Reklama

Reklama

Puzzle

  • USA Puzzle (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek Puzzle skýtá detailní portrét čtyřicátnice Agnes, která se nikdy nedostala daleko od domova, rodiny či úzce spjaté komunity přistěhovalců, v níž byla vychována svým ovdovělým otcem. To se začne nenápadně, ale dramaticky měnit poté, co Agnes dostane k narozeninám puzzle. Zažije opojné vzrušení nejen z toho, že dělá něco, co ji baví, ale taktéž z toho, že je v tom opravdu dobrá. Po letech, kdy se věnovala výhradně potřebám svého manžela Louieho a synů Ziggyho a Gabea, Agnes konečně našla to, co by chtěla dělat. Když vystoupí z bubliny svého domova, aby se mohla věnovat novému koníčku, seznámí se s Robertem, bohatým a samotářským vynálezcem, který okamžitě odhalí její talent a přijme ji za svou partnerku na nadcházejícím světovém turnaji ve skládání puzzle. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nesebevědomá, ušlápnutá žena v domácnosti se vzorně stará o svého manžela a dva syny. K narozeninám dostane puzzle a zjistí, že je tom dobrá a baví ji to. Tak začíná Agnes cesta za sebevědomím. Jsem si vědom, že film se může stát "municí" pro feministky. Agnes se přece stará o "šovinistické prase" a postupem času mu začíná vzdorovat a dává mu lekci. Přesto se mi to líbilo a volím nadprůměrné hodnocení. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príjemný film. Kelly Macdonald nebola takto roztomilá už veľmi dlhú dobu. Veľmi som jej postave držal palce a to mám často so ženskými hrdinkami problém. Irrfan Khan hraje svoj štandard. Inak je to taký milý príbeh o obyčajných ľuďoch a o tom, že na zmenu nie je nikdy neskoro. Nie je zbytočne dramatický a netreba mu tlačiť na pílu. Je síce o chudobných ľuďoch ale tí ľudia sú múdri. Riešia situácie ako by sa mali riešiť. A tým je to akosi inšpirujúce a príjemné. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám tyhle filmy o tom, jak se někomu komplet změní život objevením něčeho nového, do té doby neobjeveného, hrozně rád. Kelly Macdonald hrající Agnes tu je totální lidský outsider, který je semletý životem rodiny, který ani nechce žít a prostě jím jakžtakž přežívá. Pak ale objeví puzzle a celý ten život se jí obrátí vzhůru nohama, což je super, protože její postava začne poznávat, co je to také život a že to neznamená se jen někomu obětovat. Manžel Agnes byl vzorový americký burák. Nebyl kdovíjak zlý, ale po ruce měl vždycky svůj sixpack a svoje sebestředné světonázory, že není nic důležitějšího než právě ten sixpack. Redneck hadr. Škoda, ale že Agnes trošku ty emoce nevyjadřovala víc. Snad by stačilo o malinko. Celý ten film jsem si říkal, že jí ten obrat v životě hrozně přeju a jejím příběhem jsem procházel jasnou pětihvězdou, jak nůž máslem. Ke konci už mě ale to její chování začalo spíš štvát, takže se mi to nakonec ustálilo na krásných čtyřech hvězdách. Malý americký film s výrazným dramatickým příběhem ze života kohokoliv z nás. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tomu se říká: z louže pod okap. Po ženě její muž i synové požadují oddanost, permanentní službu, aniž by si to snad uvědomili (hrůzná scéna, kdy si hrdinka sama připraví, zorganizuje a pak uklidí oslavu narozenin). Její nový přítel zase automaticky myslí, že ji bude bavit to samé, co jeho. A všichni to s ní opravdu – podle svého – myslí dobře. Žena, která celý život sloužila/otročila mužům si uvědomí, že jednomu člověku toho hodně dluží – sama sobě. ____ Film je portrétem hlavní hrdinky, soustředí se výhradně na ni. Je tichý, zádumčivý, jako skrytá řeka. Hudba je nenápadná, barvy tlumené, emoce propuknou jen zřídka. Přesto se pořád něco děje a spěje to tiše ke konci, který se dá vnímat různě, podle toho, jestli se na něj dívá muž nebo žena, podle toho, jaký člověk to je a čemu dává v životě přednost. SOUHRN: Když každý dílek puzzle zapadne na správné místo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Příště si ho kupte na nádraží. Je levnější. Kupte si ten na 10 cest či týdenní.“ - „Ne, děkuji. Myslím, že žádné příště nebude.“ A co když ano? Aneb co může udělat 1 takový dárek…Agnes se čtyřicítkou a neuspokojivým životem na krku žije v nudné rutině hospodyňky pro svého manžela a jejich 2 syny, pro sebe nemá čas ani prostor. S novým koníčkem však dostane impuls, který jí vše převrátí vzhůru nohama a ona musí činit rozhodnutí…I když bylo jasné, jakým směrem se budou „tréninky“ ubírat, moc mě bavily. Zvlášť dialogy. Khanův Robert totiž svou spřízněnou duši perfektně odhadne (posezení u čaje) a v hlavě to má srovnané (třeba důvody proč nemá děti a skládá puzzle). No a Kelly alias Agnes je prostě perfektní probuzená „puťka“, konečně plnohodnotná role jí šitá přímo na tělo. Bavila mě také atmosféra, civilní, melancholická, niterná…a i přes smutné momenty u mě po skončení filmu převládá hřejivý pocit, který nadále doznívá (otevřený závěr se také povedl, divák dobře ví, jak se Agnes cítí a proč). Celkově solidní 4*. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama