Reklama

Reklama

Převýchova Cameron Postové

  • USA The Miseducation of Cameron Post (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek inspirovaný uznávaným románem Emily M. Danforthové, sleduje titulní postavu (Chloë Grace Moretz), která je během maturitního večírku přistižena s jinou dívkou na zadní sedačce auta a následně poslána do speciální instituce pro mladistvé, kde jsou teenageři pomocí křesťanské víry léčeni z homosexuality. V zařízení, vedeném přísnou a tvrdou dr. Lydií Marshovou a jejím bratrem reverendem Rickem – který je živoucím důkazem toho, jak mohou být účastníci programu “napraveni” – je sexuální náklonnost ke stejnému pohlaví léčena pomocí Boha a křesťanské víry. Tváří v tvář nesnášenlivosti a popření se Cameron seznámí se skupinkou “spoluhříšníků” včetně huličky Jane, která je po amputaci, a jejího kamaráda Adama, chlapce “dvojího ducha” z kmene Lakotů. Společně tvoří nesourodou rodinu, která bojuje o přežití. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne silný námet, ktorý mal vynikajúci základ a potenciál zabojovať o nadpriemerné dojmy. Bohužiaľ, po prvotnom zlome v úplnom úvode, ktorý to všetko naštartoval, prišla akási strnulá fáza tiahnúca sa celým filmom. Dej v špeciálnej "polepšovni" bol na moje prekvapenie dosť nezáživný, očakával som väčšiu rebéliu. Aj keď zopár náznakov na zmenu smerovania príbehu sa tu vyskytlo, ale napokon sa to všetko udržalo na uzde. Takže som čakal nejaké zásadné vyvrcholenie aspoň v závere, a hoci sa udiala jedna závažná udalosť, tak napokon to išlo aj tak celé do stratena. Škoda, veľká škoda. Každopádne, námetovo ma film bavil, akurát som čakal viac. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco trochu kontroverznějšího a vypjatějšího. Tady ta převýchova působila jako selanka. Nějaká indoktrinace ze strany personálu tu sice byla a přehlédnout se nedá ani puritánský pohled na homosexualitu, ale podle mě to realitě křesťanských táborů neodpovídá. Výhrady tak nemám jenom k herců. Chloë Grace Moretz a Sasha Lane byly výborné a o to je větší škoda, že občas neměly co hrát. 50% ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Chloë se z Hit Girl vyloupla v opravdu velmi talentovanou herečku, na jejíž další projekty se budu moc těšit. V "Převýchově" ale nezaujme jenom její výkon, potěší i ostatní mladé tváře, zachycení devadesátkové atmosféry a samozřejmě i námět, protože já jsem třeba neměla tušení o existenci "rodinných" ústavů pro léčbu náklonnosti k opačnému pohlaví. Když terapeuti považují užívání přezdívky Cam (zkratka jména hlavní hrdinky) za "jitření genderové nejistoty", z plna hrdla se zasmějete, ale ve skutečnosti vám z takového uvažování je spíše do pláče. Sympatický snímek, který dokazuje, že festivalová sekce Horizonty opět patří k těm nejsilnějším. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Šikovná Chloë Grace Moretz v nešikovném filmu. Rozhodně se jedná zajímavý námět o převýchově a léčení homosexuality. Bohužel jsem se nedokázala na film absolutně naladit. Chybí tu hlubší scény a celkově je téma zpracováno velmi povrchově a z rychlíku. Bohužel slabší kousek s nevyužitým potenciálem.. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli na podobných táborech to probíhalo ze strany vedoucích vůči chovancům takhle klidně. Možná nějaké fyzické útoky k převýchově byly, ale kdo ví. Rozhodně to v tam nebylo příjemné a je smutné, že rodiče své děti nutily tam vůbec jezdit, než aby své dítě pochopili. Film je jinak takový průměrný, žádný extra zvrat v ději nenastal, takže se spíš vše neslo v klidném duchu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se ve státě New York (USA). (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

Reklama

Reklama