Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (154)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Film o lásce otce ke svému synovy, který nejenže v jiném filmu hrál geje (!!!), ale v Beautiful Boy ujížděl na C10H15N s molární hmotností 149,233 g/mol (tj. methylamfetamin). Otec se snaží, co může, ale synáček si pořád žilně dodává smysl života, což vede v to, že otec nad synem zlomí hůl. A dobře mu tak! 74 % Celosvětový příjem k 24. 4. 2019: $15,686,213, což je 0,63 násobek rozpočtu ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Čo som pozrel zbežne komentáre k filmu tak to vyzerá, že film akosi svoje publikum viac nenašiel, než našiel. "Beautiful Boy" sa sústredí na vzťah otca Davida Sheffa v podaní Steva Carella a jeho syna Nica v podaní Timothéeho Chalameta. A hoci som nevedel v akom roku sa to odohráva, tak som odhadol nejaké neskoré 90-te roky. Podľa toho čo som vo filme videli mi to prišlo logické. A to je trošku osviežujúce. Aspoň pre mňa. Herecké výkony sú podľa mňa skvelé. Steve Carell je pre mňa viac dominantným hercom pre komédie, no bol som úprimne prekvapený, ako dokázal zahrať otca, ktorý sa snažil urobiť pre svojho syna maximum, aby ho dostal z priepasti drog von. Zaujímavé je aj, keď som mal možnosť počuť ako vlastne crystal met funguje a prečo je cesta von veľmi ťažká. A vysvetlené je to dobre. A čo sa týka výkonu Timothéeho Chalameta, tak mu musím takisto zatlieskať. Podal excelentný výkon a dal do toho všetko, čo mohol. S filmom nejaké vážnejšie problémy nemám, no sú tu 2, ktoré spomeniem. V prvom rade mám pocit, že úvod bol trošku rozbitý. Chvíľku mi trvalo než som sa začal orientovať kedy sa čo odohráva. Lebo miestami to nebolo veľmi dobre poprepájané a mal som pocit, že som nevedel či pôjdeme cez flashbacky, alebo sa posúvame vpred. A to je dosť zásadné. Potom sa to však ustáli a ďalej to už je podľa mňa zrozumiteľne zostrihané a nemal som problém sa orientovať. Potom je tu Lauren, ktorá je môj druhý problém. Hoci voči nej cítim ľútosť, tak mám pocit, že stiahnuť Nica naspäť bolo od nej nesprávne a ak niekto niekoho miluje, tak také veci nespraví. Výsledne pre mňa film funguje, je príjemný na pozeranie, nie je veľmi agresívny a necháva momenty skutočne vyznieť tak ako treba. Som spokojný a dokonca si myslím, že je dobré, aby si ľudia film pozreli. Hodnotenie: A- ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Naprosto chápu protichůdné recenze z řad diváctva.. Jedni jsou nadšeni, jiní remcají nad nezáživností děje.. Ono spíš jde o to, co divák od filmu všeobecně očekává.. Drama "Beautiful Boy" je o drogové problematice, ale není na ní pohlíženo ze strany závislosti jedince, ale rodiče, který svého syna miluje ze všech sil bojuje a když mu síly dochází, musí nabrat dech na ten nejdůležitější souboj a to boj sám se sebou a přijmout fakt, že narkoman, který byl jeho malým chlapcem pohltil jeho osobnost a není cesty zpět.. V tento okamžik jsem uronila i slzu.. Neskutečné drama o ztrátě důvěry a boji s bezmocí.. Pomalé a vleklé tempo mi naopak vyhovovalo a užívala jsem si krásu domova hlavních hrdinů včetně skvělé rodinné atmosféry.. Kamera mě bavila velmi a naprosto sedla do celkového konceptu pojetí životopisného příběhu.. Hudbu vybíral nějaký génius.. Strašně jsem se těšila na Steva Carella, který mne poslední dobou velmi baví.. A Timothée Chalamet předvedl, že se z něj klube velmi nadějný herec.. Já si to na projekci ČSFD celých 120 minut rozhodně užila.. Hvězdička ubrána z plného počtu za "useklý" konec a přílišný USA moralismus v datech.. |Světozor| ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, ale díky Timothéemu a Steveovi se postupně dokážete vcítit do jejich postav a vychutnat si jejich výkony. Timothée dokazuje, že je jeden z nejnadanějších mladých herců. Líbilo se mi, že drogovou závislost sledujeme očima rodičů. Pro fanoušky The Office je navíc fajn vidět spolu zase Stevea a Amy Ryan. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Možno by sa žiadalo do filmu o drogách viac špinavosti a vyhrotených situácií, ale myslím si, že Davidovi a Nicovi v ich príbehu išlo predovšetkým o pocity zúčastnených. A tým je vlastne ten film trošku iný. Herecky skvelé, muzika krásne pasovala. Takže za mňa nie zlý film, ale stále som presvedčená, že európsky režisér, ktorý točí skvelé filmy, by sa nemal nechať zlákať Amerikou. Felix, takže nabudúce radšej doma. 3,5* ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • V úvodní scéně otec popisuje Nicovy vlasy dlouhé až k ramenům. Ve skutečnosti ani nezakrývají jeho uši. (blans)
  • Timothée Chalamet musel utratit 25 liber za poradce a doktora, aby se ujistil, že jeho jednání jako narkoman je realistické a autentické. (blans)
  • Methamphetamin není nutné vařit k žilnímu (injekčnímu) užití. Ve filmu je to naopak. (blans)

Reklama

Reklama