Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televize Prima uvádí exkluzivní dokument, který je vůbec první osobní zpovědí Jiřího Kajínka – nejznámějšího českého vězně odsouzeného na doživotí za dvojnásobnou vraždu. Vězně, který dostal prezidentskou milost. Koncept této dokumentární minisérie je postaven na přiblížení osobnosti Jiřího Kajínka lidem tak, jak ho neznají, jedná se o jeho osobní zpověď. Z osoby Jiřího Kajínka se stal celospolečenský fenomén a veřejnost bezesporu zajímá, jaký opravdu je. Je to nenapravitelná vraždící bestie, jak bylo popsáno v psychologickém posudku, kvůli kterému dostal doživotí, nebo je to normální člověk s mnoha chybami, které ale dokáže přiznat a staví se k nim čelem? To jsou otázky, na které minisérie bude hledat odpovědi.
Všechny dokumenty jsou doplněny záběry jak z filmu Kajínek, tak i dalšími bonusy, a dokonce nikdy nepoužitými záběry. Části dokumentů budou hrané samotným Jiřím Kajínkem, jiné jsou natočené s figuranty v situacích, které přesně odpovídají Kajínkovým vzpomínkám. Tyto efektně natočené hrané sekvence se budou prolínat s výpověďmi hlavního protagonisty i ostatních postav vystupujících v dokumentu – a dohromady vytvoří plastický obraz světa Jiřího Kajínka. V dokumentech je také hojně využívaný archivní materiál, ať už jde o nikdy nezveřejněné fotografie z rodinného archivu a dopisy, ale i novinové články, televizní záběry a soukromá, nikdy neodvysílaná videa. Vše je založeno na exkluzivitě veškerého materiálu použitého v těchto dokumentech, které jsou koncipovány jako zpověď, kdy se postupně bude Jiří Kajínek stavět do role průvodce. Půjde o jeho subjektivní pohled na vše, co se dělo a co právě probíhá. (TV Prima)

(více)

Recenze (139)

Binne odpad!

všechny recenze uživatele

Předem chci říct, že "odpad" nedávám. Není mi příjemné hodnotit takto práci kohokoli jiného, nicméně, z etického hlediska mi to přijde skutečně velmi nepatřičné. Ač ten člověk seděl (možná) 20 let nespravedlivě ve vězení za dvojnásobnou vraždu, ve vězení nespravedlivě neseděl za ostatní zločiny. Najdu v sobě obrovskou dávku pokory i pochopení s tím, že se člověk dostane do vězení vlivem několika zdánlivě náhodných událostí (vlastně do jakékoli situace). Nemůžu ale najít pochopení ke glorifikaci někoho, kdo nadšeně vypráví příběhy o tom, jaké škody působil lidem a ještě se u toho bavit. Rozumím tomu, proč třeba pan Jákl natočil v roce 2010 film Kajínek - fenomén o Monte Christovi je dobře znám každému z nás. K milosti se vyjadřovat vůbec nebudu, jelikož se mi nedostalo výsady nahlédnout do jeho spisu, utvořit si na to logický názor na základě důkazů (a jsem za to ráda), jeho vinu nebo nevinu soudit vůbec nebudu. Nicméně pan Kajínek v dokumentu otevírá téma zločinů, kterých se reálně dopouštěl (ne jen údajně) a to mi přijde zcela bizarní a nepochopitelné. Více, než cokoli to vypovídá o charakteru naší společnosti a o tom, jak je nemocná. Přeji mu mnoho štěstí a odpovědnosti za svobodu, kterou po takové době získal ale také dostatek sebereflexe a uvědomění si toho, co ještě vodné je a co překročilo hranice bizarnosti. ()

Kri-kri odpad!

všechny recenze uživatele

Národ pokryteckých kriminálníků a zlodějů obdivující jednoho z nich, který se stal mediální hvězdou a dokonce by se dalo říct národním mučedníkem. Novodobá legenda podsvětí, že by mu co do počtu útěků záviděl i Babinský. Filmy a seriály o něm už natočili, tak ještě pár hrdinských písní, potisky na trička s jeho podobiznou, dát mu moderovat nějaký pokleslý TV pořad pro tupé masy (ideálně na primitivní Primě, když už mu dala prostor pro seriál) a v příštím kole prezidentských voleb ho dosadit na hrad. Ostatně, nebyl by to první kriminálník, co by se do této funkce po listopadu dostal. Zlatí komunističtí StBáci, ti by se s ním nepárali, ale bezcharakterní pravdoláskaři a přemluvbáby si své kriminálnické zlodějské kumpány musí patřičně hýčkat. I ten odpad je v tomto případě ještě čestná pozice. ()

Reklama

krtek138 odpad!

všechny recenze uživatele

V zemi, kde dělá prezidenta soudem uznaný lhář, kde premiérem je trestně stíhaný estébák, je největší mediální hvězdou odsouzený vrah. Nebudu řešit, jestli to udělal nebo ne, to ví stejně jenom on. Jde o něco jiného. V hlavním vysílacím čase sledujeme mukla, který nám vysvětluje, jak ojebával stát, zubil se, když viděl šperky v klenotnictví, že on má zlato moc rád a vytáhl na policajta zbraň. Odpad jsem nedal tři roky. Jsou filmy, seriály nebo pořady, které vás nebaví. Může vám u nich být dokonce fyzicky špatně. Ale vždycky jsem aspoň tou jednou hvězdičku tvůrce ocenil za snahu, divákovi něco předat. Ale projekt Kájínek jako mediální show je zvrácenost od první chvíle. TV Prima našla své dno a že má z čeho vybírat! ()

DanielaE odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu Bareše, Jakla, Bisse a ostatní "tvůrce", jak mohou každé ráno při pohledu do zrcadla nezvracet. Obhajovat páchání trestné činnosti, dělat z ní něco pozitivního (a to nemluvím o těch vraždách, za které je - ačkoli na svobodě - stále odsouzen). Schválně, jestli na to nechají koukat jejich děti. A'ť se přiučí! ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

V tomhle pořadu jde kvůli absenci zdravého rozumu v české společnosti opravdu do tuhého. Diváci Babovřesek a voliči Miloše Zemana, Tomia Okamury či další pakáže se tu od své modly dozvědí, jak je cool vykrádat byty, přepadávat policisty nebo ojebávat stát. Jsem doslova v šoku. Ale lůza pochopitelně tleská.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Celkem bylo natočeno přes 60 hodin materiálu. (rublik05)
  • Premiéru prvního dílu vidělo přes 1,3 milionů diváků. (rublik05)
  • Místo celovečerního filmu „Já, Kajínek“, který měl mířit do kin, se producent Petr Jákl domluvil s TV Prima na natočení v pořadí šestého dílu. Série tak má o jeden díl víc, místo původně plánovaných pěti. Šestý díl byl pak odvysílán až na podzim roku 2018 při repríze dílů předešlých. (rublik05)

Reklama

Reklama