Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(24)

Vítězství v bitvě proti Svatým rytířům přinese do království mír, jenže na obzoru se vynořilo nové nebezpečí. (Netflix)

Recenze (10)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ani ze seriálu z roku dva tisíce čtrnáct sem nebyl nijak nadšený, takže tenhle seriál beru jenom jako povinné odškrtnutí, aby se neřeklo. A byť sem nečetl mangu, tak je na tomhle seriálu znát uspěchanost, velice hezky to tady vypsal Toren, takže se omlouvám, pokuď v mém komentu naleznou stejné citace, či přirovnání. Ale hezky popořádku, Hawk zvýšil svoji míru otravnosti a bylo by vhodné, kdyby otravné prase skončilo na rožni a to si nemyslím jenom já, ale i některé postavy v tomhle seriálu. A je docela smutné, že to co tvůrci u seriálu z roku dva tisíce čtyři budovali, to tady všechno rozbíjejí, ano vývoj charakterů a jejich posun, je důležitý, ale až na Meliodase se nikdo nijak nepohne, ano Ban sice v polovině získá jak radu tak i toho po kom touží, ale ke konci seriálu, ztratí právě Meliodase, ke kterému se snaží získat cestu. A kupodivu Ban je zde naštěstí dobře napsán a i jeho linka je zde, relativně dobře vedena, za což sem rád, mám tuhle postavu rád. Za zmínku pak ještě stojí Escanor, který v sobě dobře spojuje komediální stránku a nezastavitelnost. Ze záporáku stojí za zmínku Derieri a Monspeet, kteří mají nějakou osobnost a nějak se vyvíjejí a narozdíl od zbytku skupiny, nefungují jako tupé svaly, bez mozku. Nemluvě o tom, že Keith Silverstein který nadaboval právě Monspeeta, je velice charismatický. Celý turnaj v polovině je zbytečný, tak jako natahování některých věcí a cesta z bodu A do bodu B. Nemluvě o tom, že o nějak překvapení a šoku nelze mluvit, ano poslední epizoda, je mírně zlověstná pro Meliodase, ale to nevyváží že se přivádí postavy k životu, s tím že oni nic. Kdyby se zachoval původní postoj, k záporným postavám, který se budoval z prvního serie, tak by tvůrci udělali lépe, takhle to celé postrádá smysl a logiku. Celý seriál, tak je vlastně jenom zběsilostí, bez hlavy a paty, nikam se to neposune a nic se neuzavře. A ani ta akce, kterou sem v prvním seriálu vychvaloval tady neni, ta tady nabrala směr ala Superman a žádné lahůdky, ala intenzivní boj se záporákem/y tady neni. Ano sice tady konečně umřou i kladné postavy, ale co z toho, když sem k nim neměl žádný vztah, ani sem nevěděl pořádně o koho se jedná. Tenhle seriál je jako zamotané klubko kabelů, které ať se snažíte rozmotat, tak se akorát víc do toho zamotáváte a vlastně nevíte co s tím, a je to škoda, původní seriál sem nemusel, ale tohle fakt NE. ()

mp5991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před posledním dílem, jsem si říkal, jak tohle chtějí za 20 minut dokončit. Odpověď byla jednoduchá, nechtějí. Musím říct, že po 4 letech od původního seriálu dostat příběh stále neuzavřený je celkem zklamání. Celkově z toho mám pocit, že se autor moc zamotal do vlastního příběhu a teď se ho snaží natahovat než ke všem otázkám najde vysvětlení a že jich tam zůstává :-) Jinak celkově je zážitek o něco slabší než z první série, dost věcí je už ohraných. Nicméně má i světlé stránky, už samotný návrat oblíbených postav na obrazovku je samozřejmě vítaný, o něco více se tu odkrývá historie, najde se pár vtipných scén a některé souboje taky stojí za to (jiné jsou bohužel v rychlosti odbyté nějakou dosud utajovanou supersílou :D ). Celkově tedy zatím dobré, ale případným dalším pokračováním by to fakt už mělo raději skončit. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč power levely v manze nepůsobí zas až tak úplně špatně, ale v anime to vypadá jen jako takové poměřování šulínků na pánských záchodcích? Jak je možné, že dřív mě Hawk tolik nevadil a teď a tady jsem měl občas chuť ho nechat zapíchnout? Oproti té zábavné a akční podívané s jednoduchým dějem jsme se dostali k mnohem komplikovanější a zamotanější druhé sérii a je jasné, že ani zdaleka nekončíme, tak proč mě tentokrát opravdu bavily 2 maximálně 3 souboje? Proč mám chuť říct, že manga je lepší a že i ten nejepičtější souboj mezi Escanorem a Estarossou je na papíře prostě víc cool? Neměl bych to asi číst a spoilerovat si seriál, navíc tištěné provedení (ať už jde o mangu, nebo knihu obecně) je vždycky detailnější než film/seriál a dává větší prostor představivosti, takže proč bych měl být nespokojený, proč bych to vlastně měl vůbec porovnávat? No jo, ale proč to nejde neporovnávat?!? Tou již zmíněnou změnou oproti první sezóně - tím že dostáváme temnější, složitější a zamotanější příběh, z kterého se ale rozhodně nedozvíte vše, protože je stále ještě co říct a stále je hodně věcí, které je třeba odhalit prostě hodně trpí četnost soubojů... Navíc i taková ta příjemná odlehčenost, která první sérii provázela je pryč, jdeme na vážné věci - takže logicky!!! Líbilo se mi to? Ano, ale když si to porovnám s.... 7,8/10 ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V textu nejsou vyloženě spoilery, ale můžou vám ovlivnit sledování anime, doporučuju teda číst až po zhlédnutí série. Achjo, jsem zklamaný a je dost možné, že třetí série jen tak nerozdýchám. Krom toho, že Meliodas je furt a furt silnější, protože to najednou scénář řekne a těch 10 nových ultrasilných záporáků, kteří by měli nějak ohrozit skvadru smrtelných hříchů jsem jaksi nepobral. Má to cool postavy a vlastně se mi líbili všichni z této party. Někteří dostali pěknou dávkou emocí, jenže co naplat, když je prostě na konci zabijou (ještě to potvrdí owerpowered cápka, co se objeví jen na začátku a na konci)? Další jaou prezentováni jako hrouda svalů, kteří by se mohli alespoň na pár epizod vyrovnat Meliodovi. Ano na pár, protože pak bude zase úplně jinde. Největším highlightem je definitivně 19. epizoda, kde konečně záporáci něco předvedou, o to horší je, když o 3-4 epizody později předvedou absolutně nic. A k tom toho se název epizody mýlí, jelikož jich fakt 10 nebylo…Skvělé hudby z první série ubylo, epických soubojů totálně zmizelo a sympatičnost hlavních postav jen klesla. Zachraňuje tak to tak nějak Ban a občas i Dianne, zbytek je snůška nesympatických postav a na konci jsem si OPRAVDU přál, ať to prase zdechne, ale očividně ani plná síla od přikázání nestačí. Což je fakt smutné, když jsou pak záporáci sympatičtější a doufal jsem, že vyhrají, ač zbytečně. Merlin, Gowther mi lezli krkem a Escanor je nejvíc overpowered postava, kterou jsem kdy viděl. Jako opravdu není nikdo, kdo by ho aspoň mohl ohrozit?! Omlouvám se za to, že z mého textu jde cítit jen frustrace, ovšem když čekáte o tolik víc…pokračovat budu, ale jen proto, že čtvrtá série má dobré hodnocení, očividně daleko lepší než ta třetí… ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Jako čtenář předlohy jsem zklamán. Autoři adaptují takovou rychlostí, že sotva se člověk rozkouká, je konec. Vynechávají důležité dialogy, scény (někdy skipnou celé souboje!) a zkrátka vůbec to nezvládají dávkovat. Naopak přidávají tam, kde to není potřeba. Nemluvně o tom, že jim vůbec nic neříká pojem "budování atmosféry". Animace je z 90% sterilní, fádní, repetitivní, bez detailů a akční sekvence jsou až na pár výjímek (Escanor!) totálně odfláklé. Nebýt dobré hudby a samotného settingu, tak je to fakt průser. Ti co nečtou předlohu si to asi užijí, ale fanoušci mangy tohle dílo mohou vzít maximálně jako připomenutí několika důležitých událostí v sérii. Oproti předchozí řadě fakt průšvih. ()

Galerie (148)

Reklama

Reklama