Reklama

Reklama

Dva nepravděpodobní společníci se vydají na nebezpečné dobrodružství přes neprozkoumanou planetu a snaží se utéct z nebezpečné a dezorientující reality, kde všechny myšlenky je vidět a slyšet... Na planetě, kde žije Todd Hewitt (Tom Holland) všechny ženy zmizely. Muži jsou zase postiženi “hlukem”, sílou, která zveřejňuje všechny jejich myšlenky. V tomto nebezpečném světě nouzově přistane se svou vesmírnou lodí Viola (Daisy Ridley). Todd ji objeví podle zvláštního ticha a přísahá, že ji ochrání. Bude však na to muset najít vlastní vnitřní sílu a probojovat se tajemstvími planety. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

angel74 

všechny recenze uživatele

Když přihlédnu k tomu, kolik tahle dobrodružná sci-fi taškařice stála, musím konstatovat, že se nejedná o nic světoborného. Bohužel ani scénář nijak zvlášť nevybočuje z běžného hollywoodského průměru. Snad jen ústřední dvojice v podání Toma Hollanda a Daisy Ridley tenhle film drží nad vodou. Mads Mikkelsen v roli záporáka je tu tak trochu do počtu, jelikož nemá v podstatě co hrát. (45%) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Odlehčené sci-fi na úrovni Hunger Games mě rozhodně bavilo. Pravdou je, že film trochu působí vytržený z kontextu a rozhodně bych se nedivil, kdyby se jednalo o třetí díl z šesti dílné ságy. Chybí tomu pořádný úvod a konec volá po pokračování, ale jinak je to velice slušný popkorňák, prostředím připomínající výborné Horizon Zero Dawn. Myšlenka "Hluku" mi přijde skvělá, jelikož to jinak béčkovému filmu dává úplně jiný rozměr a nutí Vás to sledovat 2 konverzační linky zároveň. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Takové hvězdné obsazení. Tom Holland, Mads Mikkelsen, nebo vůbec i Daisy Ridley. A tak srajdové zpracování... Zasazení na cizí planetu zde nepůsobilo vůbec cize, ani mimozemsky. Zkrátka jen kopie druhé Země bez čehokoliv zajímavého, nového. Ze začátku se tu sice objevili nějací malí tvorové, nebo došlo k mžikovému bizarnímu souboji s jakýmsi chapadlatým monstrem, ale nic víc. Šlo zkrátka o pobíhání po vizuálně nezajímavém, šedém okolí nějaké té pískovny. Byli zmíněni Tmelové, původní obyvatelé, mimozemská rasa, z níž děj ale ukázal jen jednoho jedince a víc se jim nevěnoval. Takže domorodci jen tak nechali lidi přiletět a víc si jich nevšímali? Aha. Příběh plytký, nezajímavý, jen eskort mise hrdinky, které se podařilo v tomto světě ztroskotat a setkat se s hlavním hrdinou, jenž nedokázal ovládat myšlenky. Jediná opravdu dobrá věc byl právě ten nápad myšlenek, jež vycházely napovrch a byly slyšet. Vizualizace vypadala děsně, ale sem tam s tím tvůrci dokázali zajímavě nakládat a ukázat, že když někomu utíkají myšlenky všemi různými směry a ostatní je slyší, vyústí to buď v průšvih, nebo přinejmenším trapnou situaci. Ale zbytek... Béčková, až céčková televizní srajda bez vyšší hodnoty, která vůbec nevím, jak se mohla dostat do kin. Nudil jsem se a doufal, že tenhle nesmysl už skončí a tím i mé stupňující se utrpení. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dougha Limana mám rád, Bourne Identity i Edge of Tomorrow se staly instantními klasikami a i Pan a Paní Smithovi a Barry Seal byly hodně fajn filmy... jenže vedle nich natočil i Jumpera s Haydenem Christensenem, a přesně z jeho ranku je Chaos Walking. Mladé hvězdičky z aktuálně populárních frančíz v hloupém příběhu a v povrchně vymyšleném světě. A fakt mě to mrzí, na jeho spolupráci s Hollandem a Ridley jsem se těšil a ta hlavní myšlenka mi přišla velmi nosná - postapokalypticky působící svět ve kterém všechny myšlenky jsou hned všem na očích a tak v něm neexistuje tajemství, a zároveň se všichni propadají k primitivně pudovému chování, to má velký potenciál. Ale tady s tím pracují jednak hrozně nezajímavě, a jednak extra líně - scénáristé "podvádějí" tu premisu jak se jim to hodí. Když chtějí aby se hlavní hrdina hloupě prozradil, tak se to samozřejmě hned stane. Ale když před ním má celá vesnice celý jeho život držet strašlivé tajemství? No tak to přece není žádný problém. Nakonec je to celé jen o tom aby Tom Holland mohl hrát nadšeného blbečka (takže vlastně to samé co ve Spider-Manovi) a s velmi ošklivě oblečenou a učesanou Daisy Ridley se během pobíhání po lesích sbližoval co nejtrapněji. A přitom je honí nudný Mikkelsen a nějaký černý magor, a asi na půl minuty se objeví i mimozemšťan, který vypadá cool, chybí mu ruka, a nemá tu absolutně žádné opodstatnění - nic se o těch mimozemšťanech nedozvíme, tenhle jen přijde a zmizí, v příběhu dál nehrají roli. Wtf. Btw naprosto netuším co na tom stálo sto mega. Oni se doslova celou dobu honí po lesích s pár ruinami, vypadá to ještě o něco levněji než nedávný německý seriál Tribes of Europa co se točil v Praze a v okolí Mácháče, a na žádnou velkou akci nedojde. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

No, "nový" Jumper se nekoná. Ústřední dvojka je sympatická, jenže dějově to bylo nudné jako prodejce vysavačů. Poslouchat volně slyšitelné cizí myšlenky může být zajímavé, ale pravděpodobně jen nějakou chvíli. Ty problesky spíše rušili a jen občas to zamířilo do vtipných situací (s polibky). Naháněčka od ničeho k ničemu. Prodloužený pilot k seriálů by zněl líp. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Nick Jonas strávil 7 měsíců zdokonalováním jižního přízvuku pro svou roli. (Azurose)
  • Kópie filmu na Blu-Ray majú vymazaných až 45 minút materiálu. (Arsenal83)
  • Po dokončení a zhlédnutí snímku produkční a distribuční společností Lionsgate bylo rozhodnuto, že v této podobě je film nedistribuovatelný a film se dočkal velkých přetáček. (kowalski)

Související novinky

Kdo převzal roli Grindelwalda?

Kdo převzal roli Grindelwalda?

26.11.2020

Před dvěma týdny jste se zde mohli dočíst, že studio Warner Bros. intenzivně jedná s hercem Madsem Mikkelsenem o jeho možném nahrazení Johnnyho Deppa v roli čaroděje Gellerta Grindelwalda ve třetích… (více)

Limanův pandemický heist nabírá obsazení

Limanův pandemický heist nabírá obsazení

02.10.2020

Ještě než se Doug Liman vydá spolu s Tomem Cruisem do vesmíru, chystá se režisér natočit pandemicky heist thriller Lockdown. A jeho nízkorozpočtová novinka už dokonce má i obsazení. V hlavní roli si… (více)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Reklama

Reklama