Reklama

Reklama

Batman vs. Joker

  • USA Batman: The Killing Joke (více)
Trailer 1

Barbara se pokouší zabránit loupeži, což se jí nepodaří. S Batmanovou pomocí ale zadrží jednoho ze zločinců. Dívka je nadšená, že má případ, Batman ji ale brzdí, protože má divokou povahu a domnívá se, že se Barbara nebude držet zákonů a pak by mohla lehce podlehnout pokušení zločince zabít. O několik dní později je Batman přepaden, Barbara mu přijde na pomoc a v záchvatu vzteku muže, který ho přepadl, málem zabije. Uvědomí si, že Batman měl pravdu, a rozhodne se v boji se zločinem raději nepokračovat. Krátce nato Barbaru i jejího otce, komisaře Gordona, přepadne Joker v jejich bytě. Komisaře unese do opuštěného lunaparku, kde se ho snaží dovést k šílenství, aby dokázal, že i tomu nejpříčetnějšímu muži stačí "jeden špatný den", aby se z něj stal blázen. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (112)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Oproti tým hlučným akčným videoherným filmom, ktoré v posledných rokoch DC vo svojom animovanom univerze produkuje, je to určite silný nadpriemer (aj v rámci filmografie Sama Liu, ktorý nakrúca skôr tie horšie DC animáky). Nemožno ale skryť rozporuplnosť. Chválim minimum samoúčelných akčných scén, skvelú temnú štylizáciu, zopár fajn dialógov a dôraz na príbeh, no práve ten je v konečnom dôsledku dosť jalový a pôsobí skôr dojmom nekorektnej verzie epizódy Batman the Animated Series. Kevin Conroy a Mark Hamill by si skôr zaslúžili v comeback v The Dark Knight Returns, ktorý mal všetko, čo The Killing Joke chýba. Nakoniec najzaujímavejší bol antiklimatický záver - možno by nebolo od veci nakrútiť v podobnej atmosfére celý film. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Predlohu som nečítal a je mi vlastne úplne jedno o čom bola, pretože toto čo som videl mi úplne stačí. Bavilo ma to od začiatku do konca, takže nemám za čo strhávať body. Bavila ma úvodná story medzi Batgirl a Batmanom, bavil ma fantastický Joker / Batman v podaní opäť skvelého Marka Hamilla / Kevina Conroya, bavila ma temná atmosféra s dobrou hudbou a bavil ma dospelejší, vážnejší a drsnejší ton celého animáku. Stručne a jasne za mňa veľká spokojnost. P.S.: nevypínajte to hneď ako vyskočia záverečné titulky. Oblúbený soundtrack: Bats and Babs Cross the Line, Rooftop Regrets. 90% - 5* ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se mi (vlastně krátká) komiksová předloha líbila, nemůžu říct, že bych z téhle doslovné adaptace byla nadšená. Cesta spíchnutí dvou oddělených příběhů nebyla šťastná, protože ten první slouží jenom k představení Barbary/Batgirl a dal divákům víc důvodů její drama v druhé části prožívat. Jinak má ovšem první příběh uzavřený dějový oblouk a závěr. Druhý a delší příběh je až otrocky věrný předloze, jenže není tak úderný a i vizuálně mi přišla předloha zajímavější. Dala bych rozhodně přednost trochu volnější adaptaci, protože prostor na rozvinutí některých postav a témat tu byl a Batgirl mohla být představená i způsobem, který s hlavním příběhem nějak souvisel (nelegální aktivity původních majitelů zábavního parku, třeba?). ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj první dospělejší animovaný Batman a musím říct, že mě nezklamal. Samotná animace se mi líbila, atmosféra Gothamu je tu cítit skoro všude, postavy mi přišly dobře napsané a hudba neurazí. Musím jen říct, že první část filmu při zpětném pohledu moc nesouvisí s hlavní druhou částí. Když to ale mám brát jen jako takové představení Batgirl, tak to beru. Velmi mě zaujal příběh Jokerova původu a jeho postavu jsem tu měl stejně rád jako obvykle (když tedy zapomenu na Suicide Squad). ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, nicméně i tak ze snímku cítím určité odtržení prequelové části věnující se vztahu Barbary a Batmana. Následná brutální přetahovaná Batmana s Jokerem se mi líbila (obzvláště flashbacky do jokerovy geneze). K absolutní spokojenosti však přeci jen něco chybělo. Mark Hamillu jako Joker samozřejmě zase kraluje a Kevin Conroy se zahanbit také nenechá. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Číslo Jokerovy cely je 0801. V abecedě odpovídají tato čísla písmmenům "HA." (Caszidy)
  • Bezpečnostní kód pro vstup do Francescova sklad je Fibonacciho sekvence "0, 1": 1, 2, 3, 5, 8 (v matematice je takto označována nekonečná posloupnost přirozených čísel - každé číslo je součtem dvou předchozích). (Caszidy)

Související novinky

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

15.03.2016

Už za pár týdnů se nám představí nový Batman v podání Bena Afflecka a v srpnovém Sebevražedném oddílu se poprvé objeví Jared Leto jako Joker. Studiu Warner Bros. to ale očividně nestačí, a tak na… (více)

Reklama

Reklama