Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (241)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jedné je z toho ouzko, sledovat hotelové hosty a personál mi málem přivodilo zástavu hercny, po vpádu těch fanatických zvířat se dokonale naplnila moje představa hrůzy, bezmoci a zoufalství. Houstnoucí napětí a atmosféra plná strachu mi nedala vydechnout, scény jako ta ve výtahu, ve skříni/šatníku, hromadný útěk po schodech považuji za jedny z nejvíce působivých. Smutná realita. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem se přistihl, že strašně moc chci, aby se ve filmu objevilo klišé v podobě člena speciální jednotky toho času na prázdninách v Bombaji, který by všechny ty parchanty skopal do hranaté koule. Ale ten tu nebyl a tak zoufalým hostům a personálu nezbývalo nic jiného, než utíkat a skrývat se. Z tohoto pohledu to bylo nepříjemně sugestivní a z toho, jak teroristé bez emocí odpravovali jednoho hosta za druhým šel mráz po zádech. Charaktery postav jsou načrtnuty jen povrchně, ale přesto si snadno získávají sympatie i soucit a tvůrcům budiž přičteno ke cti, že ani pohled na teroristy není úplně černobílý. Zafungoval i závěr, ve kterém se povedlo zatlačit na emoce tak, že to nepůsobilo prvoplánově. Velký respekt personálu hotelu a do Austrálie letí palec nahoru. 90% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Téma silné i aktuální, prostředků k natočení dost, možností, jak události pojmout, nepřeberně. Bohužel, scénář si nevěřil a vydal se cestou plnou klišé a útoků na první signální. Ve zobrazení událostí podle skutečnosti mě prostě nedokáže dojmout exkluzivní, silně se milující rodinka s malinkým synem, který ztělesňuje nevinnost a bezbrannost v takové míře, že to překročilo hranici kýče a pro mě tím i zbytek dění znevěrohodnilo. Nahrál k tomu i bývalý ruský agent, který přes všechny vady charakteru nakonec ukázal dobré srdce a neotřesitelnou zásadovost. A bohužel do přehlídky plytkých figur se zařadil i oddaný zaměstnanec bez bot, jehož zázemí je opět charakterizované milující rodinou. Všichni jsou dokonalí, i ta vyděšená paní v restauraci nakonec uznala, že měla předsudky. ____ Akce je natočená střídmě a působila na mě přesvědčivě, ale to, že byli zajatci všichni nevinní jako andělé a bez jediné chybičky, z tohohle filmu udělalo jen výpravnější televizní inscenaci. Víte, já si přála, aby ten dokonalý americký manžel aspoň něco měl s tou hezkou chůvičkou, abych jim mohla věřit. ____ Děj je nepřekvapivý, vlastně můžete hned uhodnout, kdo přežije a kdo ne, jestli si sikh přece jen sundá turban, který nikdy na veřejnosti nesňal z hlavy, jestli se nakonec osvobodí z malých bot….. SHRNUTÍ: Muselo to být peklo na zemi a nikdo z obětí si nic takového nezasloužil. Čest jejich památce, ale měl by ji připomínat lepší film. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím no možná, že je vzhledem k hodnocení tohoto snímku zase porucha na mojí straně příjmu, ale celé mi to přišlo hrozně chladné a dějově nezáživné. Ano po akční stránce i co se reality týče není co vytknout, ale to jaksi nestačí. Podobný typ filmu by si zasloužil aspoň trochu rozvinout postavy, protože takto mi tu všichni byli celkem ukradení a pak už mě ani ta akční stránka nevytrhla, Takže sorry, ale víc jak průměr fakt ne.55% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Intenzívny terorizmus v plnom nasadení. V mene Allaha, za neustáleho telefonického hecovania imáma, skupina poblúznených teroristov napadne mumbajské centrá, predovšetkým však luxusný hotel. Tu sledujeme šialený masaker v podstate od začiatku do konca. Australskí tvorcovia sa s ničím nehrali, vytvorili kompaktný, emotívny, autentický celok, kde si svoje party vhodným spôsobom odohralo mnoho postáv, takže si s nimi divák dokázal vytvoriť istý vzťah. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme si mala zahrať aj herečka Teresa Palmer, no kvôli tehotenstvu sa nakoniec vo filme neobjavila. (MikaelSVK)
  • Film byl zčásti natáčen v ateliéru Adelaide Studios, který byl přeměněn, aby se stal interiérem hotelu Taj Mahal v Mumbai, který je exkluzivním hotelem vysoké třídy v Bombaji. Po monzunovém období se natáčení přesunulo do Indie. (ČSFD)
  • Tento film je založen na stovkách hodin rozhovorů s pozůstalými a svědky. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno