Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodný život Montyho Brogana (Edward Norton) se rychle chýlí ke konci - za 24 hodin si začne odpykávat sedmiletý trest ve vězení. Někdejší král Manhattanu dá brzy sbohem způsobu života, na který si zvykl - životnímu stylu, který mu otevřel dveře nejluxusnějších newyorských klubů, ale také jej odcizil od jeho nejbližších. Během posledního dne na svobodě se Marty pokusí znovu spojit se svým otcem (Brian Cox), který na něj nikdy nezanevřel, a sejde se se dvěma nejlepšími přáteli ze starých časů, Jacobem (Philip Seymour Hoffman) a Slaughterym (Barry Pepper). Ve hře je také jeho přítelkyně Naturelle (Rosario Dawson), která mohla (ale nemusela) být člověkem, díky jehož informaci se o Montyho začala zajímat policie. Monty si není ničím příliš jistý, ale s rychle ubývajícím časem je třeba učinit několik důležitých rozhodnutí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nestává se mi moc často, že bych soucítil s hlavním hrdinou, jenže pokud někdo umí svou postavu zahrát jako Edward Norton, tak to není problém. Po celou dobu tohoto snímku mě mrazilo v zádech...je to divné, ale říkal jsem si:"Co bych dělal já, pokud bych měl pouze 24 hodin svobody a poté bych měl jít na 7 let do "izolace" ? No abych řekl pravdu, nic jiného, než pařba a následný pořádný sex, mě nenapadlo ;o) Ano, Monty byl celkem parchant.....ale sakra, ten parchant vám přiroste k srdci tak, že budete chtít, aby se iluze jeho otce vyplnila do posledního puntíku. Jenže život je svině, která nemá slitování s nikým. V tom měl Predy pravdu ;o) ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Co byste dělali vy, kdyby vám zbýval poslední den života na svobodě a pak byste museli na sedm dlouhých let do vězení? 25. hodina vám ukáže, co v této situaci udělá jeden drogový dealer Monty Brogan a ještě stačí rozvinout příběhy vedlejších postav a zkritizivat nynější společnost. 25. hodina je film, který stojí hlavně na výkonech herců. Edward Norton v roli Montyho je excelentní. Scénář mu poskytuje množství scén, kdy se může naplno projevit jeho hercké nadání. Objevuje se zde mnoho vypjatých scén, ale Norton ani jednou nepřehrává. Nejvíce mě dostala "fuck" scéna, kdy Monty kritizuje a nadává na úplně všechny. Začíná u různých menšin a dokonce se pustí i do svých přátel a rodiny, aby nakonec nejvíc ze všech nadával na sebe. Philip Seymour Hoffman a Brian Cox jsou skvělí, jako obvykle. Ale překvapil mě výkon Barryho Peppera, který podal tak kvalitní výkon snad jen v Zelené míli. Rosario Dawson je celkem nevýrazná, ale nic nekazí. Zato Anna Paquin mi byla přímo otravná. Film je hodně pomalý, ale nikoliv nudný, má toho spoustu co říct a nutí vás po celou dobu přemýšlet, přemýšlet nad spoustou věcí. Režisérovi Spikeovi Lee sa asi líbil film X-men 2, protože se zde objevuje pár narážek na tento film a hrají zde tři stejní herci (Paquin, Cox a ten kluk co hrál Pyra). Dále zde režisér připomíná události z 11. září. 25.hodina je filmem o životě, o strachu a nejistotě, o důvěře, o přátelství a rodině a o spoustě dalších věcí. Je to film, ze kterého si každý něco odnese. Původně jsem chtěl dát 25.hodině jen čtyři hvězdičky, ale film se mi tak moc dostal pod kůži a musel jsem o něm stále přemýšlet, takže mu nakonec s čistým svědomím dávám pět hvězdiček. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Začátek se rozjížděl docela pomalu, ale postupem času se film stával stále více emocionálně vypjatější. Přesto jsem se rozhodoval jestli nedat tři. Každopádně skvělé výkony Edwarda Nortona, Barryho Peppera a P.S.Hoffmana. Film o dealerovi, který tráví svůj poslední den a noc před nástupem do vězení a o jeho pocitech a vztahu ke světu ( výborná nasranecká scéna na záchodě ) a svým přátelům. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film. Není špatně natočený, ale je o ničem. Dvě hodiny o loučení Nortona před nástupem do basy za dealování. Herci bez chyby, na pozadí krásná hudba, ALE přílišná konverzačka totálně BEZ POINTY. Takže za pár let si vzpomenu leda na odvázanou Annu Paquin. # příběh 6 | hudba 8 | humor 0 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 4 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jeden excelentný kus filmárčiny, ktorý dokonale zvláda bipolárnosť polôh a dlhú dobu sa mu darí opíjať rožkom, aby sa tienistá stránka vyplavila na povrch s o to väčším dopadom. Monty Brogan, prvý z posledných, posledný z prvých. Nekorunovaný kráľ Manhattanu a muž, ktorý sa neustále pohybuje na tenkom okraji čiernej priepasti. Polokonverzačný otáznik, ktorý reflektuje pestrú paletu otázok a problémov neodmysliteľne spätých s obyvateľmi ostrova v centre New Yorku - drogový biznis, prisťahovalci a etnické rajóny, burzový makléri a Wall Street, cirkev a pokrytectvo, moderné školstvo a do toho bežné rozhovory o vzťahoch, hudbe... a tom, čo príde. Čo bude ďalej. Nevyspytateľnosť životných ciest v plnej miere zasahujúca osudy hrdinov. Norton snáď s výnimkou Fight Club a American History X ešte nehral lepšie. Škoda toho záveru - nebudem však spoilovať. 80% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Počas monológu hlavného hrdinu je okrem iného spomenuté aj meno herca Michael Douglasa, resp. jeho známej filmovej postavy menom Gordon Gecko, ktorou sa preslávil vo filme Wall Street (1987). (MikaelSVK)
  • Keď píše Monty (Edward Norton) svoje meno na okno, tak písmeno "Y" je napísané veľmi úzko, no o chvíľu je už o poznanie širšie. (ShortyIC)

Související novinky

Reklama

Reklama