Reklama

Reklama

Mandy - Kult pomsty

  • Česko Mandy (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Píše se rok 1983. Red Miller (Nicolas CageGhost Rider, Drive Angry) a Mandy Bloom (Andrea RiseboroughBirdman, Souboj pohlaví) jsou dva outsideři, kteří spolu žijí láskyplným a poklidným životem na americkém severozápadu. Když ale jejich útočiště obklopené borovicovými lesy zničí náboženská sekta, v jejímž čele stojí sadistický Jeremiah Sand (Linus Roache – Vikingové, Ve jménu vlasti), Red se vydává na fantasmagorickou cestu lemovanou ohněm a potřísněnou krví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (350)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak pozor! Tohle se určitě povedlo. Mezi nánosem kvalitativně hrozivě špatných filmů s Cagem vypadl tenhle skvost. Pro milovníky temnoty a divných filmů povinnost. Pro ty co mají rádi pomstu v jakékoliv formě absolutní nutnost. Tenhle film z hlavy jen tak nedostanu. Odporně hnusně temně kvalitní. 80% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je to krásné. Pokud jako krásno dokážete ocenit pomalu tekoucí psychedelické temnobrazy doprovázené dark ambientním noisem, a příběh o tom, že když taťkovskému Nicolasi Cageovi parta hipíků a SM motorkářů upálí ženu, tak se budou dít věci. Jako by jste filmy Daria Argenta polili černou barvou a pouštěli čtvrtinovou rychlostí. Jen by se na to upalování nemuselo čekat celou hodinu, člověk k tomu pak může snadno začít i docela chladnout. 7/10 ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní úlet. Vy všichni co v tom hledáte smysl a podstatu vesmíru, tak jí nehledejte, protože nemůžete hledat něco co nenajdete. Ono tady ani v podstatě není co hledat celé je to triviální storka o jedné pomstě, která by se klidně vešla na plochu patnáctiminutového kraťasu a zde je roztažena do podoby dvouhodinového filmu, ale i tak je to nářez. Dovolil bych si oponovat těm, kteří tu píší, že v první půlce se nic neděje. Ono se tam děje docela dost, ale ve střízlivém stavu si to člověk neužije. Každopádně ty hrátky s kamerou a barvičkami mě fakt dostaly. Byť to má rozpočet nula nula hovno, tak vizuální složka v pohodě přebije lecjaký blockbuster za půl miliardy a vrcholně nasranej Cage v druhý půlce klestící si nekompromisní krvavou pomstu přes těla hipických motorkářů, jejichž vůdce jako by vypadl svým ztvárněním z oka Charlesi Mansonovi je tak drsný a přímočarý nářez, že jsem na to čuměl s otevřenou hubou. Takže jaký pak art tak se to jen tváří. Osobně zastávám názor, že ujetých halucinogenních filmů s nezbytnou porcí brutálního násilí není nikdy dost.85% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Esence toho, co filmový divák očekává od festivalové půlnoční projekce a běžně nedostává. Neskutečně našlapaná řezničina ušitá na míru hororovým fanouškům. Navíc natočená srdcem. A nejlepší Nicolas Cage za dlouhá léta. Poté, co si v první polovině říkáte, jak úsporný a komorní výkon Cage podává, vás v té druhé vyvede z omylu a předvede jednu z nejzběsilejších kreací své kariéry. Klobouk dolů před režisérem Cosmatosem, že to celé dokázal ukočírovat. Jeho další režijní počiny budu bedlivě sledovat. A v neposlední řadě klobouk dolů před hudbou nedávno zesnulého Jóhanna Jóhannssona - skvělé rozloučení. Mandy je naprostá pecka! [KVIFF 2018] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The darker the whore, the brighter the flame..“ Koukám, že Rambo přivezl taťkovi z Vietnamu tolik opia a LSD, že zůstalo až doteď. Cosmatos junior servíruje hypnotický trip, který se v půlce z audiovizuálně podmanivé expozice zlomí ve fantasmagorická revenge jatka, co sice občas vypadnou z rytmu, ale svou kouzelně bizarní tvář ani na moment neztratí. Někteří se v ní budou topit, někteří plavat.. Čirá radost z autorova oldschoolového smýšlení, casting dokonalý (i Cage jsem vzal po koupelnové scéně na milost) a mám za to, že Jóhannssonova hudba, bez které si Mandy jen těžko představit, je přesně to, co hrálo ve výtahu Harrymu Angelovi. Varování Ministerstva kultury: Fandové Ouijy a podobných záležitostí nechť se Mandy vyhnou obloukem. Mohl by je sežrat Čedarový goblin.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Poslední film, ke kterému Jóhann Jóhannsson stihl dokončit hudbu. Skladatel zemřel ani ne měsíc po premiéře následkem zástavy srdce způsobené otravou kokainem a léky proti chřipce. (Spinelion)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jeden krátky záber. (powda)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

11.12.2018

Tady si někdo zadělal na pěkný průšvih. První kolo oscarového hlasování pro nejlepší písně a původní hudbu bylo podle všeho odstartováno a hned čtyři významné soundtracky byly diskvalifikovány.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama