Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tohle není typický příklad znamenité Clintovy práce. Tohle rozhodně není konkurence megalomanským projektům jako je Million Dollar Baby, Gran Torino nebo American Sniper. Tohle je netradičně pojatý životopisný příběh, doslova věrně mapující skutečnou událost, která se i skrze svůj malicherný význam oproti jiným teroristickým útokům během posledních let zajisté zapisuje do společné historie Evropy s USA. Tři mladí perspektivní muži a jeden zcela nečekaný čin, který by šel považovat pouze za zpestření jejich vysněné evropské dovolené. On je ale ovšem tím aktem, kvůli kterému se režisérský vévoda jménem Clint Eastwood o něm rozhodl svéhlavě natočit vlastní snímek. Všechno do posledního střípku pojal takovým způsobem, jaký zde nikdy prozatím nebyl, pokud mluvíme o dramatech natočených podle opravdových příběhů. A dnešní lidé jsou zhýralé ovce, jež si nepřipustí menší experiment ve filmové sféře a pozoruhodnou jednohubku jako je právě 15:17 to Paris zhola bezvýznamě shodí do tak šílených čísel. Pokud film “hejtíte” jen pro jeho údajně přebytečné natahování od samotného dětství hlavních protagonistů, zjevně váš mozek ještě nedokáže vnímat důležité paralely, vázající celý průběh snímku dohromady. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Eastwood nakrútil niečo úplne, ale úplne iné, ako všetci očakávali. Trailery navnadzovali na napínavú akčnú hru vo vlaku, pričom tejto pasáži sa venuje až samotný záver filmu. Blyskalov scenár totiž akoby neobsahoval druhé dejstvo, pokiaľ teda berieme 15:17 ako film o prepadnutí vlaku. Celých nejakých 75 minút je potom iba dlhá expozícia. Eastwoodovi sa ale podarilo zobraziť život súčasných dvadsiatnikov presne tak, ako ho žijú. Hlavne rýchlo, s nakúpenými letenkami do každého kútu sveta a s občasným balením cudziniek na žiadosť o fotku s panorámou Benátok. Režisérovi tak išlo najmä o civilizmus a oddramatizovanie, aby sa čo najviac priblížil realite. Jej súčasťou sú aj teroristické útoky, ktoré na nás čakajú za každým rohom. Takže očakávam veľmi odlišné hodnotenia, od odpadu po plný počet. A vážne to nie je Muž vo vlaku 2, treba sa na to pripraviť. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nechápu tu kritiku, podle mě jde o velmi dobrý film. První část příběhu se věnuje trojici kamarádů a jejich životu od dětství až po dospělost. Druhá část příběhu pojednává o cestě po Evropě a nasednutí do osudového vlaku, kde následně zabrání masakru. Ale že měli opravdu štěstí, že tomu pomatenci zrovna nevystřelila zbraň. Každopádně velmi dobře zfilmovaný příběh a hrdinům patří velký dík. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pohodový film na jedno pozretie, ale od Clinta by som čakal viac. To, že tu hrajú týpci čo to prežili je fajn, ale väčšine je to asi jedno a na samotný film to nemá skoro žiadny dopad. Keby to boli povedzme moji kamoši tak je to iné, lenže týchto týpkov dokopy nikto nepozná. No a čo sa týka samotného filmu, tak je to životopisný dráma, ktorá na plátne vlastne ani nemá čím strhnúť, kedže finále trvá skutočne iba chvíľočku. Ale akože, zas klobúk dolu pred tými chalanmi. 65% - 3* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud by se Clint měl loučit tímhle filmem, tak by mě to určitě moc mrzelo, protože se nejedná vlastně ani o nějaký regulérní trhák, ale spíše o 80ti minutovou poctu jedné hrdinské události v boji proti terorismu. Přitom první polovina se mě poměrně líbila a nízké hodnocení jsem dopředu nezjišťoval. Je zkrátka vidět, že v Clintových filmech je obsažena jistá přirozenost, či snad talent pana režiséra, točit velmi dobře vlastně jakékoliv téma. Bohužel s příletem do Evropy film na 25 minut začne připomínat cestovatelský dokument, aby v závěru konečně podal svědectví o tolik očekávané temné události ve vlaku do Paříže. Je neobvyklé, aby hlavní hrdinové hráli sami sebe. Škoda Clinte, šlo k tomu přistoupit lépe, některé scény jsou natolik kvalitní že z filmu hodně čouhají. Ale jako celek spíše slabota. Příště se doufám uvidíme zase u něčeho povedenějšího. 50% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • S 94 minútami ide o doposiaľ najkratší počin, na ktorom sa režijne podieľal Clint Eastwood. Dovtedy ich mal na svedomí dovedna 36. (WalterIK7)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. února 2018 v Burbanku (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama