Reklama

Reklama

Dobrá znamení - Série 2 (2023) (série)


Kapitola 1: Příchod (S02E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Chapter 1: The Arrival (více)

Obsahy(1)

Život padlého anděla Azirafala a bývalého démona Crowleyho naruší host, který se objeví ve dveřích Azirafalova knihkupectví a vyvolá chaos. Crowleyho výlev vzteku uvězní majitelku obchodu s gramodeskami Maggie v kavárně, která patří Nině. Nebe i Peklo má podezření, a Crowley s Azirafalem se na ničem neshodnou. (Prime Video)

Recenze (4)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Preacherovi se hledal sám Bůh, v Luciferovi se někdo ztrácel pořád, Constantin Satanovi vracel zběhlého synka... a tentokrát došlo na další těžkou figuru, archanděla Gabriela. Hrátky s náboženskými motivy nejvíc ocení bibleznalí lidé s nadhledem, ale možná to funguje i pro ty, kteří netuší jakou roli archanděl Gabriel v Bibli má. Jen jim unikne spousta narážek. Gaiman se s tím nemaže, v jeho pojetí nejde o třeskuté fóry, ale spíš o směs hříček a absurdit. Mě to baví. Kazí mi to trochu jen to zbytečné homosexualizování. Gender bych u nadpřirozených bytostí neřešil, ale proč tam cpát i zápletku s lesbami? Proč vzbuzovat dojem, že jsou hetero něco jako jednorožci, nebo hůř, že o nich nemá smysl vyprávět, protože je to nuda. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebolo to tak úderné a svižné ako začiatok prvej série, ale sklamaný nie som. Stále si to udržalo vysoký štandard ale cítim trochu pochybnosti o tom, či na zmiznutom Gabrielovi budú opäť vedieť vyčarovať niečo tak zaujímavé a prešpekulované. 70% Amazon prime ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sám sebe jsem překvapil vysokým hodnocením, protože jsem šel do úvodní epizody druhé série s mocnými obavami, jelikož Terry Pratchett pokračování svých Dobrých znamení nenapsal, a nezbývá mi, než věřit, že Neil Gaiman vytěžil z někdejší společné spolupráce co nejvíc. U prvního dílu jsem se každopádně velmi dobře bavil a celkový dojem mi kazil pouze fakt, že BBC leze všem možným menšinám a zájmovým skupinám tam, kam si řeknou, ještě očividnějším způsobem než Netflix. / Poučení: Na křesťanském nebi není nejhorší ta nuda a sterilita; je to fakt, že k obědu dostanete jogurt a dva rohlíky. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama