Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (298)

nunka 

všechny recenze uživatele

Už úvod riadne útočil na psychiku...no moji zlatí, horor to však zďaleka nieje...Jakubov rebrík je na jednej strane pevne opretý o psychadelické flashbacky, na druhej strane o niečo nerukolapné, domýšľavé a mysticky prekombinované, človek už začne kombinovať s kadečím...napr. či Lyneho Jakubov rebrík nemá náhodou súvisieť s religióznym symbolom Jakubovho rebríka často znázorňovaného vo výtvarnícve. A tí anjeli, to akože čo? Proste.....bolo to pre mňa málo jednoznačné, zmyslovo nadkombinované...a ja na takýto boj s filmom skutočne nemám nervy... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takovéhle inteligentní a dobře zahrané mysteriózní snímky mám docela rád. O čistokrevný horor se rozhodně nejedná (ikdyž takové scény v metru nebo v blázinci byly děsivé dost), spíš bych dal na první místo drama (jež tu v žánrech ani není uvedené). Silný nadprůměr, ale značně depresivní, takže na něj člověk musí mít tu správnou náladu. Horror movie of the year ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Psychologické, velmi depresivní, pomalu se vlekoucí drama s několika hutně hororovýma scénama, ve kterém můžete vidět spustu známých tváří v různých roličkách. Vietnamský veterán Tim Robbins tomu všemu vévodí, přičemž na plátně neštří slzami i panickými a beznadějnými výrazy ve tváři, když prožívá své halucinace a paranoiu způsobené zraněním z války. Ve výsledku zjistíte, že jde vlastně o docela komplikovaný film. Doporučuju. 85% ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Jakubův žebřík mě vmáčkl do pohovky. Útoky ,,démonů" přichází zcela nečekaně a v rozličných chvílích, a tak divák trne i když postava třeba jen jde za bílého dne po ulici. Je pravda, že úplně poslední scéna mě nejprve trochu zklamala, ale když jsem si (s pomocí traileru) vybavoval předchozí výjevy, docela to do sebe zapadlo a získalo to nový, alegorický rozměr ála Dante Alighieri. Dávám pět, protože mám rád, když žánrový film splní svůj účel. A u tohoto mysteriózního hororu mi párkrát opravdu zatrnulo. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z restů dohnán. A musím uznat, že tohle se mi líbilo daleko víc než všemi opěvovaný Donnie Darko, kterýho jsem viděl včera. Jediným, ale za to docela velkým mínusem filmu je u mě obsazení hlavní role. Né, že bych T. Robbins(e) neměl rád, ale můj oblíbenec to taky zrovna není. Do téhle role se mi moc nehodil. Dokázal bych si na jeho místě představit úplně jiný herce. Ale ani horší ( alespoň pro mě ) obsazení hlavní role mi nezkazilo výsledný požitek z filmu. Silný začátek mě přikoval k sedačce a nepustil až dokonce. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Před zahájením natáčení museli Tim Robbins, Pruitt Taylor Vince, Eriq La Salle, Ving Rhames, Brian Tarantina, Brent Hinkley a Anthony Alessandro absolvovat 5denní vojenský výcvik. (Listeroman)
  • Funková skladba "My Thang" od Jamese Browna, která je slyšet v bujaré párty scéně, se nachází na Brownově dvojalbu z roku 1974 nazvané příhodně "Hell", v překladu "Peklo". (Seabeast)
  • Rozmazaná tvář na dalším plakátu k filmu ilustruje novátorskou práci kamery, kterou Adrian Lyne ve snímku použil, a která odráží nejasnou hranici mezi skutečností a fikcí. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama