Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Americký remake Jirešova Prodlouženého času, kde roli profesora, již ztvárnil Miloš Kopecký, hraje Johnny Depp? Problém je, že není zas tak mnoho filmů, v nichž mě Depp jako herec opravdu přesvědčil/bavil, a tento se k nim nepřidá. Navíc, kdykoli se jedná o film ze školního/akademického prostředí, je takřka pravidlem, že hlavní postava učí literaturu (nebo něco spojeného s uměním). To se to pak nabalují moudra, ale skutečná výzva by byla, kdyby šlo o vyučujícího deskriptivní geometrie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Netradične poňatý príbeh o umieraní. Najmä v kontexte hlavnej postavy, ktorej zaujímavosť bola ešte znásobená chameleónskym hereckým umením J. Deppa. Pravdepodobne keby hral postavu profesora Richarda niekto iný, tak by ma to tak nebavilo. A pozorný divák tu nájde aj veľa pekných myšlienok, ktoré tu plávajú kdesi na pozadí profesorových hlášok a dialógov. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Filmy o umírání moc nemusim, protože jsou to většinou jenom emocionální ždímačky, z kterejch je mi pak těžko u srdce. Tohle je naštěstí pojaté víc jako komedie, než drama z nemocničního prostředí. Depp tu předvádí totálního salámistu, kterej trousí jednu sarkastickou hlášku za druhou, na plátně je permanentně zlitej, zhulenej, sjetej nebo nejlépe všechno dohromady. Bylo vidět, že roli si užíval, protože hrál vlastně sám sebe za mlada, takže aniž by se musel kdovíjak snažit, předvedl excelentní výkon. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Další pseudointelektuální variace na omšelý krédo "live your life to the fullest", která nepochybně osloví všechny #YOLO proponenty z Instagramu, ale ve skutečnosti je tak prázdná, jak je Harveyho pytel plnej. --- Však si to v rychlosti shrňme. *SPOILER* Richard na prahu smrti několikrát zalituje, že si neužíval, jak by bylo (ehm) zdrávo, ba dokonce nebyl schopen náležitě "ocenit svou smrtelnost" (right... sure), přitom se o jeho dosavadnim životě dozvídáme vcelku to, že... um... toleroval zálety svý manželky, aniž by jí to kdy jaksepatří oplatil? Při srdceryvnym loučení s dcerou, která se z nějakýho důvodu o všem dozvídá až jako poslední, jí Richard klade na srdce, aby "pokračovala v nastoupený cestě", a že je "mnohem víc", než by si jako otec kdy mohl přát, přitom se o ní dozvídáme vcelku to, že je... um... lesba a s první přítelkyní jí to nevyšlo? Když se Richard konečně odhodlá k oblígátnímu proslovu ke třídě a neméně obligátně klade svym studentum na srdce, že právě oni jsou tou smetánkou společnosti a nesmí se nikdy spokojit s průměrností, divák přitom vcelku může vycházet... um... ze tří standardních referátů, pár nestandardních brownies, jednoho blowjobu a jednoho ploužáku? Right... sure. --- Takhle, pokud člověk vytrvale čte mezi řádky, nepochybuju o tom, že si ve vlastní hlavě může vykouzlit fenomenální snímek. Ale sám o sobě The Professor působí přinejlepšim jako náhodně poslepovanej odpad, co zbyl po tvůrcích Waltera Mittyho. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nádherný a zároveň smutný film s famózním Johnnym Deppem. Johnny zde opravdu exceluje, navíc je to obrovský sympaťák. Film se mi hodně líbil, především svou atmosférou, svým prostředím a také svým poselstvím, kdy divákům říká, že si mají užívat svého života naplno, neztrácet čas zbytečnostmi či lidmi, kteří za to nestojí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)

Reklama

Reklama