Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (272)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s perfektním začátkem, pak ale začne být humor a střídání podob pana Cibulky příliš výrazné a při druhém zhlédnutí už to není ani moc vtipné. Co se týče práce se zvířaty, těžko se hledá konkurence. *** Ve zkratce: Medvědi jsou vyměněni za čuníky a jim, dětem a panu Cibulkovi se to nelíbí... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná oddechovka, jeden z ideálních hravých filmů pro děti a další z filmů Oldřicha Lipského, ze kterého je vidět, že miluje cirkus, starou dobrou promakanou cirkusovou zábavu. Je to pěkný výkon hlavního představitele cirkusového klauna Cibulky (Lubomír Lipský, hraje také školníka), který musí přijmout místo školní kuchařky a užívá si to naplno i když musí dělat jak za uklízečku, tak i školníka. A kupodivu stačil jen jeden den, aby obrátil školu vzhůru nohama. Další výborné role: postupně stále více nervóznější ředitel školy (Jiří Sovák) a školní inspektor (František Filipovský), kteří se místo inspekce musí zabývat hledáním medvědů a s nimi spojených strastí. Také cirkusoví ředitelé (Miloš Kopecký je nádherný padouch, Jan Libíček zase krásně pomalejší) a opět paní bytná (marie Rosůlková).Poučení zní, když potkáte ve škole medvědy s šimpanzem, nablízku je určitě Cibulka. Příjemně hravý film s cirkusovými kousky pro děti. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem se v mládí oddával Pokémonům, jako každé správné moderní dítě, tak nemám na tento film žádné nostalgické vzpomínky. Viděl jsem ho vůbec poprvé v mém dosti pokročilém věku, čemuž jistě odpovídá i moje nízké hodnocení. Úvod filmu ne totálně odpadový a absolutně nestravitelný. Kdybych chtěl vidět šaškovat týrané medvědy, tak si zajdu do cirkusu. Musel bych si ovšem pospíšit, protože je zřejmé, že tato "zábava" míří do záhuby. Naštěstí těmto chlupáčům chybí mimika, a tak nemohou dát najevo svoji nekonečnou "radost", že mohou svými kousky bavit lidi. Už samotný nápad se mi nelíbí. Ve filmu je hromada scének, které připomínají čistě cirkusové vystoupení a nemají s plnohodnotným filmem pranic společného. Další věcí, na kterou jsem bytostně alergický, jsou muži převlečení za ženy. Z toho se mi naprosto zvedá žaludek. Film zachraňuje několik málo vtipných momentů přímo ve škole. Jakmile se tam děj přehoupl, tak jsem přestal u filmu trpět. Takže pár vtipných momentů se mi napočítat podařilo. Celkově mě ovšem film nijak závratně neoslovil. Pokud vám není 8 let a méně, doporučuji film spíše vynechat. ()

MovieFive 

všechny recenze uživatele

Obsahem i zpracováním je film spíše určen dětem, ale myslím, že potěší i starší generace. Šest medvědů s Cibulkou je dalšího Lipského film, který se zakládá na vyhrocených situacích a téměř nemožných náhodách a s logickými mezerami si hlavu neláme. Pro mě skutečně povedený film nad kterým jsem se pousmála a velice jsem si oblíbila Lubomíra Lipského v hlavní roli. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Nevtipná, infantilní blbost jakou bych od bratří Lipských ani náhodou nečekal, zvlášť v době těsně po skvostech jako Happy End, Čtyři vraždy nebo Limonádový Joe. Postupně se to sice celkově docela zlepší, ale ve výsledku jde pořád o dost podprůměrný film, pro který jsou i 3* až příliš. Nemám rád cirkusy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Jeden z medvědů zranil při natáčení svého ošetřovatele na hlavě. Lubomír Lipský tak dokončoval filmování s obavami o své zdraví. (rakovnik)
  • Zdeněk Srstka (Rudolf) počas skúšky so šmykľavosťou podlahy rozbil zárubne dverí a skončil až u cirkulárok v dielni, ktorá bola za ateliérom. (Raccoon.city)
  • Opicu vo filme stvárnili až tri opice. Jedna rozbíjala vajcia, druhá bubnovala a tretia jedla príborom. Mali inú farbu tváre a srsť okolo tváre. Maskér ich musel zakaždým namaskovať, aby si boli podobné, ale opice zakaždým líčidlo zlízali, pretože im náramne chutilo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama