Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 1

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Nechte si ty modlitby, kvůli tomu začaly tyhle sračky." Tato hláška z filmu tak nějak shrnuje moje mínění o náboženstvích obecně a o relidžn of piss obzvláště. Jak víme, jeho stoupenci si zamilovali několik oblíbených destinací, které navštěvují pravidelně, například německé trhy, pařížské kluby či londýnské mosty patří k povinným zastávkám na okružních jízdách po civilizaci. Pokud jde o film, nejde o rekonstrukci celého útoku v Bombaji, ba i události v samotném hotelu jsou odvyprávěné s notnou dávkou umělecké licence. Ne úplně špatně, přesto u podobných témat dávám přednost spíš dokumentárnímu přístupu než volnému vyprávění. Díky tomu totiž přece jen film občas sahá ke klišé a ne moc uvěřitelným kombinacím situací, které kazí celkové vyznění. Jsou to taková tři ákáčka z pěti, ovšem s plnými zásobníky. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak som po dlhšom čase videl film, s ktorým som bol veľmi spokojný. Bol výborne režijne zvládnutý, nakrútený prísne realisticky, takmer bez pátosu a aj herci vrátane komparzu boli uveriteľní. Neprekvapila ma nepripravenosť silových zložiek na teroristický útok. Rovnako tak mudrovanie odborníkov, že militantných moslimov je iba malé percento. Na dvojičky stačila dvadsiatka, na Hotel Mumbai tiež. Nie je dôležitý počet, ale fanatické odhodlanie, chladnokrvné zabíjanie a dostatok munície. Hasičské jednotky sú už zriadené a vybavené na všetkých úrovniach, protiteroristické sú stále popoluškou. Absolútne však nechápem, prečo na obchodnej lodi Alabama a v takom obrovskom hoteli nie je v nejakej plechovej skrini zopár kalašnikovov pre prípad. Čakanie na políciu a špeciálne jednotky bolo nekonečné. Hotel Mumbai považujem nielen za vydarený, ale aj za užitočný film, ktorý by si mal pozrieť každý slniečkár, ktorý plače nad nešťastným osudom "utečencov", pozýva ich do krajiny, ale nie k sebe do bytu. A o tom to je. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný drama thriller s výbornou a přesvědčivou kamerou a střihem, který diváka přenese do samotné události. Bylo to drsné, surové a realistické, místy i mrazivé a tísnivé. Na příběh podle skutečné události hodně dobrý snímek, který si dokázal udržet sledovanost a informuje o zajímavé (pro mě doteď neznámé) události. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Wau! Tak toto mi urobilo radosť. Ako z čistého neba prišiel film, o ktorom som nikdy predtým nepočul a zabodoval naplno. Popravde nevedel som si na konkrétny teroristický útok spomenúť, už ich bolo toľko, že sa to človeku začína spletať dohromady, ale to nie je podstatné. Dôležité je, že tvorcovia filmu k tejto udalosti pristúpili max. zodpovedne a podali to veľmi realisticky a zároveň i divácky atraktívne. Vo filme niet miesta pre hrdinov, realita je tvrdá. Akčné scény sú adrenalínové, panika zobrazená v dokonalosti( hromadný útek dole schodmi) , ale i výkony a celkové obsadenie poteší každého milovníka filmu. Netuším, či Hotel Mombai ako austrálsky film môže byť nominovaný na oscara, najskôr asi v kategórii zahraničný film , ale šanca je veľká. Tento film rozhodne stojí za váš čas. U mňa max. spokojnosť. 100%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film natočený tak, abyste si celou dobu frustrovaně mumlali, že v třináctimilionovém megaměstě nemají policajty ani armádu. Předpokládám, že ve skutečnosti to bylo trochu složitější. Filmu to ale pomohlo, je napínavý a škodí mu snad jen to, že tvůrci nehledali žádného hrdinu. Američance mumlající Korán fandit nebudete, jejímu starýmu už vůbec ne, Rusákovi jakbysmet. Ostatní jsou no name. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Arjun (Dev Patel) si na začátku filmu před zrcadlem pečlivě upravuje turban. Při odchodu je v zrcadle vidět, že ho má vzadu rozvázaný. Pak je střih, kdy jde ke košili a turban má opět uvázaný. (Seffi)
  • Premiéra filmu byla naplánovaná na konec listopadu 2018, aby se shodovala s 10. výročí teroristických útoků Taj Palace Hotel z listopadu 2018. Premiéra se nakonec posunula. (ČSFD)

Reklama

Reklama