Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roku 1959 se snaží několik přátel vyrovnat s problémy dospělosti, na jejímž prahu zrovna všichni stojí. Edward 'Eddie' Simmons (Steve Guttenberg) se má brzy ženit a jak už to bývá, není si správností svého rozhodnutí příliš jist. Oproti Eddiemu je Laurence 'Shrevie' Schreiber (Daniel Stern) již několik let ženatý, pracuje jako prodavač elektra a s manželkou Beth (Ellen Barkin) právě hledají cestu ven ze své první hluboké manželské krize. Třetí kamarád William 'Billy' Howard (Tim Daly) studuje v New Yorku vysokou školu. Mnohem raději by byl s ženou, s níž čeká dítě, ale ta nechce o svatbě ani slyšet. Studia i práce nechal Timothy 'Fen' Fenwick Jr. (Kevin Bacon) a nyní žije z milosti svého bohatého otce, znuděný a deprimovaný samotou, ve snaze najít opětovanou lásku. Poslední z nich, Robert 'Boogie' Sheftell (Mickey Rourke) nenapravitelný sukničkář a sázkař se snaží sehnat peníze kde se dá, přestože se mu to příliš nedaří. Někdy se smějí, jindy vztekají a nebo perou. Ale nikdy nedají dopustit na své Bistro, kam se vždycky vrací za kamarády, posedět, popovídat, vyslechnout nové historky a klepy, beze strachu, že by tu nikdy nenašli někoho známého. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Wally 

všechny recenze uživatele

Podle obsazení lákavý film...místy byl však neskutečně utahaný až nudný a nebýt scénky se svatebním testem pro nastávající, tak bych se asi ani nezasmál...prý komedie... Žádná pořádná pointa nebo vrchol filmu.... Film jsem viděl s českým dabingem a musím konstatovat, že mi nic v celém filmu nepřišlo tak otravné jako hlas M. Dejdara, který daboval S. Guttenberga. Proto malá rada...pokud chcete koukat, tak v originálním znění... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento film považujem za typického predchodcu súčasnej americkej nezávislej tvorby. Mám ju velmi rád, ale v podstate iba recykluje, čo sme videli v 70tych a 80tych rokoch vo filmoch, ktoré nemali za ciel zarobiť producentovi na jachtu. Velmi trefné postrehy zo života čerstvých dvadsiatnikov, sonda do ich duše a zachytenie obdobia, keď prvýkrát mladý človek musí učiniť zásadné životné rozhodnutia. Pekný malý film. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Okrem Rain Mana je toto asi najlepsi rezisersky film Barry Levinsona. Partia kamaratov sa snazi vyrovnat sa s doslelostou, medziludskymi vztahmi, sexom, karierou. Medziludske vztahy sa riesia v ramci normy, takze od prirodzenia som tolerantny a beriem to, ba co viac - povazujem za vyborny namet na film. Do toho este partia kamaratov chodi do hospody, prebrat udalosti. Rezisersky na urovni, dialogy su obycajne, lebo take prevladaju aj v realnom zivote, do toho sice Mickey Rourke nevie hrat, ale vynahradia to ostatni - Steve Guttenberg /Okno z Loznice/, mlady Kevin Slanina a Daniel Stern /Sam doma 1 a 2/. Takze super, oddychovka se vsim vsudy . 75 % ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"We can call it a night." asi v 11 ráno aneb to je život... nic nedělat, celý večer proflákat v bistru s kámoši a v 11 ráno to zabalit. Krásný ukecaný snímek o partě dospělonedospělých pánů, kteří jsou nejlepší kámoši, ač má každý své mouchy a trable. Jinak kluk, který by po mně chtěl, abych se naučila na nějaký pitomý test o fotbalu a musela získat určitý počet bodů, aby si měl vzal.. ehm... no chance, ale vtipné by to bylo dostatečně. Bylo vtipné vidět tyhle chlápky jako úplné ucha na počátku jejich kariéry, která se některým hezky rozjela a jiným holt moc ne. Hlavně vidět Huttenberga a Bacona jako mlaďochy bylo fajn. A vůbec měli tu velmi zajímavé role. P. S. Na tom koni Boogie fakt jezdit neuměl:D ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy velmi osobní, nicméně docela často překvapivě nijaké. Každý si první skutečné životní patálie představuje jinak, banda přátel se s nimi pere po svém, někdy je to divákovi blízké, jindy na hony vzdálené. Tak či onak se vždycky rádi sejdou ve svém Bistru, které leckteré rány a trable zahojí.. Onu pohodovou atmosféru a po duši hladící dialogy jsem ale fakt kupodivu neviděl.. Což mě i s ohledem na velmi slušné herce mrzí!! ()

Galerie (39)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama