Reklama

Reklama

Plážový povaleč

  • Česko The Beach Bum (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Tak trochu jako kdyby se Big Lebowski bratrů Coenů posunul směrem ke Strachu a hnusu v Las Vegas Terryho Gilliama. Hlavní hrdina vypadá jako plážový povaleč, chová se jako plážový povaleč a ze všeho nejvíc to prostě a jednoduše je plážový povaleč, obejda a vagabund. Věčně je pod vlivem čehokoliv omamného, co je zrovna po ruce, a žije ve velkém stylu mimo jakákoliv popsatelná kritéria, životem projíždí podle pravidel vytvořených jen sobě na míru. Říká si Moondog. K tomu je ale básník a je až nechutně bohatý. Občas si na to dokonce vzpomene, stejně jako na to, že má dceru a ženu, která ho miluje a současně podvádí se slavným Snoop Doggem. Moondog se potácí a svoje neuvěřitelné eskapády vyvádí stejně tak na ulici jako na luxusních večírcích, až po jednom z nich narazí autem do stromu a musí na odvykačku. Jenže tam není žádná zábava a už vůbec tam nejsou drogy ani pořádný pití, proto raději uteče. Díky nehodě o všechno přišel, protloukat se po známých a po ulici mu ale vždycky slušelo. Je pořád v pohodě a přitom pořád něco píše. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (190)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nejvíc bezstarostná pocitovka o svobodě. Bez většího smyslu děje, dá ale ucelený dojem, plyne s lehkostí improvizace, je krásná na pohled a čaruje “beach-noir” kouzlem jižní Floridy. Nesedne si rozhodně s každým, za mě ale nonstop úsměv, problýskne tu celá řada skvělých charakterů (Kapitán Wack a jeho delfíní tours) a všechno nese Mattova (další) dokonalá role - na kterou se podle mě ani 2x nenadřel. Něco z Moondoga a jeho životní filozofie ve mně hluboce rezonuje. *All rhyme no reason ♪♫ 🌴🌴🌴 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tento film asi proste nebol pre mňa. Má to byť komédia? Neviem kedy som sa zasmial. No reálne mám pocit, že "The Beach Bum" je film, ktorý si ide svojou vlastnou cestou bez ohľadu na nejaký dej alebo reálny príbeh. V podstate to ide od jedného malého príbehu k ďalšiemu, od jednej k postave k ďalšej a koniec mi príde ako keby film reálne len zabil môj čas. Lebo aj tú jedinú líniu, ktorú by som mohol označiť ako nejaký dej nakoniec spracujú ako absolútne zbytočný príbeh. V podstate všetko čo sa deje má film absolútne na saláme. A možno to niekomu sedí, no ja medzi fanúšikov takýchto filmov nepatrím. Najmä ak mi nevedia dať niečo zaujímavé, čoho sa môžem chytiť. Čo hodnotím pozitívne? Matthew McConaughey si túto rolu užíva plnými dúškami a dáva tomu energiu. Isla Fisher a Stefania LaVie Owen sú tiež dobré. Dokonca mladá dáva filmu asi jeho najzaujímavejšie momentky. Snoop Dogg je tiež dobrý. Celkovo mám len pocit, že napríklad Martin Lawrence tu dokopy vôbec nemusel byť. Zac Efron je na tom podobne. Ako keby potrebovali byť vo filme len na chvíľku a ani neviem čo k tomu majú pridať. A dej je na tom podobne. Akosi mám pocit, že nikto nerieši fakt, že ušiel z liečenia. Nikto z rodiny nepodal na nikoho žalobu za traumatizujúcu skúsenosť ich detí. A mohol by som pokračovať. Proste toto sú veci, ktoré sú všetkým ukradnuté. Nebudem sa tváriť, že ma film potešil. Na začiatku mal svoje momentky, no ku koncu ma to už absolútne nedržalo. Ale všetci si vieme nájsť svoje. Za herecké výkony a fakt, že Matthew do toho dal všetko vyššie proste ísť nemôžem. Hodnotenie: C ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Obvyklý šokující snímek od Korina o "bílé trosce", s tou vyjímkou, že tohle je umělecká bílá troska sponzorované prachatou manželkou, vlastně je to taková pohádka o hromadě peněz na chlast, drogy a holky, která nikdy nezmizí. Tentokrát se klade důraz na pohodu bez nějakého konceptu, kterou nezastaví ani smrt. Po chvilce už mě z té zkázy bolela hlava a vzpomínal jsem na temné zdařilé Spring Breakers, které neomlouvala žádná roztomilá postava. Skvěle mě pobavila epizoda s Martinem Lawrencem a jízda za delfíny, to je přesně ten druh feťácké historky, který neomrzí. ()

gegina31 odpad!

všechny recenze uživatele

Opět lituji, že mám tak skvělý odhad na filmy podle traileru. Druhý špatný výběr pořadatelů z ČSFD víkendu. Na rovinu přiznám, že jsem to vydržela do půlky a určiě se nestydím ten odpad dát. Rozhodně nemám v plánu to vůbec někdy dokoukat. Na to si svého času až moc vážim. Nazývat tohle komedií je naprosto přes čáru. Jsou filmy, u kterých pochopím, že se někomu líbí, ikdyž mně ne... u tohohle vůbec nechápu, jak se to vůbec mohlo dostat do kin. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Film je jízda nesmírně zábavná, nikterak však přiblblá, jak by se, podle traileru, možná mohlo zdát. Matthew to dává levou zadní, evidentně si další parádní roli užil. Mě to bavilo taky celé, kvalitní režie, scénář a vydařený je i výběr hudby. Lepší čtverka. Viděno v kině, spokojených diváků bylo hojně. Plavba z Key Westu do Miami, "delfíni" a tráva na kolečku= zaděláno na kultovní scény. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. března 2019 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu. (Varan)

Související novinky

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama