Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (120)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud pomineme fakt, že se to vlastně celé točí kolem jednoho města, jedné vesnice a jedné armády a nemá to tedy ani zdaleka takovou šíři a monstrózní epiku jako filmový předchůdce, tak šestka umí být docela fajn zábava. Je správně temná, je tu několik elfích perků a řádně peprných bitev, které jsou docela obstojně sestříhané a napínavé. Pokud by celý seriál byl v takovémto stylu, byla by spokojenost. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám dojem, že vesničané, ani skřeti nikdy nedojdou. Jelikož i když jich zbývá trochu, tak se vždycky rozmnoží, abych ji následně mohlo být víc. A toto je to nebezpečí, o které hrozilo jižním krajům? Trochu mi to nesedí, ale bitva se mi celkově líbila. Jen jsem zvědavý, jestli mi dovedou tvůrci dát odpovědi na moje otázky v posledních dvou dílech. Aneb, co to mělo znamenat. ()

Reklama

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nevětší bitva. Parta skřetů bez průzkumníků. Ale oceňuji tzv. Kanónenfutr v podání vesničanů co zradili. Samozřejmě útok stvoření, co se bojí světla asi půl hodiny před svítáním. Náhoda? Nemají se šípy vytahovat po směru vniku? Zajímavá taktika s bouráním věže. Je vidět, že architekt byl stejný jako u mostu ve Studénce. A pak ten závěr. Důležitý artefakt při jehož nalezení se nikdo neobtěžuje balíček zkontrolovat. A celá ta věc kolem kopání děr a tajemného meče. Ta byla dost pochybná. Nelogyčnost kompenzuje hodně dobrý vizuál. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5 dielov sledujeme ako Galadriel prehovára Numenorejcov aby šli bojovať do Stredozeme, kam zázračne dôjdu v 6 dieli presne v čase, keď tlupa škretov zaútočí na nejakú dedinku. A najmocnejšia bytosť Stredozeme musí byť natrepaná v zbroji a používať meč. Tí tmavší krátkovlasí elfovia mi vadia menej ako premrhaný potenciál.... ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že se na to kvůli výživnému hejtu každý týden velmi těším a tento díl byl ke mně velmi štědrý už od začátku.  Měřítko je vzhledem k rozpočtu jeden z největších seriálových failů ever. Jak říkal PJ, že nenatočil Vyhnání z kraje kvůli nepatřičnemu měřítku po finále, tak tak někdo udělal celý seriál, no bože no. Koho by bitva o skanzen v Kuřimi nenadchla v seriálu za půl miliardy.  Také se velmi těším na zopakovaný trapný twist ze Stalloneho Samaritana. Také by mne zajímalo, kdo to psal, čtrnáctiletý kluk, co viděl ženský na katalogu spodního prádla leda tak. Protože nikdo jiný si nemůže myslet, že spolu všechny ženy automaticky a poklidně vycházejí a spolupracují, hahaha. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Název epizody Udûnje odkazem na několik míst ve světě Pána prstenů. Jde o údolí hned za Černými branami, které tvoří vstup do Mordoru ve Třetím věku a také druhé jméno první Morgothovi pevnosti, jinak známé jako Utumno. Utumno znamená v řeči Quenya „podsvětí“, kdežto Udun značí „peklo“ nebo „temnou jámu“ v sindarinštině. Zde Udun symbolizuje temnotu, v níž se jižní pláně mění s výbuchem hory Doom. (spacemaster)
  • Arondir (Ismael Cruz Córdova) zmíní Valar, který se stará o rostoucí věci. Tato Valar je Yavanna, manželka Auleho, který vytvořil trpaslíky. Yavanna mimo jiné stojí za vznikem entů. (spacemaster)
  • Theo (Tyroe Muhafidin) se ptá Bronwyn (Nazanin Boniadi), jestli si pamatuje, co mu vyprávěla, když jako malý nemohl spát. Odpoví mu moudrem o tom, jak je stín pomíjivý a když najde světlo za jeho dosahem, stín ho nenajde. Tento dialog mohli diváci slyšet na konci filmu Pán prstenů: Dvě věže (2002), ale pochází z knihy „Návrat krále“, kdy Sam (Sean Astin) vidí hvězdu mezi mraky, když se s Frodem (Elijah Wood) nachází hluboko uvnitř Mordoru. (spacemaster)

Reklama

Reklama