Reklama

Reklama

Apoštol Pavel

  • USA Paul, Apostle of Christ (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pavel (James Faulkner), který si prošel dlouhou cestu od nechvalně proslulého pronásledovatele křesťanů až mezi nejvýznamnější Kristovy apoštoly, tráví poslední dny života v temném chladném vězení, kde čeká na svou popravu nařízenou císařem Neronem. Mezitím se s nasazením vlastního života vydává do Říma Lukáš (Jim Caviezel), Pavlův přítel a lékař, aby ho navštívil. Ve vězení Pavla střeží Mauritius (Olivier Martinez), který nedokáže pochopit, jak může starý zlomený muž představovat takovou hrozbu. Dřív než je Pavlův trest vykonán, Lukáš začíná sepisovat další knihu, která vylíčí zrození a počátky toho, co bude jednou známé pod pojmem křesťanství. Jejich víra otřásla impériem. Ale jejich slova změnila svět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (40)

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mne ohromným zklamáním. Jde o dobový smyšlený příběh, do nějž zasadili postavu apoštola Pavla. V podstatě je to celé výtvor autora s téměř nulovou věrností a několika slovy Pavla. Nějaké "poselství" sice nesl, ale raději pro to měli zvolit jakoukoli smyšlenou postavu a nikoli překrucovat Bibli. Za mě - nedoporučuji. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, ono sa to chce odohravat v Rimskej Risi ... len kulisy su plane, ni neviem kto hral cisara. Potom akesi techtle - mechtle a narz ktosi spisuje knihu a mieri s nou sakra vysoko. No doprdele, teda ako vsetky nabozenstva su tu z nejakeho dovodu, minimalne preto, aby urobili ludi lepsimi. Len s tym prenasledovanim sa to trochu sere - rimsky cisar popodpaleni Rima roku 64 po kristovi zacal obvinovat clenov svojho dvora .....a krestanov obvinil cisar az ako uplne poslednu moznost - a to sa o nich dozvedel ako o ultra nebezpecnej sekte. Jo, prenasledovanie krestanov rozputal Nero ... behom casu sa vsak cirkev prenasledovana zmenila na cirkev prenasledovatelku. Pozeram, ze to na seba zarobilo, tak budem mierny : 60 % ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Filmová filozofia s náboženským tónom, nikto nič iné ani neočakával. Možno je škoda, že nejde o životopisný film sv. Pavla, ktorý sa v takmer všetkých historických knihách uvádza ako jeden z top 10 najvplyvnejších ľudí všetkých čias. Na začiatku som bol trochu sklamaný, ale potom som zistil, že film nosí v sebe iný presah a myšlienky. Vidíme tu ukrývajúcu sa kresťanskú komunitu, ktorá je tiež len zložená z obyčajných ľudí a tiež sa len hádajú - jedni chcú bojovať a zabíjať nepriateľa, iní sa držia Kristovho posolstva o láske a odpúšťaní. A predstaviteľom tohto smeru je práve sv. Pavol. Ak by dnešná cirkev sa skladala len z ľudí ako on (a vzdala sa majetku), kresťanstvo by malo oveľa viac stúpencov. ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Něco jako Chatrč, akorát situováno do města na Tibeře. Vážně netuším, pro koho vyjma skalních křesťanů je tenhle film určen, protože pozorovat starého (asi rybáře) Pavla hovořícího o jeho oblíbeném mytí nohou Ježíšovi nemůže nikomu vonět. Ani se Římanům ze jejich represi nemůžu vůbec divit. odpad! Celosvětový příjem k 7. 2. 2019: $23,038,478, což je 4,61 násobek rozpočtu ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem zázraky, spíš jsem doufal, aby to nebyl úplný průšvih. A navzdory příběhové vatě, která nastavovala kompilát úryvků z různých knih Nového zákona a tomu, že to bylo celé takové meditativní, proložené Pavlovými meta-vzpomínkami, to dopadlo jako celkem přijatelná interpretace, i když výtek bych pár určitě měl. Tak tři za snahu a za vtipného Lukáše. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Podľa herca Yorgosa Karamihosa (mladý Pavol  keď bol ešte Šavlom) režisér a producenti naliehali na hercov, aby boli tak autentickí, ako je to len možné, a aby boli radšej reálni, než aby brali do úvahy citlivosť rôznych náboženských skupín. (Arsenal83)
  • Natáčení začalo v září roku 2017 na Maltě. (griph)
  • Pavol (James Faulkner) mal vždy bezchybne britvou oholenú hlavu aj napriek pobytu v špinavej base. (muti)

Reklama

Reklama