Reklama

Reklama

Všechno nejhorší 2

  • USA Happy Death Day 2U (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vysokoškolačka Tree bývala strašná mrcha, dokud ji osud nepotrestal tím, že ji nutil opakovaně prožívat ten samý den, na jehož konci ji brutálně zabil magor v masce maskota její univerzity. Každodenní krveprolití skončilo až ve chvíli, kdy Tree odhalila identitu pachatele (spolubydlící Lori, která ji už nedokázala vystát) a poslala ho na věčnost. Mezitím se z mrchy stala přátelská bytost věrně milující spolužáka Cartera, jenž jí v boji proti zabijácké časové smyčce pomáhal. Žili by spolu patrně šťastně až do smrti, kdyby nedošlo k sérii řady nešťastných příhod, končících tím, že se Tree znovu probudí v den svých narozenin, pár šťastných prožitých týdnů se rozpustilo jako pára nad hrncem a jedinou jistotou, kterou Tree má, je smrt, jež na ni večer čeká. Nabízí se prosté řešení – skočit za Lori, vyškrtnout ji ze života a vrátit ten svůj do normálu. Když však Tree Lori najde, je její spolubydlící mrtvá. Cosi se změnilo… Ve snaze vrátit vše do normálu přijde Tree záhy na to, že existují i horší věci než každodenní umírání. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (253)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Pokračování vcelku zábavné komediálně hororové hovadiny s jednou z nejsympatičtějších teen bloncek, je podle očekávání bohužel slabší, než díl předešlý. Možná i protože film už vybrušuje z hororového žánru, přičemž spíše víc a víc přičichává ke sci-fi prvkům, které tam vůbec nemusely být. Nebo aspoň mně osobně vyhovoval ten nevysvětlený koncept Na Hromnice o den více, kdy se ono podivné prožívání stejného dne pořád dokola prostě děje, nepotřebuju k tomu žádnou fyziku a vědu, která by se mi to pokusila vysvětlit. V rámci onoho šťourání se ve vědeckých technikáliích nám nakonec tvůrci představili zápletku, která se od té předešlé z minulého dílu zas až tolik neliší, což by vlastně tolik nevadilo, ale problém tkví, že jí až zbytečně moc komplikují. Jasně, hlavní hrdinka je furt výborná - vtipná, sympatická, plus se skvělou představitelkou, ale místo toho, aby film zůstal na stejné rovině snímku předešlého a pokusil se podobný námět pojmout zase trochu jinak, snaží se věci posunout do zbytečně velkých rovin, což nakonec vyústí v naservírování nemastné neslané filmové porce, která s nikým příliš nehne. Ale bylo to zas docela zábavný. Sice bez napětí, se slabším humorem, ale koukat se na to dalo. Ovšem možná ze mě také mluví slabost pro hlavní herečku. A to jsme myslel, že jsem víc na brunetky. Průměrné 3* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První díl byl pro mě spíše sexy černá komedie než horor či slasher, a tak jsem rád, že Christopher Landon v pokračování posílil právě tuhle notu, protože zábava je to, oč jde především. Jiný film by snad budoval zápletku s časovými smyčkami a paradoxy proto, aby diváka ohromil, jenže Všechno nejhorší 2 si tím vším "jen" připravuje půdu k tomu, aby mohlo bavit, bavit a bavit, což se mu daří. Jessica Rothe je přímo fantastická, ať má zrovna vztek, páchá sebevraždy nebo se shledává a loučí s matkou, a ani ostatní postavy nevyšly naprázdno, ba co víc, i ta nová parta má v tom celém jasné a odůvodnitelné místo. Epilog jako by naznačoval možnost třetího dílu, ale zároveň ho můžeme brát i jako vtip na závěr. Já bych třetí díl rád. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tohle mě bavilo. Víc než jednička. Začíná to jako další typický sequel, který bude navazovat na první díl. Spolužák Tree (Jessica Rothe) má stejné deja vu. Ovšem po deseti minutách se vracíme k Tree, které se bude opět opakovat stejný den. Nevím zda originální a taky jsem měl pocit, že tvůrci zbytečně kombinují. Ale výsledek mě bavil. A hodně. Uvažoval jsem i nad čtyřkou a pokud si tyhle dva filmy někdy zase pustím, tak jim to hodnocení i zvednu. Tree je tady sympatická postava a znovu bude umírat na deset způsobů. A opět je to sranda. Vrah je jiný a znovu mě překvapil. Lze vyčítat překombinovanost děje, ale mě to nijak neuráží. Naopak je tento Happy Death Day skvělým odreagováním a může se řadit vysoko v porci zábavy. Jessice navíc tahle role Tree sedí už více a je doslova radost jí v roli pozorovat. Ta herečka se mi líbí a její herectví taktéž. Doufám, že si střihne další podobně laděné filmy. když to vezmu kolem a kolem. Já se vážně bavil. Mix sci-fi, thrilleru a komedie je totiž skvěle vyvážený. Tenhle mix má navíc zajímavou zápletku, která mě neuráží, ale naopak baví. (74 %) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mohl bych tu opsat můj komentář k jedničce. Zábavná, svižná a nenáročná soft sci-fi záležitost se sympatickými postavami, která teď už vůbec nezastírá inspiraci skvělým Butterfly Effectem. Jessica Rothe má nesporný komediální talent a stejně jako u jedničky bych šel na čtvrtou, nebýt místy až příliš cukrkandlového patosu a všelijakého jiného sluníčkového ťu ťu ťu - ňu ňu ňu. Ale bavil jsem se dobře, před odjezdem na dovolenou ideální film. A pozor na potitulkovou scénu, která slibuje zajímavé (snad) pokračování. ()

Othello odpad!

všechny recenze uživatele

Co to kurva ale už vopravdu se okamžitě zastřelte. Jestli se samotný syžet snaží přenést na diváka flustraci hrdinky z toho, že se den co den ocitá ve hrozně nasvíceném světě plném naprosto nesvéprávných, nezábavných pitomců (děkan!), který neustále musej něco pít, žrát a plácat u toho úplně strašný nesmysly, tak můj potlesk nemůže být pomalejší. Ono to tak samosebou není, protože se bavíme jen o úmorně pitomém předstírání zábavy, které je natočené jako sitcom pro lidi, kterým přijde seriál Big Bang Theory vtipnej. Například tři čtvrtiny filmu jsou polodetaily na tváře v tak úzkém ostřícím pásu, že kdyby herec pohnul hlavou o 5 cm dozadu, stal by se rozmlženým růžovým flusancem. Je to bolestivě nezábavné, přehrané, nevtipné a odfláknuté i z hlediska svého vnitřního univerza. Českej název je zároveň recenzí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • V závěrečných titulcích je mezititulková filmová scéna. (Rominator)
  • Scéna seskoku z letadla v plavkách a bez padáku byla pro film natočena dodatečně. (ČSFD)

Reklama

Reklama