Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paní Berghammerová slaví 40. výročí existence svého penzionu. Kromě obligátní medaile jí ale tentokrát místní správce turistického ruchu daruje i poukaz pro dvě osoby na týdenní pobyt v luxusním hotelu v rakouském Kitzbühlu. Přestože se Ben všemožně brání, nakonec musí jet s matkou. V horském středisku se schází rakouská smetánka, a zatímco se paní Berghammerová hned po příjezdu seznamuje s příjemným starším pánem, který se představí jako dvorní rada ve výslužbě Rudolf Matuschek, Ben je u barového pultu místní diskotéky osloven Marinou Kubesovou-Rollingerovou, Miss Rakouska. Je nucen s ní do noci tančit, mladá žena pak odchází sama do hotelu. Druhý den je nalezena na sněhu mrtvá. Podezření padá pochopitelně na Bena, inspektorka Renata Patchederová je však brzy vyvedena z omylu a z Bena se při vyšetřování vraždy pomalu stává tichý spolupracovník. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Celkově slabší seriál se slaboučkými krimi díly. Obtloustlý mamiňáček Ben, řeší vraždy společně se svojí blízkou spolupracovnicí a někdy i za pomoci Benovy "vtipné" matky. Jak říkám, když dojde na humor, je to až trapně tragické a nepříliš sympatické. Prostě kriminálka pro starší věkovou kategorii, která tyto "slátaninky" má ráda a já jím to neberu. Každý máme hold svůj názor. Já si pamatuji, že jsem se na toto vždy díval s babičkou, ještě když jsem byl malý děcko. V tu dobu se mi to i líbilo, ale bylo to tím, že v té době mi každý cpal samé pohádky apod. No a tak jsem se vždy u babičky díval na kriminálky, abych věděl, že život není jenom pohádka. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z řady těch lepších dílů. Také hlavně proto, že Ben se s matkou odváží vyrazit do rakouského Kitzu a užít si tam dovolenou. Bena ale první večer na diskotéce nabaluje tehdejší Miss Rakousko a tak to ráno vypadá tak, že je obviněn z vraždy, protože drahou Marinu tamní policie objeví čelem k zemi v jedné horské ulici a bohužel to není tím, že by ve stesku po tehdejší slávě na diskotéce přibrala o chlup víc, než Ben. Což vlastně ani nejde, protože Ben vypije vagon piva a stejně odejde po svých. Nicméně okamžitě se seznamujeme s tamní vyšetřovatelkou, která je dutá jak vokap a tak jí Ben s vyšetřováním pomáhá. To se nese v poměrně napínavém duchu a plusem budiž, že si Rézi najde kamaráda pana Matušku, kterej má rád chlast a ještě k tomu rád prohrává peníze v pokeru. Rézi má ale štěstí v kartách a tak se jí chvíli daří. To je ale chvilkové a tak je jenom otázka času, než splaskne větev nejenom nad ní, ale i nad vrahem. ()

retrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený německý seriál seriál, od kterého nelze čekat styl Horácia, Mac Taylora či Grissoma z amerických bratříčků Kriminálek od Jerry Bruckheimera. Detektivní pátrání je zde spojeno s komickými figurkami mezi něž patří hlavní představitel Big Bena,jeho maminka, prelát, policista Feifer či stavitel. Režie i scénáře jsou v některých dílech nadprůměrné jinde nevybočují z průměru. Nebýt Ottfrieda Fischera asi by mě seriál tolik nenadchl. Tento herec spolu s ostatními vnáší do seriálu své osobité charisma, které nelze opomenout. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jedno hodnocení za všechny "Big Beny": tenhle tlusťoch mi musí být sympatický už kvůli svojí figuře, o jeho suchém humoru nemluvě. V tomhle dílu mu navíc sekunduje půvabná rakouská kolegyně s výraznou zálibou v minisukních, což je při kvalitách jejích dolních končetin jedině ku prospěchu věci. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama