Ženská na vrcholu

• Česko Vánoce budou! (pracovní název) (více)
Trailer 1

Trochu svérázná svobodná matka, úspěšná majitelka biokavárny Helena (Anna Polívková), odjíždí na popud své tety Ely (Jana Krausová) s nadšeným osmiletým synem Mikulášem strávit advent na horách, aby se tak vyhla svému citovému problému. Díky své roztržitosti a hře osudu se ocitá ve vysokohorské chatě Samota. Tam potkává dva muže, ač o žádné seznamování opravdu nestojí. Jedním je horal a milovník adrenalinových sportů Richard (Martin Dejdar) a druhým, jeho bratr (Marek Němec), vážený člen horské služby, ale hlavně milovník žen a zábavy. Tahle nesourodá partička se ve sněhem zapadané Samotě rozhodně nenudí. A to Helena ještě netuší, že její starostlivá milující matka (Jana Preissová) donutí protestujícího otce (Bolek Polívka), aby vyrazili na hory za nimi. Jsou Vánoce a rodina musí být přece pohromadě! (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

marhoul

všechny recenze uživatele

Pro mě mnohem lepší než zpackaná Poslední aristokratka, která mě vytočila. Tady to cítím jinak. Mám ráda Aničku Polívkovou. Baví mě, je mi sympatická, na film s ní se vždycky těším, protože i kdyby se jednalo o vyložený nepodarek, Anna je tradičně fajn. Tahle vánoční romantika má své slabiny, ne že ne, ale po filmu mám dobrou náladu i dobrý pocit. V sále bylo asi jen dvacet diváků, kteří ale po projekci rovněž opouštěli sál se spokojený úsměvem, čili ode mě se to zatracení nedočká. Líbilo se mi obsazení, i děti byly šikovné, prostředí nádherné, no a volnější tempo bude sice někoho nudit (přiznávám, že i mě se to chvílemi vleklo), ale zase potěší divačky dříve narozené. Je to záležitost, na kterou můžete vzít v čase předvánočním starší maminku, nebo babičku. Děj je předvídatelný, ne všechno se v dialozích povedlo, jak by asi mohlo, ale celkově je to příjemná oddechovka, ze které na mě dýchla poetická, laskavá atmosféra. Vsuvka s Milerem byla příjemným osvěžením a nápadná podobnost některých scén s dětmi se starými filmy Marie Poledňákové (S tebou mě baví svět, Jak dostat tatínka do polepšovny) mě nijak nepohoršila. Přijde letos Ježíšek je mým oblíbeným vánočním filmem, rádi si ho doma pouštíme o každém adventu. No a Ženská na vrcholu má ode mě velmi pěkné tři hvězdičky (s odstupem dvou týdnů zvedám na čtyři), s tím, že se i na ni ráda opakovaně podívám. ()

Emzet

všechny recenze uživatele

Jak reagovat, když zdánlivě plnohodnotný film je vytvořen tak amatérským a ... divným způsobem, že u dobré třetiny záběrů a scén zcela vážně netušíte, co tím chtěl autor říct a v jaké rovině ozvláštňování se právě nacházíme (a zda je to všechno opravdu tak mimo anebo zda jsem v danou chvíli natvrdlý já). Ženská na vrcholu se pro mě dost dobře stává novým, svěžím příkladem, kterak nemusíte být filmoví fajnšmekři a konečně nemusíte mít načteného třeba ani toho Monaka, abyste pochopili, že tady něco nehraje. V běžné produkci člověk tak nějak čeká, že se na výsledku podílí dostatečné množství lidí, aby to někdo zkrátka zastavil, když evidentně režisérka (a místy i scénáristky)... prostě neví. --------------- Anna Polívková je navždy prokletá tím, že se narodila v Česku a že její nesporný komediální talent a charisma ji - bohužel - determinují do rolí v "českých komediích". Dokonce i zde, kde je víceméně civilní (a ani zdaleka tak fyzická a ve své typické expresivnosti téměř až otravná jako v Po čem muži touží) beztak velmi vyčnívá nad téměř veškerými ostatními postavami, zejména nad vyčichlým Dejdarem. (Na druhou stranu pokud by mi někdo dal za úkol vyjmenovat tři rozdíly mezi její postavou zde a ve Špindlu, jsem si téměř jistý, že bych prohrál.) --------------- Ten Špindl nezmiňuji náhodou. Ono když si vyberete podobnou tématiku (resp. alespoň podobné prostředí) a tutéž herečku pro roli protagonistky, vcelku nezbytně musíte očekávat nevyhnutelnou komparaci. A Cieslar, jakkoliv se jeho tvorba může s léty stávat progresivně strašnější, má minimálně v rukávu dostatek režisérské zkušenosti, že přes všechny své (značné a časté) minusy může prezentovat svůj výtvor jako hotový film, u něhož je zřejmý záměr režiséra, smysl většiny scén a dokonce i když vám ty pokusy o humor přijdou špatné a trapné, alespoň tušíte, kam to (špatně) mířilo. Ženská toto bohužel nemá. Přičtěte si vpravdě mizerný scénář (zejm. převážně odporné, neoblíbitelné postavy a ano, exempli gratia: JE rozdíl mezi "vtipně drzým" dítětem a dítětem, které po několika minutách toužíte zaškrtit. Ano, JE rozdíl mezi sardonickým, mírně misogynním, přesto okouzlujícím samotářem a do sebe zahleděným, nesnesitelným kreténem. Ano, JE rozdíl mezi výchovou postav k romanci a mezi tím, být mlácen scénáristou přes hlavu dobrých čtyřicet minut minimálně) a máte recept na šťavnatou katastrofu, kterou si můžete znepříjemnit libovolný zimní večer. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Aktuální hodnocení je 40% ??? Tohle byla neskutečna sračka. Přiznám se nedokoukal jsem, ale vydržel jsem luxusních 36 minut. Zkrátka do chvíle dokud se neobjevil Martin Dejdar. Nic proti němu nemám, ale jako herec stojí za prd, ale tahle slátanina ho stáhla na dno českého filmu. Polivkova by si měla dát za tuto roli facku - 0,5% ()

Rathalos

všechny recenze uživatele

V uvodnych minutach som tento film chcel vzdat a aj ho vypnut,lebo ma zasiahla velka nuda,no potom sa to zacalo uberat tym spravnym smerom,vyklula sa z toho velmi prijemna,pohodova,vtipna a mila romanticka komedia,ktora sa odohrava v nadhernom zasnezenom prostredi Tatier,velkym plusom bolo aj herecke duo Anna Polivkova a Martin Dejdar,ktori boli super,cize sa mi to pacilo...:-) ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle snad ani nemělo děj a byly v tom pouze 3 lokace zhruba (barák kde žily , cokoliv venku a barák rodičů). Už dlouho se mě nestalo, abych se u české komedie ani jednou nezasmál a tohle to dokázalo navíc ta romantika spočívá v tom, že Dejdar masíruje Polívkové nohy a chce ji políbit a ona nechtěně spadne což je teda hodně velmi málo kdejaký díl Ulice má v sobě více romantiky a to má jen 30 minut tuším. Kluk je nesympatický , retardovaný, rozmazlený a protivný a celou dobu jsem se těšil, že umrzne což se bohužel nestane holka se během půl hodiny změní z hodné na mrchu aniž by k tomu měla důvod a příčinu navíc bez vysvětlení (přitom stačilo dát tam vsuvku ve stylu nechtěla jsem , aby mě někdo nahradil mámu a chtěla jsem se tě zbavit) a herci jsou příšerní Bolek Polívka asi ať se na to vysere úplně já vím, že je zadlužený , ale v takových ´´perlách,, ty peníze nenajde Dejdar radši ať natáčí dalších Stardance když hovna tančí a paní Polívková ať příště radši zváží v čem hrát nebo ať vyhodí svého agenta co jí role vybírá. Nezachrání to ani hudba jelikož jeden song tam zazní minimálně třikrát druhý zazní kdesi na zábavě zhruba 30 vteřin a ten hlavní zhruba 20 minut před koncem. Humor 0 sympatické postavy 0 (potenciál měla pouze ta malá holka, ale i tu podělaly tady to bohužel nezachrání ani Polívková) prostředí 40 (za to, ale hvězdy nedávám) Hudba 20. Pozitivní na tom je, že je to lepší o cosi jak Špindl 2, který jsem viděl tento týden a měl jsem chuť se přitom zabít tady jsem měl pouze chuť poblít se. ()

• „Hlavní ženskou postavu, protihráčku, která bude mít dobrou chemii s Martinem Dejdarem a Markem Němcem a bude vtipná, uvěřitelná a citlivá, jsem obsazovala snadněji, než ostatní, protože Anička Polívková splňovala všechny tyto parametry. Navíc je skvělá herečka a role jako by byla napsaná přímo jí na tělo. Točily jsme spolu už jeden film, tak byl i předpoklad, že určitá důvěra mezi námi je a můžeme se pustit i do tak náročného vysokohorského natáčení,“ řekla režisérka Lenka Kny. (SONY_)