Reklama

Reklama

Všechno nejhorší 2

  • USA Happy Death Day 2U (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vysokoškolačka Tree bývala strašná mrcha, dokud ji osud nepotrestal tím, že ji nutil opakovaně prožívat ten samý den, na jehož konci ji brutálně zabil magor v masce maskota její univerzity. Každodenní krveprolití skončilo až ve chvíli, kdy Tree odhalila identitu pachatele (spolubydlící Lori, která ji už nedokázala vystát) a poslala ho na věčnost. Mezitím se z mrchy stala přátelská bytost věrně milující spolužáka Cartera, jenž jí v boji proti zabijácké časové smyčce pomáhal. Žili by spolu patrně šťastně až do smrti, kdyby nedošlo k sérii řady nešťastných příhod, končících tím, že se Tree znovu probudí v den svých narozenin, pár šťastných prožitých týdnů se rozpustilo jako pára nad hrncem a jedinou jistotou, kterou Tree má, je smrt, jež na ni večer čeká. Nabízí se prosté řešení – skočit za Lori, vyškrtnout ji ze života a vrátit ten svůj do normálu. Když však Tree Lori najde, je její spolubydlící mrtvá. Cosi se změnilo… Ve snaze vrátit vše do normálu přijde Tree záhy na to, že existují i horší věci než každodenní umírání. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (253)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tree se zase octla v časové smyčce a někdo jí jde po krku. A když umře, znovu se probudí a dostane druhou šanci. Tentokrát to je ale složitější, octla se totiž ve světě, kde platí trošku jiná pravidla. Dvojka Všechno nejhorší si zaslouží pochvalu za to, že nechce být jen klasickým sequelem, ale zkouší do příběhu vpašovat i víc sci-fi nebo dramatických prvků. Bohužel to ale vázne u realizace. Nápadů měl možná Christopher Landon dost, jako režisér ale nemá na to, aby z nich namíchal zábavný film. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Landon překvapil a jde na to chytře. V jedničce nastavil neokoukané schéma a sázel na funkčnost detektivní linie a utajování vrahovy identity, která byla pro vyřešení dějové spirály klíčová. V pokračování se pokouší zpětně vysvětlit, jak samotná časová smyčka vlastně vznikla, cíle postav jsou tentokrát dopředu odhaleny a divák nemá být napínán hledáním „neznámé“ (v matematickém smyslu) společně s postavami, nýbrž skrze posílený princip deadlinů a tak trochu i efekt motýlích křídel. A minimálně v prvních dvou třetinách se to daří skvěle, děj se vyvíjí nepředvídatelně a zábavně, objevování nových odlišností totožného dne nabízí vděčné vedení pozornosti a titulní dilema, které před srdnatě umírající Tree vyvstává, tvoří dostatečně nosný prvek k prohlubování jejího vztahu s Carterem a k přemýšlení nad celou zápletkou v širších souvislostech, než by bylo potřeba. Na žádný slasher už se sice moc nehraje a tahle v prvním díle ještě dominantní linie tu plní dost podružnou roli, ale i tak mě nastavený vypravěčský mód hodně bavil a o to víc mě rozladila závěrečná půlhodina, kde se nevyhnutelné vyřešení oddaluje už vyloženě z povinnosti a většina scén s děkanem je úděsně trapnou a lacinou taškařicí. Kdyby se to celé ještě o 10 minut zkrátilo a dění ve finiši nabralo na přímočarosti, byl bych navzdory všem logickým pochybnostem skoro až nadšený – takhle se to sotva dokulhá k 70% s povinným odkazem na opět bezchybnou Jessicu Rothe, která by mohla z fleku hrát jak ženského Posledního skauta, tak i místo Kate Winslet v Titanicu. S tou ženskou okamžitě do velkofilmů! ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojku jsem si pustil ihned po skončení jedničky, která mě dokázala docela zaujmout a to nejen svým pojetím i příběhem, ale především samotnou atraktivní představitelkou v hlavní roli. Takže jsem byl dost zvědavý, s čím se Christopher Landon „vytasí“ tentokrát. Přece jenom jsem měl trochu obavy, že se bude jednat jen o nezajímavou kopii jedničky. To se naštěstí nestalo, ale druhý díl se mi nakonec bohužel líbil o něco méně. Hlavně kvůli své překombinovanosti v některých pasážích a faktu, že tentokrát hororová podstata filmu ustoupila dost do pozadí té dramatické a celkovému scifi pojetí. Což bylo na jednu stranu fajn, ale já bych si dal přeci jenom spíše pořádný nášup „slasher akce“ a postupnému budování atmosféry. Začátek filmu byl opět povedený, Ryan byl správný magor i ti jeho kamarádi, ale já byl stejně hlavně zvědavý na Tree, protože Jessica Rothe si dokázala získat mé sympatie už v jedničce a i tentokrát byla jasně o level výše, než zbytek osazenstva. Naštěstí i dvojka nabídne několik slušných hlášek a humorných situací, stejně jako těch „černohumorných“ + několik vydařených sebevražd – hlavně tato pasáž se mi líbila nejvíce. Landon však hodlal hrát i na city a znovu setkání s matkou jistě zacloumá nejednou romantickou duší. Horší už to bylo v tom, že samotný vrah byl tak nějak potlačen do pozadí a přestože i on zde několikrát figuroval, byla mi jeho totožnost tak nějak fuk (zvlášť když dost brzy odhalili, že Lori to tentokrát není). Potěšila i představitelka nesnesitelné Danielle a její ochotnické představení (zahrání slepé Francouzky). Happy Death Day 2U tak vyloženě nezklamal, dokázal místy pobavit, ale na víc jak průměr to v tomto případě nebylo. Bohužel. 50% ()

topi 

všechny recenze uživatele

V podstatě to samé jako jednička, akorát více hozené do sci-fi. Opět natočené s poctou k danému žánru, tentokrát bych to tipoval na Návrat do budoucnosti, zazní i jména jako Marty a Doc Brown. A mě to vůbec nevadí, film je vtipnej, bezvadně odsýpá a Jessica Rothe je kočena, na kterou mě baví koukat neustále. Takže klidně bych uvítal trojku, protože mě tyhle blázniviny sedí a rád se u nich odreaguji. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vstoupili podruhé do téže řeky (díky časové smyčce to pro ně nebyl problém) a já jsem si myslel, že už tentokrát přesně vím, co můžu od filmu očekávat, ale opak byl pravdou. Po zkušenostech s prvním dílem jsem věděl, že určitě nepůjde o horor a očekával jsem tedy další studentskou komedii říznutou romantikou, místo toho jsem zpočátku nevěřícně zíral na podivnost, v níž vystupoval blonďatý asiat v roli Jar Jar Binkse. V prostřední fázi jsem se konečně mohl začít bavit (hlavně sebevraždy byly nápadité), ale pak přišla poslední třetina, která přinesla spoustu otravného moralizování a nepovedenou hru na city, a moje nálada i hodnocení zahájily prudký sestup. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení začalo 14. května 2018, natáčelo se v Louisianě (New Orleans, USA). (Varan)

Reklama

Reklama