Reklama

Reklama

Benedetta

  • Francie Benedetta (více)
Trailer 2

Schopnost konat zázraky vynese charismatické Benedettě (Virginie Efira) koncem 17. století výsadní postavení v toskánském klášteře. Když její slabost pro mladou a živelnou Bartolomeu přeroste v nespoutanou vášeň, začíná hra plná intrik sahající do vyšších pater italské církve. Erotické drama legendárního Paula Verhoevena (Základní instinkt), natočené podle skutečného příběhu, si v hlavní soutěži festivalu v Cannes vysloužilo pro svou odvážnost bouřlivé reakce diváků i kritiků. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (195)

Juto 

všechny recenze uživatele

Možno sa nikdy nedozvieme, či to Benedetta so svojimi víziami nakoniec myslela úprimne, rovnako ako nemožno posúdiť, aký úprimný je Verhoeven, keď sa oddáva erotickým víziám, ktoré ho preslávili. Krása Benedetty je v tom, že nikdy neposkytuje priamu odpoveď na všetky naše otázky, takže je väčšinou záležitosťou viery. 8/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Úmorné dvě hodiny. Basic Instinct byl taky odvážný, nevypočitatelný a plný erotiky, ale točil ho tvůrce na vrcholu sil a ne dědula, který má očividně i po osmdesátce plnou hlavu prasáren a snaží se to ze všech sil přetavit v co možná nejkontroverznějším stylu na plátno, bohužel to je ale tak asi všechno. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dlouhá stopáž, klášter, pobožný žvásty a křesťanství. Všechny tyhle faktory mě od filmu odrazovaly. Ale jak se říká-za zkoušku nic nedáš. Nakonec jsem rád, že jsem do toho šel. Teď už k filmu. Počáteční klášterní nudu rozvíří až příchod Bartolomei(Daphne Patakia). Zkažená to diva která okoření drama o lesbické hrátky třeba i se soškou panny Marie. Jenomže jak je známo tak klášterní zdi mají "oči" takže to nezůstane dlouho bez povšimnutí. Což pro Benedettu(Virginie Efira) a Bartolomeu bude mít nedozírné následky. A aby toho nebylo málo tak kolem řádí MORibundus. Ke konci se to pěkně zvrhne a já (byť jen na chvilku) přemýšlel i o pátý hvězdě. Možná i proto, že jsem nečekal, že by mě film plnej křesťanskejch keců(společně s vším tím  hnusem okolo) udrží moji pozornost celou (pro mě ze začátku hrozivou) stopáž. Ale Bennedetě a Bartolomei potažmo Paulu Verhoevenovi se to podařilo. Dobře natočeno, dobře zahráno. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Verhoeven si i v pokročilém stáří zachovává takovou tu svou drzost v neortodoxních tématech a kde je jinde více šokovat, než v klášteře a církvi jako takové. S filmem se nese od festivalů aura něčeho naprosto nekřesťanského a já jsem to zkrátka musel vidět, přiznám se ale, že nebýt mého oblíbeného režiséra, který v minulém století v Hollywoodu sypal jednu pecku za druhou, vynechal bych. A vy můžete také. Zas taková pecka to totiž není a den po zhlédnutí ve mně nenechala nic jiného než ony kontroverzní erotické scény. Je to ale aspoň krásně syrové, zkrátka taková neučesaná 7. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem moc a jsem moc spokojenej. Je mi jasný, že to není historický dokument a že Verhoeven jen využil historického základu k vytvoření příběhu, kde může ukázat všechno, co tak rád ukazuje. Málokdo je tak fyzický jako on. Rád ukazuje to pěkné a lákavé, ale i to odpudivé a zvrácené. Takže tu člověk uvidí sexy jeptišky i s různými pomůckami, ale taky nádory, popáleniny, morové hlízy a násilná poranění všeho druhu. A to chceme! Teda aspoň já to chci! Do toho je příběh o vyvolené (?) podvodnici (?) dost zábavný a má spád i spustu otevřených otázek. Takže dobrý a doufám, že Paul ještě něco natočí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (8)

  • Filmovanie prebiehalo od 16. júla do septembra 2018. Natáčalo sa na viacerých miestach vo Francúzsku a Taliansku. (MikaelSVK)
  • Ruské úřady snímek zakázaly. (Kaufman)
  • Film mal mať premiéru pôvodne už v roku 2019 na MFF v Cannes. Kvôli viacerým príčinám, hlavne chorobe režiséra Verhoevena a tiež aj pandémií Covid-19, sa nakoniec premiéra posunula z roku 2020 až na 2021. (MikaelSVK)

Související novinky

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Reklama

Reklama