Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (402)

tron 

všechny recenze uživatele

SPOILERY!!! Sorry ale nie, toto bolo príliš. Pochopil som to správne, že celý čas šlo o psychopatického stalkera, ktorý žil ako bezdomovec kúsok od domu svojej platonickej lásky (ktorá ani nevie, že existuje) a teda celý film sa odohrával na ploche pár metrov štvorcových? Na ostrove sa tým pádom odohráva iba krátka scénka pred úvodnými titulkami? Resp. odohráva sa v hlave hlavnej postavy, ktorá si les predstavuje ako ostrov? A čo tá mŕtvola preboha??? Akože soráč, ale toto vážne išlo úplne mimo mňa. V jednotlivostiach je to občas až pozoruhodné, režiséri odviedli dobrú poetickú prácu a Daniel Radliffe, nech si kto hovorí čo chce, dole klobúk za to, že to vzal. Ale ako celok je to taká nálož WTF, až som bol znechutený a rozčarovaný. Také drobnosti, ako že mobil má baterku, ktorá vydrží milión rokov bez nabitia (alebo Hankovo zázračne oholenú bradu a nehnijúcu mŕtvolu), tvorcovia neriešia, čo je svojím spôsobom úžasné. Pravdepodobne jedna z najabsurdnejších filmových zápletiek, s akou som sa za celý svoj život stretol. Ale to je asi tak všetko. Vtipné to nie je, ale nie je to ani dráma a postavy sú dosť nepríjemné. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Mám mrtvolu, mám... teď už nejsem sám! Co s ní udělám? Své dívce ji dám." Hank Thompson - všech pošuků král, rybář v krajině přílivu, který na břeh vyplavuje, místo ztraceného pana Wilsona, jen rohatou prdící mrtvolu trpící dispraxií (sic!), s mrtvýma očima, model Equus. Aneb ostrov se stane prokletým vězením, jste-li sami a navíc vysadili ablixa i rivotril. Není zdravé být dlouho sám, chce to pozvat k bezďáckému ohýnku pár kamarádů: Parry, Elisa-Rose, pan Wilson, Ig Perrish, Alan Strang, Alan Radcliffe, Teddy Daniels, Emily Tailor, Jana Chochlačová. Ut ameris, ama. Ke zdejším divokým hodnocením. Lidé jsou holt čeládka různorodá. Někteří univerzální švýcarský nůž vlastnili (či ztratili), druzí pro někoho švýcarákem byli. Ti s vývrtkou jsou zdraví a hraví. No a v pořádku jsou i ti, kteří bizarnosti par exellence, zavánějící artovými prdy a hraničící se samoúčelnou masturbací, při které se myslí na matku (vlastní či kamarádovu), pošlou s hodnocením do sraček. Kvízová otázka za deset mrtvolně nafouklých bludišťáků: Do které skupiny patříte vy? ;-) ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Slovy Bernarda Blacka: "You will cry, you will laugh, it'll change your life." Ale je nutno říci, že to platí jenom o tak první hodině deseti minutách a poslední akt mi přijde velmi scenáristicky a ideologicky nezvládnutý a nedotažený. Všichni ostatní lidé, kteří se pokoušejí přijít s nejlepším prdícím jokem, můžou přestat, protože ultimátnější už to nebude. Paul Dano by z fleku mohl hrát jednoho z Ewoků na lesním měsíci Endoru, je kvalifikován jak roztomilostí, tak děsivostí, a moje míněni o Danielu Radcliffovi prudce vzrostlo. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film o strachu z komunikace, o tom jak důležitý je mít přátele, jakož i osobu na kterou se můžete spolehnout a sdílet s ní všechny svoje pocity, zážitky a smutky, o tom jak důležitý je žít! Protože když tomu tak neni, budete se muset spolehnout na mrtvolu Harryho Pottera a hodně sraček (jak skutečných, tak životních)! Tématicky netradiční, humorem zdrcující, režijně originální a v jádru i tragická sonda do duše osamělýho člověka, podpořená geniálnim - byť nevyužitym - soundtrackem (Manchester Orchestra). ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Často není dobré vědět, do čeho člověk jde, ale tady se nějaká příprava hodí, alespon zhlédnutí traileru, aby divák věděl, do čeho asi jde - film o prdící mrtvole. Nicméně to je jen začátek neuvěřitelného, bizarního a přesto krásného filmu o přátelství. Pro mě to je tak na 70 %, ale na 4* to vytáhla úžasná "popcorn song" montáž. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Timeline: V červnu 2015 byli obsazeni Paul Dano, Daniel Radcliffe a Mary Elizabeth Winstead. Natáčení začalo 14. července 2015 a skončilo o 24 dnů později 7. srpna, rozpočet byl stanoven na 3 miliony dolarů. Natáčelo se v Kalifornii, respektive v Sekvojovém parku v Eurece, v Humboldt County a v lese v Bay Area. Během natáčení byla pouštěna hudba pro film, jelikož byla nahrána ještě před samotným natáčením. Film si odbyl premiéru 22. ledna 2016 na filmovém festivalu Sundance. Chvíli nato práva na jeho distribuci ve Spojených státech zakoupila společnost A24, ta později zakoupila také práva na mezinárodní distribuci. V kinech se film objevil v limitovaném množství 24. června. (Hal_Moore)
  • Paul Dano se nechal slyšet, že chtěl roli ve filmu jen díky jediné větě, kterou mu režiséři o filmu řekli: "Jde o film, kde tě první prd rozesměje a poslední prd rozpláče." (Hal_Moore)
  • Dan Kwan se přiznal, že nenávidí humor s prděním, acapelu a písničku "Cotton Eye Joe". Na otázku, proč tedy natočil film zrovna o těchto věcech, odpověděl, že pokud chcete zfilmovat něco, co nenávidíte, určitě to uděláte dobře. (John2y92)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama