Reklama

Reklama

Plážový povaleč

  • Česko The Beach Bum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tak trochu jako kdyby se Big Lebowski bratrů Coenů posunul směrem ke Strachu a hnusu v Las Vegas Terryho Gilliama. Hlavní hrdina vypadá jako plážový povaleč, chová se jako plážový povaleč a ze všeho nejvíc to prostě a jednoduše je plážový povaleč, obejda a vagabund. Věčně je pod vlivem čehokoliv omamného, co je zrovna po ruce, a žije ve velkém stylu mimo jakákoliv popsatelná kritéria, životem projíždí podle pravidel vytvořených jen sobě na míru. Říká si Moondog. K tomu je ale básník a je až nechutně bohatý. Občas si na to dokonce vzpomene, stejně jako na to, že má dceru a ženu, která ho miluje a současně podvádí se slavným Snoop Doggem. Moondog se potácí a svoje neuvěřitelné eskapády vyvádí stejně tak na ulici jako na luxusních večírcích, až po jednom z nich narazí autem do stromu a musí na odvykačku. Jenže tam není žádná zábava a už vůbec tam nejsou drogy ani pořádný pití, proto raději uteče. Díky nehodě o všechno přišel, protloukat se po známých a po ulici mu ale vždycky slušelo. Je pořád v pohodě a přitom pořád něco píše. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (190)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Vibe je správnej, McConaughey a Snoop Dogg (no comment), ale ten film je tak rozteklej jako já na tripu nebo když si dám o pár hitů z vapu navíc. Obecně bych celej film charakterizoval slovem: ganja. Protože přesně tak se cítíte. Dramaturgicky to hází jak na lodi sem a tam, bez starostí, bez ničeho. Odnikud nikam. Big Lebowski 2.0: Cheaper Version. Ale ten psací stroj... a ty brýle. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Dan Nekonečný z Floridy. Neony, západy a východy slunce. Plechovka piva na stříbrném podnose. Kapitán Wacko, který miluje delfíny. "Panini" úprava vousů. Paranoia naopak. Poezie. "Is that all there is, is that all there is // If that's all there is my friends, then let's keep dancing // Let's break out the booze and have a ball." ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Obvyklý šokující snímek od Korina o "bílé trosce", s tou vyjímkou, že tohle je umělecká bílá troska sponzorované prachatou manželkou, vlastně je to taková pohádka o hromadě peněz na chlast, drogy a holky, která nikdy nezmizí. Tentokrát se klade důraz na pohodu bez nějakého konceptu, kterou nezastaví ani smrt. Po chvilce už mě z té zkázy bolela hlava a vzpomínal jsem na temné zdařilé Spring Breakers, které neomlouvala žádná roztomilá postava. Skvěle mě pobavila epizoda s Martinem Lawrencem a jízda za delfíny, to je přesně ten druh feťácké historky, který neomrzí. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Za Matthewa, který si to evidentně vážně užil, dávám 4 hvězdy, ale do výborného filmu tam přeci jen něco chybělo. Možná víc humoru, možná víc empatie (když už do komedie vrznou smrt, měli by aspoň na chvíli sakra zvážnět). Celé to bylo pojato jako mega oslava svobody, což by se snad i povedlo, kdyby tam ovšem nezařadili tu otřesnou scénku s okradením vozíčkáře - tam tedy dostala svoboda pěkně na frak. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

superiornější z huličských komedií, která jednoznačně dokazuje, že dlouhodobé užívání zeleninky rozhodně nepůsobí na mozek negativně, neotupuje smysl pro humor, neprosycuje život absencí vnímání trapnosti a studu. haha, moondog a šňupdog vyjetí burani. nejsem puritán, ale přiznána primitivita a ujetost tohohle filmu dosahuje úroveň průměrného sandlera (byť je o něco sebeuvědomělejší). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. března 2019 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu. (Varan)
  • Natáčelo se v Miami (Florida, USA). (Varan)
  • Hlavní postava Moondog (Matthew McConaughey) pronese ve filmu 4 básně. Ta ústřední, co je pronesena na začátku i na konci, je „A Beautiful Poem“ od Richarda Brautigana, „Piano“ pak byla přiznaně obšlehnuta od D. H. Lawrence, dále zazní „Be Drunk“ od Charlese Baudelaira a „Song at Sunset“ od amerického klasika Walta Whitmana. (JayZak)

Související novinky

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno