Reklama

Reklama

První očista

  • USA The First Purge (více)
Trailer 1

Přežít dvanáct hodin, během nichž pro vás nehnou prstem ani policajti ani záchranáři. To je cíl potenciálních obětí Očisty. Ti ostatní tuhle noc chtějí využít k beztrestnému vybití agrese a vyřízení účtů. Dnes večer to bude poprvé. Co se stane, nikdo neví, ale hezký pohled to asi nebude. Úspěšná hororová série od mistrů hrůzy ze studia Blumhouse přichází po třech dílech se svou první kapitolou. Vláda původně naplánovala Očistu jako svérázný sociologický experiment. Aby na zbytek roku snížila úroveň kriminality pod jedno procento, vytipovala si jednu velkou městskou čtvrť, která by se kvůli míře zločinnosti mohla s klidem přejmenovat na „Peklo“, a v ní povolila zločin. Celá oblast je samozřejmě prošpikována kamerami a národ dostává zdarma zvrácenou reality show, která však diváky příliš nebaví, aspoň zpočátku. Byť je oblast plná nebezpečných gangsterů a zvrácených úchylů, nic moc se neděje, potenciální vrazi jsou moc ostýchaví. Organizátoři projektu „naštěstí“ počítali i s tím a mají metody, jak vlnu násilí zvednout do pořádné výšky. Stačí sem zvenčí poslat pár vyzbrojených propagátorů Očisty. Je jasné, že kdo tuhle noc přežije, bude jiný, než byl před pouhými dvanácti hodinami. Jako třeba bezohledný vůdce gangu, který dá před ochranou svého byznysu přednost svým sousedům, nebo dívka, zoufale v nočních ulicích hledající bratra, který se chtěl také „zapojit“. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (229)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Nová vláda USA sa rozhodne začať nevídaný experiment, v ktorom luďom z nižších spoločenských vrstiev ponúkne možnosť zárobku. Ich úlohou je zúčastniť sa Očisty, teda udalosti, počas ktorej sú dvanásť hodín všetky zločiny legálne. Výsledok tohto pokusu je nepredvídatelný, a z toho, čo sa začne ako relatívne pokojný večer, sa čoskoro stáva nezastavitelné krviprelievanie. - Prequel k jednej z najvyrovnanejších moderných hororových sérií, ktorá si aj po štvrtom počine drží slušnú úroveň. Nedostal som síce to, čo som čakal, teda nejaké obšírne objasnenie toho, prečo to celé začalo, ale ako príspevok do subžánru Action Horror to vďaka efektívnemu tempu zapadá výborne, takže sa to u mňa akosi vykompenzovalo. Mierne nechápem rozhodnutie tvorcov umiestniť dej prvej Očisty v časti Staten Island, keďže tu kriminalita nie je na pomery USA príliš vysoká. Ovela viac by som uvítal zobrazenie Očisty z Detroitu alebo St. Louis. Spokojný som aj s hercami, z ktorých ma najviac zaujala Lex Scott Davis, ktorá mi štýlom hrania pripomína nestarnúcu Angelu Bassett. Slabé štyri hviezdičky si to zaslúži a som zvedavý, kam sa táto séria zase posunie s novým seriálom. + herec z The Visit + herečka z South of Hell + herec z Santa Clarita Diet + herečka z The Belko Experiment a Room 104 + herec z Bedeviled a Dismissed ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se dozvěděli proč vlastně očista vznikla, jak probíhala a jakých prostředků k rozpoutání bylo třeba. A byl to hodně vlažnej úvod, ok, žádnej projekt nemá hned výsledky. Naštěstí to Skeletor odstartoval (škoda, že ho tam nebylo víc) a už to byl masakr, jak to známe. Někoho to prostě bude bavit dál už jenom z principu věci. Já se tou krvavou akcí bavil, ale ve výsledku jsem byl zklamanej. Přiznám se, že jsem v průběhu filmu úplně zapomněl, že hlavní hrdina byl taky dřív baddass, ale ono mu nešlo nefandit už jenom kvůli tomu, jak rasisticko-politicky to bylo celý mířený. V tu chvíli jako bysme byli všichni nigga. Samozřejmě na opravdovej první díl (2013) to nemůže mít ani omylem. Ten strach a to napětí tomu tady prostě chybělo. Nevidím smysl tu sérii dál protahovat. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Černoši jsou chudí, a tak dostanou zaplaceno, aby se zúčastnili první očisty na Staten Island. Krom jednoho maniaka to tam ale nikdo nevraždí, a spíš vandalizujou, což se zakladatelům nelíbí, a tak tam pošlou gangy, aby to rozburcovaly a pozabíjeli pár lidí. Děj docela předvídatelný a prostý, hlavní postavy ani nijak sympatické, konec bych přidal něco, co se dělo po očistě dále a ne jen to, že hlavní hrdina to přežije a titulky. Hodně slabý díl. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Řekl bych že jste to celé dost posrali, poprvé mělo být úplně jinak vymyšlené a ne kamery a pojeb oči a hlavně vše se odehrávalo kvůli pěnězum, ztratilo to kouzlo posledních dílu které měli aspoň trochu do sebe a měli co nabídnout. Krve se nešetří ale je to jednoduchá zabijácká černošská akce no pro mě velké zklamání čekal jsem jiný námět na úvod. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Pár zajímavých moneyshotů, hezké střílení i jatka na konci. Tentokrát se dozvíme, jak ta celá Purge vlastně začala a že se začalo s testy na černošském obyvatelstvu (jak předvídatelné). Ze série to nevykročilo z průměru, na hodinu a půl tak akorát s pívkem v ruce a pohoda. Jinak v tom nějakou hlubší psychologickou sondu doopravdy nečekejte. 55% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Zbraně použité ve filmu byly AK-47, AKU, M-16, M-4, MP-5, MP-7 a G-36. (K98)
  • V čase 33:47, kdy se Isaiah (Joivan Wade) snaží uprchnout před výbuchy, je na zemi vidět pohozený odpad, který ale záhy zmizí, aniž by se ho někdo dotkl, nebo by explodoval. (Likan7)
  • Herec Rotimi Paul (Skeletor) jel na casting na svoji roli newyorským metrem v kompletním kostýmu včetně nalíčení. (DJMaroko)

Související novinky

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama