Reklama

Reklama

Muž mírné povahy už nechce být jenom obětí šikany a přihlásí se do karate. Záhadný instruktor ho pak uvede do silně maskulinní subkultury, ze které jde strach. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (113)

horor2 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec úplně jiný film, než jsem čekal. Tušil jsem, že to nebude ten typ komedie o chudáčkovi a jeho změně apod. Sedlo mi to, ale je jen škoda, že závěr jsem věděl cca po 30 minutách. Jesse Eisenberg byl skvělý stejně tak jako Alessandro Nivola. Zítra si hned půjdu koupit pásek, i když nevím jakou barvu :-) ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Nie je to v pravom zmysle komédia, aj keď situačne sa možno zasmejete, alebo skôr pousmejete. Viem si predstaviť, že skúsenejší režisér - scenárista by z toho vedel spraviť poriadny nárez. Bojového umenia ako v martial arts filmoch sa tu nedožijete, nech vás názov filmu nemýli. Napokon tvorcovi o to asi ani nešlo, alebo na to nemal "gule" a tak obsadil do hlavnej úlohy komika. Príbeh, aj keď jednoduchý, nebol na zahodenie a celkom milo sa na to pozeralo. ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo... vskutku unikátní. Byly tam sice momenty, kdy jsem nechápavě přemýšlel, na co se to vlastně dívám, ale na konci to do sebe všechno tak dokonale zapadne, že tomu nemůžu moc vytknout. Díky nepředvídatelnosti, originalitě i skvělému smyslu pro humor tu je podle mě i jistý kultovní potenciál. Prostě skvělý film, o kterém by se mělo víc mluvit. 8/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám trošku z "The Art Of Self-Defense" zmiešané pocity. Rešpektujem všetkých, ktorí v tom našli humor. Niektoré scénky prišli aj mne vtipné, no mne osobne toto príde viac ako psychologická dráma. A možno je tam aj nejaký prvok thrilleru. Takže sa ospravedlňujem, ale to je spôsob, akým som sa na film pozeral ja. Ako psychologickú drámu/thriller. S tými slovami, poďme si povedať niečo o filme. Myslím si, že Jesse Eisenberg je veľmi dobrým hercom a do tejto role mi pasoval. Jeho premena nie je možno úplne realistická a mám pocit, že sa v ňom často bijú protichodné pocity. Ale dokážem mu porozumieť a funguje to celkom dobre. Skvelá je aj Imogen Poots. V role, ktorá podľa mňa funguje. A veľmi dobre rozumiem tomu, čo sa odohráva v jej hlave. Alessandro Nivola to hrá tiež veľmi dobre. Istým spôsobom vás jeho postava fascinuje. No súčasne cítite, že niečo tam ešte pod povrchom je. No osobne by som bol asi radšej, keby ku koncu nezačal byť ten film trochu predvídateľný. Tým ako veci postupujú to dáva zmysel a hlavne je tu niekto skutočne poriadny psychopat. Nebudem to spoilovať pre ostatných, no rozhodne to viete predpovedať. Zase ale posledných 8 minút to podľa mňa vyťahuje hore. Tam je pár skvelých momentov a príjemných prekvapení. Boje sú tu spracované dobre, postavy sú zaujímavé. A je to smutné, keď sa umenie boja dokáže takýmto spôsobom zneužiť. Že sa z toho stane úplne iný šport Niečo, čo by asi mnohí ani nechceli. Ale tiež to ukazuje, že sa v našom vnútri môžu objaviť veci, ktoré sme tam ani nevideli. Ako celok poviem, že film sa mi páčil, ale iným spôsobom, než sa mi asi páčiť mal. Neviem. Ale na druhú stranu je zaujímavé, že sa rôzni ľudia môžu na ten istý film pozrieť úplne inými očami a odniesť si z toho úplne iné dojmy. A nie len v tom, či sa niekomu film páči alebo nie. To je určite pozoruhodné. Minimálne v tomto smere to bude jeden z najpozoruhodnejších filmov za tento mesiac a popravde aj celý rok. Hodnotenie: B ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když bych se na to chtěl dívat realistickýma očima, tak transformace postavy Jesseho Eisenberga není provedena nijak zvlášť uvěřitelně, ale vzhledem k tomu, v jaký bizár se to postupně vyvine, je to úplně jedno. The Art of Self-Defense totiž není milou komediální hříčkou o tom, jak se asociální nekňuba snaží naučit karate (jak se zprvu může zdát), ale velmi, velmi ostrou a temně černohumornou satirou na alfa-mužství. Moc příjemné překvápko, nečekal jsem, jak moc se to zvrhne. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (vojacekr)
  • Pravidla Dódžá jsou: 1. Žádné boty na matraci. 2. Žádné jídlo nebo pití na matraci. 3. Uklonit se. když vcházím nebo odcházím z matrace. 4. Vždy si nosit svůj pásek. 5. Prát si svoje Gi (kimono). 6. Respektovat svého protivníka. 7. Klepnutí, jinak uslyšíte prasknutí. 8. Klepněte, jinak si zdřímnete. 9. Zůstaňte hydratovaní. 10. Pokud to funguje, využijte toho. 11. Zbraně jsou pro slabochy. (Bawnjourno)

Reklama

Reklama