Reklama

Reklama

Snímek Cesta bez návratu, který vznikl podle skutečných událostí, vypráví příběh dvou mužů, stavbyvedoucího Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger) a letového dispečera Jakea Bonanose (Scoot McNairy). Jejich životy se tragicky protnou ve chvíli, kdy letadlo, na jehož palubě je Romanova manželka s dcerou, havaruje. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (189)

Garson odpad!

všechny recenze uživatele

Ani Arnold Schwarzenegger už dávno není zárukou koukatelného filmu.Srazí se dvě letadla a zahyne kromě spousty ostatních cestujících i manželka a dcera Arnolda a pak se celý film točí kolem něj jako hlavního pozůstalého a kolem zaměstnance letového provozu kterému tato událost kterou zavinil nabourala také rodinný život.Nakonec Arnold vykoná spravedlnost sám a viníka ubodá.To je děs jaké scénáře na sklonku filmové kariéry přijmou kdysi zářící herecké hvězdy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Místo další poguvernátorský pecky jako byl LAST STAND nebo SABOTAGE jde radši Arnold směrem MAGGIE a opřel se do zkroušenýho ukrajince v týhle dramatický unylosti, kde musíme navíc půlku stopáže trpět strasti druhý postavy - nudnýho odsouzeníhodnýho blbečka na pěst. Celý se to snaží být tím, čím prostě vzhledem ke svý banalitě a absenci talentu není. To vypadá, že se náš rakušácký polobůh místo zábavností snaží na sklonku kariéry točit prostě filmy, kterým se sice nikdo za nic nevysměje, ale zato krásně vyšumí do nicoty. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Viděla a obdivovala jsem Arnolda ve sci-fi, akčních filmech, kriminálkách i komediích, ale v dramatu je to prvně. I když je všeobecně známo, že není žádný prvotřídní herec, tak zde podal důstojný civilní herecký výkon. Jeho smutek jsem mu věřila a dokonce dokázal rozesmutnit i mne. Jde zde o drama dvou osob a jejich svědomí. Arnold se projevil jako ten výraznější, nepřehrával a prezentoval se důstojně. Myslím, že jeho příznivci zohlední fakt, že vzhledem ke svému věku vcelku rozumně upustil na rozdíl od Seagala od akčních scén, na které už nemá fyzickou kondici a hledá uplatnění v těch žánrech, kde by ho divák nečekal. Pokud mu to vydrží, může ještě překvapit své fanoušky tím, že není takový béčkový herec, jak byl vždy prezentován. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako sa môžu z niektorých filmov stať také veľké sklamania? Najmä po schopnom rozbehu, ktorý by som bol schopný aj filmu uveriť, no potom príde posledných 15 minút filmu, ktoré doslova celý film pokazia. A z toho čo som si len teraz po dopozeraní naštudoval, tak je to síce podľa skutočných udalostí a viem si potvrdiť, že sa to stalo, ale úprimne to kazí celý tón filmu a rovnako to kazí aj dojem, ktorý máme celý čas z oboch postáv. A potom to ešte musíme úplne na záver okoreniť jednou ďalšou scénkou, ktorá je už maximálne nasilu. Celý čas som s tým bol v pohode. Videl som oboch hrdinov, ako prežívali svoje trápenia a ako ich udalosť zasiahla. A v mnohom to fungovalo celkom dobre. Občas som mal pocit, že film nevedel, ktorej postave sa venovať viac a snažili sa tam dostať do popredia obe, no dokázal som to chápať. Koniec koncov, máme tým pádom rôzne uhly pohľadu. No nie som fanúšikom takýchto koncov a minimálne filmu to podľa mňa nerobí dobre. Lebo ako divák som zrazu nadobudol pocit, že všetko, čo chcel film adresovať v tej momentke absolútne podviedol a rozhodol sa byť niečim iným. A to ma na tom trápi. Pre mňa posledných 15 minút, ktoré síce sú inšpirované skutočnosťou skutočne film dostali o niekoľko levelov nižšie. Pretože sme sa k tomu dopracovali spôsobom, ktorý absolútne nefungoval s tým, čo sme celý čas videli. Vezmite si z toho čo chcete, to je celkovo môj názor na tento film. A mrzí ma to. Hodnotenie: C- ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Tohle mohlo být opravdu skvělé drama... Proti první tříčtvrtině, kde se každý z hrdinů vypořádával s nehodou, jsem neměl žádné námitky. Atmosféra byla hustá, že by se dala krájet a naprosto mě pohltila tím, jak perfektně vystihla vážnost celé situace. První chlápek se musel vyrovnávat se ztrátou, druhý zase s vinou. Řízení letového provozu není žádné snadné povolání a každá malá chyba, či nepozornost může vést i k tragické nehodě, přesně jak děj ukázal. Nelze stanovit, pro koho z účastníků to bylo horší - oba se dostali na hranu svých sil, ale každý trochu jinak. Arnold Schwarzenegger stále ve skvělé formě, svou roli zahrál výtečně a nebylo znát, že by ve svém hereckém umu jakkoliv polevil. Bohužel v poslední čtvrtině se stalo něco, co jsem se snažil neočekávat, bohužel to tam celou dobu tak nějak směřovalo, ať se děj pokoušel o neurčitost jak chtěl. Představoval jsem si úplně jiný závěr, který by možná nebyl tak „zajímavý“, ale aspoň by film vyřadil z klasického klišé cesty za pomstou. No, nestalo se a je to ohromná škoda. /// Viděno na Prima MAX s českým dabingem. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Postavu Shelly hraje modelka Victoria's Secret Joy Corrigan. (spooker)
  • Za vraždu Petera Nielsena byl Vitalij Kalojev v roce 2005 odsouzen k osmi letům vězení. V roce 2007 byl propuštěn, protože jednal v nepřičetném stavu. V roce 2008 se stal náměstkem ministra vnitra v Severní Osetii a byl jím do roku 2016. Svého činu dodnes nelituje (narozdíl od Romana Melnyka ve filmu). (DBlitz)

Související novinky

Arnold nejlepším zabijákem na světě

Arnold nejlepším zabijákem na světě

05.05.2016

Čtvrtý díl Expendables je zatím v nedohlednu a šestý Terminátor se taky nechystá, Arnold Schwarzenegger tedy nemá zrovna napilno. Ještě letos ho uvidíme v dramatu 478, kde bude nahánět leteckého… (více)

Reklama

Reklama