Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Tosim 

všechny recenze uživatele

To hodnocení mě vystrašilo, ale začátek filmu byl typický příběh o klucích outsiderech (civilní Judy Greer) a konec napínavý okamžik ve vlaku ( i když krátký) a poctivá slova o boji proti terorismu. Nejvíce nudí výlet, působí jako domácí video. Pravda, kdyby to nenatočil Clint Eastwood, který během minulých patnácti let téměř nešlápl vedle, taková slabota by to nebyla. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nekdy v roce 2015 tri americani na dovoleny premohli ve vlaku teroristu, ktery chtel zabijet civilisty. Neni pochyb o tom, ze jejich statecnost (plus dalsich 2 lidi) zachranila lidske zivoty, a pravem jsou nazyvani hrdiny - tenhle film ma byt pocta temto statecnym lidem. Format v podobe filmu naprosto selhal a byl to pro me jeden z nejnudnejsich filmu, ktery jsem kdy sledoval. Film je slozen ze 4 "sekci" - jak se poznali jako problemove deti, jak se pridali do armady a predevsim tomu nejstatecnejsimu se nedarilo, jak jedou na dovolenou a bavi se a nakonec ten zminovany utok. Prvni tri casti (ktere tvori 75 minut filmu) jsou naprosto zbytecna a nicim zajimava vata. Je to jako by nekdo natocil film o tom, jaky jsem mel den - ze jsem rano vstal a vycistil si zuby, tak se nasnidal, vysral a pak jel nakoupit atd.. to by naprosto nikoho nezajimalo a nebavilo a presne to je problem tohohle filmu. Pokud nejak vzdat hold, asi by byl lepsi nejaky dokument, ktery by byl kratsi a byl by i o tom, kdo je pachatel, co se delo potom atd. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Každý film Clinta Eastwooda je niečím zaujímavý a zvláštny. Tentoraz ma absolútne prekvapilo, že hlavní hrdinovia hrajú sami seba. No áno, nie sú to herci, ale skutočné postavy vlakového útoku. Na hereckom umení to je síce celkom poznať, ale na druhú stranu to toľko nevadí, keď všetko okolo klape. Len dalo viac práce natiahnuť príbeh o udalosti čo trvali pár minút na celovečerný film, preto tie flashbacky k ich detstva a pod. Podarilo sa. Film je len oslavou záchrancov ukazujúci ich detstvo, počiatky vojenskej služby, dovolenku tráviacu prechádzaním Európy, onou udalosťou a ocenením, čo dopĺňa priama účasť všetkých troch hrdinov. Asi keby to nerežíroval skvelý Clint Eastwood tak by to dopadlo podstatne horšie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $36,250,957Tržby Celosvetovo $56,850,957▐ Clint Eastwood sa nechal nachytať na hruškách, išiel na istotu že strhne veľkým príbehom ale vsadil na zlých koňov. To čo fungovalo pri Amercan Sniperovi v tomto počine zlyháva. Kameň úrazu je hlavne obsadenie nehercov, do vlastných úloh, ktoré prežili na vlastnej koži, nevyšiel podľa predstáv. Taktiež dejové prestrihy sa tu bijú. /45%/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hele, Clinte, ohledně castingu na tu poslední scénu, děkovačku a předávání metálů, nemáme nikoho, co by alespoň trochu připomínal toho francouzského prezidenta. Co když ti ale řeknu, že už je to natočené.. Riskantní tah s obsazením ani tolik nevadil, jako to vaření s očekávaných ingrediencí před naservírováním vlakového řezu. Do něj to Eastwood kuchtil s nebývalou bezradností.. No nic, skoro sedmdesát let po válce a zase jednou Američané zachraňují Frantíkům prdel, někteří paradoxně i v německém dresu.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. února 2018 v Burbanku (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Trojicu troch hlavných hrdinov, ktorí zachránili vlak pred teroristom si zahrali priamo tí vojaci, ktorí boli na mieste činu a teda Anthony SadlerAlek Skarlatos a Spencer Stone. Za tento fakt skritizovala režiséra Clinta Eastwooda drvivá väčšina kritických recenzií na agregátore Rottentomatoes. Eastwood odovzdaním hlavných úloh do rúk reálnych hrdinov, a teda amatérskych hercov, vraj podkopáva vlastné úsilie. (jakeer)
  • Natáčelo se na autentických místech v Evropě – Itálii, Belgii, Nizozemsku, Francii a Vatikánu. Scény odehrávající se v USA byly natáčeny na vícero místech v americkém státu Georgia. (ČSFD)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno