Reklama

Reklama

Violet Evergarden

(seriál)
  • Japonsko ヴァイオレット・エヴァーガーデン (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(14)

Válka skončila a Violet Evergarden potřebuje práci. Zjizvená a bez emocí nastoupí na pozici zapisovatelky dopisů, aby se o sobě a svojí minulosti dozvěděla víc. (Netflix)

Recenze uživatele Modular k tomuto seriálu (2)

Violet Evergarden (2018) 

Zdá se mi, že tragické příběhy ze starších dob se lišili v mnohém od dnešních dramat a povídek. Za starých dob se jednalo o mnohem přímočařejší a jednodušší příběhy, než máme dnes, ale to nebylo nutně špatně. Víte, podobný pocit mám z Violet Evergarden. Starý příběh z neexistující země, která si prochází válkou, kde gramotnost není samozřejmostí, a proto myšlenky, jež chce standardní lid zapsat na papír, přepíše jejich automatická zapisovatelka, v příběhu tohoto anime je jí Violet. Za prvé, anime obsahuje naprosto unikátní a překrásný styl animace, u kterého je zajímavostí, že skoro nikdy neuvidíte statický záběr; vždycky se něco hýbe, imitujíc tím reálný svět. Tento styl animace se již osvědčil u Koe no Katači, jež je od stejného studia, kde to byla jedna z hlavních pozitivů na filmu. Tady je tomu podobně. Následuje skvělé OST. Hudba perfektně sedí ke scénám a jenom doplňuje dojemný příběh, který se zrovna na obrazovkách odehrává. A ano, nakonec tu máme příběh. Každý díl vás dojme, některé víc než jiné, ale vždycky budete mít pocit, že se nejedná o pouhou "ubrečenou frašku", jenž napsal někdo jen pro to, aby jste se u ní nabrečeli. Je sice pravda, že některé příběhy jsou méně dojemné než jiné, a někdy se opravdu zdá, že příběhy schválně končí tragicky, ale mně osobně to nikdy nepřišlo na tolik přes čáru, abych z toho byl naštván. Pro mě je tedy Violet Evergarden naprosto nádherným příběhem, který vás bezpochyby dojme svou nezpochybnitelnou krásou, a stojí za to se na něj podívat. Doporučuji, 9/10. ()

Kitto "Ai" o Shiru Hi ga Kuru no Darou (2018) (E14) 

Abych byl zcela upřímný, je to jako poněkud slabší díl původního anime. Je zbytečně natahovaný, bohatě by mu stačilo těch standardních 20 minut. I tak si ale zanechává všechnu krásu Violet Evergarden, takže stále bych tuto epizodu doporučil, jako dodatek k anime. 7/10. ()

Reklama

Reklama