Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víra královny Míriel je podrobena zkoušce, Isildur se ocitá na rozcestí, Elrond odhaluje tajemství, Arondir dostává ultimátum, Theo neposlechne Bronwyn. (Prime Video)

Recenze (104)

Spacecore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Galadriel je příšerná, Isildur jí dýchá na záda. Numenor je tragickej. Trpaslíci a linka s Gandalfem není špatná. Nechápu jak se z Chluponohů stali Hobiti, protože je to taky tragická evoluční větev Středozemě (dle tvůrcu seriálu). Elfové když spolu mluví, působí to jako dialog z gay porno filmu těsně předtím, než po sobě skočí. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl bych tomu dát plný počet bodů, ale strašně pomalu se ten seriál vyvíjí. Občasné točení se na místě je překážkou a může někoho odradit. Avšak nový záporák a skřeti jsou to nejlepší, co zatím seriál má a výprava je opravdu povedená. Pořád si to drží u mě hezké 4*, jen už by to potřebovalo trochu více dějově rozjet a ne jen hádanky a mlžení. ()

Reklama

JeanMarthan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit tento seriál vysoko jenom proto, že dobře vypadá a mám z něj šimrání v prdeli mi přijde dosti povrchní a pro nějaký posun k vyšším principům mravním zcela nedůstojné. A ano, stálo to ranec, což nám Amazon opět vehementně dokazuje, avšak peníze svět lepším místem nedělají a už vůbec by neměly být měřítkem absolutně k ničemu. Člověk zkrátka neumí hospodařit s nadbytkem! Takže pak tu máme na úkor kvalitního hereckého obsazení charismatickými herci jen brutální vizuální kýč (na němž se opravdu nešetřilo) a jakési pitoreskní nesympatické figurky (na kterých se naopak hodně šetřilo), které byste nejraději mučili sledováním sebe samých ve venezuelské telenovele (což tahle slátanina svým častým tlacháním o ničem připomíná). Chybí mi tu inovativní přístupy, kterými se tvůrci tak rádi chvástají. Už čtyři díly dostávám je klišé vedle klišé ve všech aspektech a nejsem schopný si tu najít jedinou postavu, která by mě bavila, s kterou bych to prožíval. Spousta dialogů a dějových linek je tu zcela nemístných, nelogických nebo totálně debilních a rozbíjí atmosféru tohoto světa, spíš jako bych se díval na epizodu GoT. Z archetypů velkých vůdců jsou karikatury a nejvíc to odsral chudák Durin. Bohužel se to drží zajetého formátu 80% o hovnu a 20% příště to bude lepší, slibujeme, koukejte dál a plaťte. Dával jsem tomu šanci, hrozně rád bych prokrastinoval u pěti řad top fantasy, ale tohle bude nejspíš jediná, kterou s podporou druhých zvládnu. ()

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skřeti a Adar dobrý, bromance mezi Elrondem a Durinem taky není špatná, ale zbytek v čele s Galadriel prostě za moc nestojí. A na to, že máme za sebou 4 díly, tak se ani příběh zrovna moc nehýbe. K čemu to je, že to všechno nádherně vypadá, když to působí herecky prázdně, bez charismatu. Hlavně že to má romanci totálně vedlejších postav jako vsuvku. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná je potíž už v samotném formátu. Zatímco film musí na relativně krátké časové ose spěchat k vyvrcholení, seriál je rozvláčný a často záměrně natahovaný. Film je redukován střihem, seriál vyplňován vedlejšími linkami a osázen mnoha postavami, které často nemají jiný účel, než "zdržovat". Tvůrci Prstenů nemají schopnost konkurovat velkým spisovatelům, takže vaří z vody. Nějak splácali základní linku, která je knihami pevně dána a pokusili se ji ovinout a oživit dalšími příběhy a postavami. A moc jim to nejde. Nakonec je tedy úplně jedno, kolik černochů, nebo žen tam hraje. Ten největší problém je, že to nemá náboj, takže i přes ten úchvatný vizuál.... divák se často nudí. Linka se skřety ...zatím dobrý. Trpaslíci ujdou. Ovšem Galadriel...děs běs. Scénář její linky působí amatérsky...nablble a Galadriel sama je mi svou až neelfovskou urputností dost nesympatická. Nebudu dál rozebírat, co se mi nelíbilo...to nejdůležitější je, že jsem se nebavil, nebyl jsem napnutý... . Velká škoda. Jedno z mála pozitiv této epizody je absence Chlupohnátů. A přestože se motají kolem klíčové postavy, obešel bych se bez nich až do konce. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Sekera, která se objeví v záběru královských komnat, je Dramborleg, jedno z dědictví Numenorského trůnu. Tato sekyra patřila velkému hrdinovi lidí, Tuorovi, stejně jako štít, který stojí vedle ní. (spacemaster)
  • Adar (Joseph Mawle) tvrdí, že pochází ze zemí Beleriandu. Tuto oblast na mapě v prologu epizody Stín minulosti (2022) nenajdeme, protože se na konci Prvního věku propadla do moře jako důsledek Války hněvu. Jejím jediným pozůstatkem je Lindon. (spacemaster)

Reklama

Reklama