Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po poměrně dlouhé době jsem si dal film s Johnny Deppem v hlavní roli a znovu mě jen ujistil v názoru, že skutečně patří k těm absolutně nejlepším hercům vůbec. Navíc mě vždy bavil svým výběrem filmů a postav, které v nich ztvárnil a Poslední semestr jistě není výjimkou. Působivý film, se silným tématem a s výraznou ústřední postavou, toť hlavní pozitiva této podívané, které toho nedokážu příliš vytknout, snad jen až tedy na příliš často opakující se Deppovo zamyšleními nad tématem prožití života, čímž nemám na mysli, že bych s ním nesouhlasil, ale nejdřív o tom přesvědčuje studenty, pak kolegy, pak rodinu, pak zas studenty, pak zas kolegy a kdyby nepřišli závěrečné titulky, tak by jistě o neplně prožitém životě přesvědčoval znovu i tu rodinu, ale to už nestihl. Každopádně to nic ale nemění na mém výsledném dojmu, který je prostě skvělý, jelikož krom postav a jejich hereckých představitelů mě tu bavily i funkční vtipné momenty, silné emoce, přesvědčivé dramatické scény a fajn mi přišla i atmosféra celého tohoto snímku, kterou sice nedokážu přesně popsat, ale na mě prostě skutečně zapůsobila hodně. Jinak celé to ústřední téma filmu je pak opravdu silné, vůbec si totiž nedokážu představit, kdybych se dostal do stejné pozice, jako Deppova postava, jak bych se k tomu postavil já, prostě šílená představa, ale nejspíš z toho důvodu mě ten film i tolik oslovil a bavil, že to asi vážně vzal za ten nejlepší možný konec. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Poslední tažení učitele Richarda životem, po tom co se dozví tragickou diagnózu. Rozjezd byl hodně slibný ale po půl hodině to upadne do neskutečné nudy a konec se snaží zahrát na citovou notu ale pod tíhou špatně načasovaného černého humoru, se to utopí v šedi. Některé scény třeba se studentem v kanceláři byli hodně bizarní. Bohémský život s alkoholem a marihuanou nebyl vůbec záživný. Z Deppa jsem začal mít neskutečnou depku! 4/10 ()

Reklama

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Poslední semestr není žádné veledílo, ale také se tím být nesnaží. Je v něm něco patosu, trochu klišé, ale přesto je to velmi zábavný a pohodový snímek. Film o smrti trochu jinak a přesto jsme něco podobného už viděli. Nicméně jiná a civilní role Johnny Deppa, mu absolutně sedí. Depp si poslední léta nevybíral ty nejlepší scénáře, ale role Richarda mu byla opravdu šitá na míru. Poslední semestr utekl jako voda a najednou byl konec. Viděl jsem mnohem lepší snímky, ale tento se mi opravdu tak nějak líbil a to díky našemu starému Johnnymu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a dost netypická Deppova role v smutněkrásném filmu...sice už jindy a jinde tisíckrát viděné (a mnohdy formálně i obsahově ztvárněno výrazně lépe), dá se tu najít i pár vyslovených klišé, ale Deppovo herectví a charisma hodně zachrání... To komediální odlehčení těžkého tématu snímku rozhodně prospělo... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už jsem se tady na téma rakovina ve filmu několikrát vyjádřil a na snímky, kde jede scénář po lajně diagnóza- patos- patos- patos- smrt, jsem už přímo alergický. Jakoby nestačilo, že je toho plno všude kolem mě. Tenhle námět mě osloví jedině v tom případě, že ho tvůrci uchopí alespoň trochu netradičně. Tady se to dlouhou dobu dařilo, takže čtvrtou hvězdičku sežral nádor až v závěrečné třetině filmu. Johnnyho Deppa jsem si užil, Zoey Deutch byla potěšením pro oko a větší část filmu mě hodně bavila. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)

Reklama

Reklama