Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (6)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Jacob's Ladder“ patří k těm naprosto zbytečným remakům, které světovému filmu nic nepřinesou. Pořád je mnohem lepší se podívat na film z roku 1990, protože ten na vás i po těch třiceti letech dokáže zapůsobit tak, jak bylo zamýšleno. Film „Jacob's Ladder“ nepřinese nic z těch depresivních pocitů, je to jen rádoby mainstreamová podívaná. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jestli Jacob's Ladder někde fatálně selhal, tak bezpochyby na poli filmového marketingu. Lyneho hororově laděná gnostická alegorie z roku 1990 patří k tomu nejlepšímu, co kinematografie v devadesátých letech vyprodukovala a každý rozumný pracovník studia by se tak snažil od kanonického originálu alespoň naoko distancovat, aby remake ušetřil přímé komparace a z ní pramenící divácké kritice. Existují nepřiznané, maskované remaky, u kterých mnohdy dochází pouze ke změně názvu, a přesně touto cestou se měl Jacob's Ladder ubírat. Rosenthalova verze navíc ani zdaleka nedosahuje metafyzické hloubky původního díla, v důsledku čehož se z názvu "Jacob's Ladder" vytrácí onen jinotajný význam. Remake sice neoplývá scénáristickou kohezí originálu, ale až nad očekávání dobře evokuje jeho ponurou dickovskou atmosféru a za to mu jakožto zdejší hororový expert uděluji čtyři slabší hvězdy. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Původní Jacob's Ladder chovám ve svém srdci vysoko, jelikož sloužil jako jedna z inspirací pro mou oblíbenou herní sérii. Nedávno jsem si znovu pustil i původní film, který jsem novýma (staršíma) očima docenil zase o trochu víc než posledně. Má remake co nabídnout oproti originálu? Vlastně ani moc ne, místo ikonického hororu tu máme tuctový thriller, o který v televizi zavadíte zhruba tak často jako v Praze jezdí metro (kde však o okaté básničky typu A Dream Within a Dream nejspíš nezavadíte). Potěšila mě tak nejvíce aktualizace války (byť původní film a jeho asociace s MKULTRA dávala větší smysl) a přítomnost herce Jesse Williams, který hrál jednu z hlavních postav ve hře Detroit: Become Human. ()

Tellgas 

všechny recenze uživatele

Jako není to žádná sláva, viděl jsem originál a byla to rozhodně jiná liga, ale 33% je neadekvátní hodnocení. Ti co dali odpad asi nemají nakoukáno, proto bych jako trest navrhoval skouknout komplet českou tvorbu za posledních dvacet let a pak ať soudí. Mohl by na motivy toho vzniknout zajímavý psychadelický film o posttramatické poruše.... Za nespravedlnost 5. Reálně tak 60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vynikající (a za mě pětihvězdový) originál z devadesátého dostal nový, modernější kabátek. Dlouho jsem byl přesvědčený že mu parádně sekne (ačkoliv dva modroocí mulati v hlavních rolích příliš mých sympatií nevzbuzovali), atmosféra byla totiž zdravě paranoidní, halucinační až psychedelická, a to mám rád. Ale bohužel režie, poplatná čím dál víc povrchnímu diváctvu, nahradila zneklidňující metafyzickou pointu předlohy pointou plytkou a banální, aby jí obecné stádo filmových přežvýkavců dokázalo řádně strávit (a pochopit). V kontrastu s tímhle faktem je pak letmé otření se o teologa Eckharta (po vzoru originálu) naprosto absurdním počinem. Ale uznávám, že neznat původní film, šel bych možná i o hvězdu výš, nevědomost je někdy zkrátka opravdu blažená. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama