. Nechce se mi to znovu hledat, ale doporučuji vám si tento díl pustit, pro ověření faktů. Mimochodem tady v obsahu je Arny jako Viktor, ale ve filmu se jmenuje Roman Melnyk. Těšila jsem se, že uvidím něco i z té druhé strany, ale jsem zklamaná, neemotivní a souhlasím s Wacoslav1 :D Samotnou mě to zarazilo, že měl vůbec Arny odvahu takhle vylézt před kameru. No, jsme koneckonců jen lidi :) Každopádně to je to nejmenší, co mi na filmu vadilo. Celkový dojem 1* Podruhé už to vidět nepotřebuji, škoda, šlo by to i lépe :/ ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Doukoukal jsem to, nutkání vypnout to jsem taky neměl, tak sem dvě dám, ale hovadina to je, to zas lhát sám sobě nebudu. Ten příběh po většinu času zaujmout dokáže, ale nejen že je ke konci čitelný, ona mu hlavně chybí jakákoliv pointa. V podstatě je to stejná sračka jako oscarové Místo u moře, akorát toto se aspoň nikomu necpe jako superúžasnej spektákl. 40% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Postavu Shelly hraje modelka Victoria's Secret Joy Corrigan. (spooker)
  • Natáčanie prebiehalo v americkom štáte Ohio, mestách Columbus a Cincinnati. Z mesta Columbus pochádza aj predstaviteľka Christiny - Maggie Grace. (m.a.t.o.)
  • Za vraždu Petera Nielsena byl Vitalij Kalojev v roce 2005 odsouzen k osmi letům vězení. V roce 2007 byl propuštěn, protože jednal v nepřičetném stavu. V roce 2008 se stal náměstkem ministra vnitra v Severní Osetii a byl jím do roku 2016. Svého činu dodnes nelituje (narozdíl od Romana Melnyka ve filmu). (DBlitz)

Související novinky

Arnold nejlepším zabijákem na světě

Arnold nejlepším zabijákem na světě

05.05.2016

Čtvrtý díl Expendables je zatím v nedohlednu a šestý Terminátor se taky nechystá, Arnold Schwarzenegger tedy nemá zrovna napilno. Ještě letos ho uvidíme v dramatu 478, kde bude nahánět leteckého… (více)

Reklama

Reklama