Reklama

Reklama

Beze stop

  • USA Leave No Trace (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Beze stop je nejnovější film Debry Granikové (Do morku kosti), který se vám dostane pod kůži. Je to působivé, tajemné a okouzlující zkoumání života mimo společnost. Dospívající dívka (Thomasin Harcourt McKenzieová) žije se svým otcem (Ben Foster) dlouhé roky v dobrovolné izolaci v rozlehlém lese na okraji oregonského Portlandu. Po náhodném odhalení jejich nelegálního příbytku jsou oba umístěni do speciálního resocializačního programu. Pokusí se přizpůsobit novému prostředí, dokud se z náhlého popudu nerozhodnou vydat na riskantní cestu zpátky do divočiny. Jejich snaha dosáhnout úplné nezávislosti je nutí čelit protichůdné touze být součástí komunity a naléhavé potřebě žít odděleně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (195)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nezávislosť je fajn pocit, ale žiadny extrém nie je v konečnom dôsledku dobrý - takže ani tento. Námet vcelku fajn, hoci mám pocit, že táto téma rezonuje v kinematografii čoraz viac. Takže ani zďaleka sa nedá povedať, že by to bolo nejaké extra originálne. Po vizuálnej stránke to bolo vydarené, ale to bolo zrejme to najlepšie na celom filme. Po dejovej stránke to bol v podstate len taký neúnavný kolobeh v rovine zostať / ujsť. Kiežby aspoň dialógy boli o niečo výraznejšie, možno aspoň to by pomohlo ku skvalitneniu celkového dojmu. Nuž, mňa osobne tento film akosi zásadne nezaujal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,046,104Tržby Celosvetovo $7,661,000▐ Príhody z lesa, ktoré aj mali slušný potenciál na úvod, však účasť Bena Fostera si pýtala aj trocha väčších psycho výkyvov ale nakoniec to ostalo len pri komornej dráme, čoraz viac komplikovaného vzťahu medzi otcom a dcérou. Ostáva to len pri náznakoch a nikam to priamo nesmeruje, ani z voza ani voz. /60%/ ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Krasa. Aj bez explicitne rozohratych a zobrazenych konfliktov sa da natocit posobiva drama. Velmi citlive a civilne indiecko. Postavy som si zamiloval a chapal ich aj ked s ich pohladom na svet vobec nesuhlasim. Foster uz potrebuje poriadnu ulohu v kvalitnom velkofilme a tej dievcine prajem velku buducnost. Pekny priklad maleho velkeho filmu, ktory je zdanlivo o nicom a pritom o vsetkom. 9/10 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Z lehce rebelského počinu, kterým se snímek zpočátku zdál, se stal příběh o otci postiženém traumatem z války a jeho dceři. 1) Chápu, co chce film vyjádřit. Říká to jasně a srozumitelně, ale současně i polopaticky a místy nešikovně. A především dost nudně._____ 2) Problém je uměle vytvořený. Reakce (zejména lehce paranoidního otce) jsou podivně nepřípadné. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Tak ciste a jednoduche, bez zbytecnych efektu, triku a zkazenosti. Pribeh otce a dcery zijicich bezstarostne od civilizace uprostred lesu. Jejich pohadku jim jednou narusi a oni se musi vyporadat zit mezi lidmi. Netrva to dlouho a vydavaji se na utek za svobodou. Bohuzel otec se pri vyprave pro potraviny zrani, dcera ho najde a zavola pomoc. Tu dostaji od skupiny lidi zijicich v lesich v karavanech s podobnym stylem zivota jako oni. Po uzdraveni se ale otec opet chce odtrhnout a jit dal. Tom ale uz nesouhlasi a uvedomi si, ze to je on kdo chce takhle zit. Konec velice zvlastne uzavreny, druha polovina slabsi. 65% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se ve státě Oregon (USA). (Varan)
  • Písnička, která hraje v kostele, je „The Weight Of Your Glory“ od Jima Weavera. V 83. minutě hraje „Angel of Mercy“ od Davida Kauffmana & Erica Caboora. (Duoscop)
  • Před českou premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 30. června 2018. (Varan)

Související novinky

Ceny LA kritiků vyhlášeny

Ceny LA kritiků vyhlášeny

10.12.2018

Oscarový závod je v plném proudu a nebýt toho, že je nový snímek režiséra Alfonso Cuaróna cizojazyčný, byla by Roma definitivním adeptem na sošku za nejlepší film. Potvrdily to teď čerstvě rozdané… (více)

Reklama

Reklama