Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lily je úplně obyčejná středoškolačka, která spíš než v realitě žije na mobilu, kde „postuje, lajkuje, šéruje a selfíčkuje“, ostatně jako většina jejích vrstevníků. Když však do digitálních životů většiny obyvatel města pronikne neznámý hacker, který začne zveřejňovat zejména to, co mělo zůstat skryto, začnou se dít věci. Absolutní panika v městečku se záhy promění v peklo a Lily si dříve či později musí položit otázku, zda se vůbec dožije příštího rána. Vše totiž naznačuje, že tím neznámým infiltrátorem do lidských soukromí je právě ona. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (172)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tentokrat jsou mi uplne fuk vsechny presahy nebo myslenky, jdu ciste jenom po tom, co se mnou ten film udelal. Zarazil me do zidle tak, ze tam budou mit uz naporad obtisknutej ceskej zadek. Abych byl takhle surovymu nasili jeste bliz, musel bych leda sam zacit strilet lidi kolem sebe. Levinson se s tim zrovna dvakrat neparal a docela suverenne ukazal, jakej ma nazor na prsa z instagramu. Pochvalit chci taky Marcella za kamerou, to byla lahudka se na ten masakr koukat! No a holky si to taky daly s prehledem, asi moc dobre vedej, o cem je tu rec... Puvodne jsem na to ani nechtel chodit, ten zvazuju druhou rundu. (Vancouver, Kanada) ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Sam Levinson sa už týmto filmom ukázal ako jeden z najlepších hovorcov nastupujúcej generácie (a nemyslím v prvom rade filmárskej) a to práve tou premenlivosťou a prestrelenosťou, ktorá toľkým divákom na jeho filme vadí. Pretože čo definuje život množstva tínedžerov 21. storočia vo vyspelom svete ? Extrémy, zaháľka a neobmedzenosť konzumu vrátane drog, dostupnosť audiovizuálnych produktov a chytrej elektroniky v neistom svete virtuálnej spoločnosti a sociálnych sití na jednej strane, a súčasne fyzická realita (malo- či veľko-)mesta, pevné pravidlá školy, viac či menej zreteľné spoločenské hranice a pretrvávajúca finančná odkázanosť na rodičov, ako aj nekompromisná konkurenčnosť a povrchnosť prostredia kapitalistického sveta, v ktorom vyrastajú a takmer až oplzlý statusový materializmus vzťahov. A pretvárka, zbabelosť malých ľudí, tupého stáda.! Ale koho je to vina ? Kto je za to zodpovedný, kto tento svet stvoril ? Oni sťažka, veď do neho ledva prišli.  A hneď musia fungovať v hierarchiách pokrytectva, kde všetci vzývajú morálku, no po odhalení ich pravých tvárí rýchlo hľadajú, či skôr nachádzajú, obetného baránka... To všetko tvorí vonkajšie membrány bublín, v ktorých prebieha ich pubertálny kvas. A ASSASSINATION NATION toto všetko premiešava v dokonalý postmoderný bordel, ktorý má svoju vnútornú štruktúru, ale nie je pritom prostý náhodilostí v zmysle toho, čo všetko si z lákavej premisy a možností jej vývoja, ako aj možností výberu jednotlivých prvkov v nich, vyberá. Pokojne by s tým zvládol niekoľkosériový seriál s množstvom postáv, línií a šokujúcim vývojom, že by aj Joss Whedon bledol závisťou... už ani nehovoriac a filmárskej stránke veci a nápaditom striedaní žánrov, ktoré nedá vydýchnuť. A baví. Aj znepokojuje. Donúti rozmýšľať - alebo obhajovať svoje rozhorčenie argumentami. Nie je to nadčasové dielo, ale nie je to ani chaotický žvást. Naopak - je to perfektne premyslené vyjadrenie chaosu vo vnútri mladých duší a pochybností, ktoré o tomto zdanlivo dobre usporiadanom a ako nám tvrdia, perfektnom svete a dobe máme. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Naprosto bez okecávek přiznávám, že Sam mě totálně uzemnil a aby toho nebylo málo direkt jsem dostal i od Marcellovy kamery a ta hudba, olala. Skvělá facka týhle "sociálně mediální době" . V tý první fázi v podstatě už jsme a je jen otázkou, kdy přejdeme i do té druhé násilnější části, protože to, co v poslední době sleduji v oblasti mediálně-politické v naší zemi, tak už fakt moc nechybí, aby jsme se k radosti mocných obou stran vzájemně začali žrát. Koukal jsem na film jak na zjevení, možná je škoda, že tvůrci tu feministickou finálovku pojali až příliš přepáleně, protože se mě v akčních rejdech ztrácela ta kráso jízda o síle sociálních mediích a přesnadné manipulovatelnosti každého z nás. Ale jak jsem psal na začátku, kluci z toho udělali fakt sexy biják, který není ani za mák povrchní jako chování a myšlení obyvatel Salemu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem tedy čekal větší nářez. První hodina nepřinesla téměř nic, no pak se to trochu rozjelo. Krásné a šokující ? Krásný ty holky nebyly ani náhodou, jejich styl je tak 15-17 let, šokující ? V čem ? Ten závěr, kdy střílejí do auta, tomu jsem se musel smát, jak moc drsný to bylo. Ale jedno se musí nechat, je to moderní, cool film pro náctileté. Scéna v koupelně s "tatínkem" byla výborná. Slabší 3* ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Skoro se to tvářilo jako metafora k tomu jak svět dneska vypadá ale na konci to přepálili hodně feminismem. Jinak je film zajímavý teda první hodina dost pokulhává ale ta druhá najela dosti o ostra. Rozhodně nevím zda se může stát ta druhá polovina filmu ale ta první určitě jo. Takže lidi nebuďte idioti a neukládejte si fotky, sms atd co Vás můžou kompromitovat. 60% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2018 na Sundance FF. (ČSFD)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama