Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný drama thriller s výbornou a přesvědčivou kamerou a střihem, který diváka přenese do samotné události. Bylo to drsné, surové a realistické, místy i mrazivé a tísnivé. Na příběh podle skutečné události hodně dobrý snímek, který si dokázal udržet sledovanost a informuje o zajímavé (pro mě doteď neznámé) události. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Wau! Tak toto mi urobilo radosť. Ako z čistého neba prišiel film, o ktorom som nikdy predtým nepočul a zabodoval naplno. Popravde nevedel som si na konkrétny teroristický útok spomenúť, už ich bolo toľko, že sa to človeku začína spletať dohromady, ale to nie je podstatné. Dôležité je, že tvorcovia filmu k tejto udalosti pristúpili max. zodpovedne a podali to veľmi realisticky a zároveň i divácky atraktívne. Vo filme niet miesta pre hrdinov, realita je tvrdá. Akčné scény sú adrenalínové, panika zobrazená v dokonalosti( hromadný útek dole schodmi) , ale i výkony a celkové obsadenie poteší každého milovníka filmu. Netuším, či Hotel Mombai ako austrálsky film môže byť nominovaný na oscara, najskôr asi v kategórii zahraničný film , ale šanca je veľká. Tento film rozhodne stojí za váš čas. U mňa max. spokojnosť. 100%. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Hotel Mumbai přemýšlivá připomínka toho co se před více jak deseti lety stalo. Je to trochu jiné než očekávám od těchto druhů adaptací mezinárodních tragédií. Hotel Mumbai zaručuje subjektivní vnímání události jak teroristů, tak jejich obětí. Jejich fanatismsus se ukáže v jiném světle když je vidět jejich nezralý dětský naivismus. Jestli chcete využít lidské utrpení pro laciné vzrušení tak se podívejte, protože to je zábavné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Milionár z chatrče nám trochu vyrástol a zarástol. Film je skutočným príbehom teroristického útoku v Bombaji z roku 2008, o ktorom sa v našich končinách nedozviete, pretože nás nezaujíma ani čo sa deje na Ukrajine, nie to ešte pravidelný terorizmus v Ázii. Na film sa nepozerá dobre, najmä keď tam teroristickí psychopati (napodiv zase moslimovia) chodia s automatickými zbraňami a klátia všetko hlava nehlava, horšie než nacisti kedysi v lesoch. Zvuk streľby za plaču malého dieťaťa, nemilosrdné popravy ľudí, s ohľadom na skutočnosť udalostí to vzbudzuje nepríjemne pocity. Zomrelo skoro 200 ľudí, čo síce Indii určite nespôsobí populačný kolaps, ale je treba si ich uctiť. Na môj vkus sa vo filme ale strieľalo až príliš. Ja chápem, že to je asi podstata útoku, ale polovicu času počúvať len hrozný rachot, to na kvalite diela nepridalo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Najvýstižnejším úvodom ku komentáru k tomuto snímku je zopár citátov z Koránu, v ktorom sa píše: "Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití… Avšak nebojujte s nimi poblíže Mešity posvátné, dokud oni s vámi zde nezačnou bojovat. Jestliže však vás tam napadnou, zabte je... A jestliže se nebudou držet stranou od vás a nevzdají se vám na milost a nesloží své ruce, tedy je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete!... A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete!... A když se střetnete s nevěřícími, udeřte je do šíjí, a až jim způsobíte úplnou porážku, pevně je spoutejte!... Pro nevěřící jsme pak řetězy, okovy a plamen šlehající připravili... Vrhneme v srdce těch, kdož nevěří, hrůzu... a trest ponižující je určen pro nevěřící... budou zabiti anebo ukřižováni či budou jim useknuty jejich pravé ruce a levé nohy anebo budou ze země vyhnáni… a potom na jeho hlavu za trest vodu vroucí lijte!.. V den, kdy udeříme velkým útokem, pomsty naší okusíte!... Zabíjejte je všude, kde je dostihnete!" Stačí? Cítite tu šialenú nenávisť a zarputilú zlobu? Viete si predstaviť, čoho sú vyznavači islamu schopní? Film "Hotel Mumbai" je autetickým dôkazom toho, akých neľudských, beštialných činov sa dokážu dopustiť primitívni, bezcitní, zakomplexovaní, moslimskí fanatici. ***** ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Když v hotelu teroristé střílí po lidech, postřelená žena se schová na záchodě v jednom z pokojů. Sklopí prkénko od záchodu a sedne si na něj. Když ji teroristé najdou, prkénko je opět nahoře.
    (Seffi)
  • Premiéra filmu byla naplánovaná na konec listopadu 2018, aby se shodovala s 10. výročí teroristických útoků Taj Palace Hotel z listopadu 2018. Premiéra se nakonec posunula. (ČSFD)

Reklama

Reklama