Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 1

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Na filmu se mi líbilo zobrazení, jak zfanatizovaní muslimové jdou a krok za krokem vraždí, aniž by rozlišovali, kdo je jejich obětí. Zda žena, dítě, starý člověk. Zkrátka vraždí jako stroje za rytmického povzbuzování jejich imáma prostřednictvím mobilu. Také panika lidí byla uvěřitelná, zejména hysterický vřískot žen ve chvíli, kdy se to nejméně hodí. Film je natočen spíše dokumentárním způsobem a snaží se podat všechno tak, jak skutečně probíhalo. Nechtěla bych nikdy zažít setkání s ozbrojenými muslimy. Doufám, že se v Evropě přestanou množit jako kobylky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letos platí pravidlo "čím menší očekávání, tím větší pecka". a Hotel Mumbai je krásným příkladem. Film se zaměřuje na teroristický útok v Bombai, který se stal v roce 2008, kde skupina mladých teroristů vlítne do hotelu vykonat Džihád ve jménu Allaha. Na filmu se mi velmi líbí, že jde na věc hned od začátku, takže sledujeme doslova dvou hodinový terror a masakr, kde jsou hosté i zaměstnanci hotelu chladnokrevně a nemilosrdně popraveni a že jich nebylo málo. Autentické, mrazivé, nepříjemné a atmosféricky velmi hutné. Největší horror je kolikrát realita sama. Doporučuji!! 85% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Najvýstižnejším úvodom ku komentáru k tomuto snímku je zopár citátov z Koránu, v ktorom sa píše: "Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití… Avšak nebojujte s nimi poblíže Mešity posvátné, dokud oni s vámi zde nezačnou bojovat. Jestliže však vás tam napadnou, zabte je... A jestliže se nebudou držet stranou od vás a nevzdají se vám na milost a nesloží své ruce, tedy je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete!... A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete!... A když se střetnete s nevěřícími, udeřte je do šíjí, a až jim způsobíte úplnou porážku, pevně je spoutejte!... Pro nevěřící jsme pak řetězy, okovy a plamen šlehající připravili... Vrhneme v srdce těch, kdož nevěří, hrůzu... a trest ponižující je určen pro nevěřící... budou zabiti anebo ukřižováni či budou jim useknuty jejich pravé ruce a levé nohy anebo budou ze země vyhnáni… a potom na jeho hlavu za trest vodu vroucí lijte!.. V den, kdy udeříme velkým útokem, pomsty naší okusíte!... Zabíjejte je všude, kde je dostihnete!" Stačí? Cítite tu šialenú nenávisť a zarputilú zlobu? Viete si predstaviť, čoho sú vyznavači islamu schopní? Film "Hotel Mumbai" je autetickým dôkazom toho, akých neľudských, beštialných činov sa dokážu dopustiť primitívni, bezcitní, zakomplexovaní, moslimskí fanatici. ***** ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tohle je napsáno hned pod recenzemi: Cukrárna Cacao Prague / Nejen cukrárna a kavárna kousek od Prašné brány. Nabízíme dezerty, kávu i zdravé snídaně. Tedy "nejen kavárna a cukrárna", a co tedy ještě? A čím byl ještě hotel Taj Mahal v Bombaji? Bylo to předevčím centrum osob označovaných jako "very important". Jaké to jsou osoby? Jsou to osoby, jejichž "perverzita" je cerebrální a celebritární, všeobecně známá a oceňovaná, jíž se musí každá Non-VIP podrobit a vyjít ji vstříc. Čím se  vyznačuje VIP? Penězi! ... Nejhorší na těchto filmech jen to, že když vám někdo (třeba přímý účastník) řekne, že to bylo jinak, nebudete mu to věřit. Film je prostě kánon (nejen pro analfabety). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zemřelo bezmála 170 lidí. Série útoků naprosto paralyzovala západoindickou Bombaj. Po třech dnech indické bezpečnostní složky dobily zpět všech 12 napadených míst. První útoky měly za úkol odvrátit pozornost. Pákistánští (velmi mladí) teroristé pak využili situace a obsadili důležitá místa, včetně luxusního hotelu Taj Mahal, v jehož prostorách se odehraje většina děje. Seznámíme se s několika postavami a jdeme rovnou na věc. Snímek rekonstruuje dané události, zároveň zdůrazňuje, že polovinu obětí z hotelu tvořil personál, který zůstal, aby chránil své hosty. Samotný hotel plní spíš úlohu jakési kulisy, v níž „bojuje“ jedna hrstka lidí proti druhé. Tvůrci pochopitelně muslimský útok neschvalují, ale spíš na sebe nechávají narážet protikladné postoje a různé pohledy na svět dvou skupin. Na jedné i druhé straně ukazuje zoufalé a zdrcené jedince, oddané své věci: jedni chtějí přežít, druzí chtějí pro „cosi“ popravovat. Atmosférou je to velmi hutné, několik „ústředních“ (v případě Rusa s tváří Jasona Isaacsa nebo šéfkuchaře hotelu solidně charismatických) postav dokáže strhnout a v závěru tvůrci ženou slzy dojetí (i bezmoci) až na pověstný krajíček. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme si mala zahrať aj herečka Teresa Palmer, no kvôli tehotenstvu sa nakoniec vo filme neobjavila. (MikaelSVK)
  • Veľké množstvo dialógov vo filme pochádza z prepisu reálnych dialógov zaznamenaných mobilnými operátormi počas obliehania Hotela Taj a rovnako aj celého Mombaia v roku 2008. (Wargoo)
  • V roku 2010 bola priamo v lobby hotela Taj Palace odhalená socha ako memoriál na pamiatku všetkých obetí a zranených z roku 2008. (Wargoo)

Reklama

Reklama