Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ti, kdo přežili, se snaží dostat do bezpečí; Chluponozi bojují se zlem; Durin se rozhoduje mezi přátelstvím a povinností; Adar zvažuje nové jméno. (Prime Video)

Recenze (83)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Elf blond-pipka je azbestová, že přežila pyroklastickou vlnu na stojáka nebo co? Ono vůbec že to kdokoliv přežil (i když kdekoliv zalezlý) je víc pohádka (hooooodně fantasy) než bych si přál. Vypadá to dobře, ale je to debilní. Ostatní linky jsem měl doposud raději. Doposud… linka se “Supermanem” zretardovatěla neskutečně (to jsou vážně to Hobiti tak debilní?). Proč mu lezou pod ruce, když dělá “super-věci”? Je naprosto jasné, že se něco může stát a pak čumí jak vemena. Nemluvě o tom co předvedou potom… Na co jsem čekal jak na milování je probuzení Balroga (které prostě muselo proběhnout, aby si “o něco později” mohl Gandalf říct památečné “You shall not pass!”). Sice jsem se dočkal, ale takhle debilně? Plusové body získala scéna “budiž Mordor”. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny předchozí díly byly naprosto epic, ale tady to tvůrci absolutně dojebali. Minimálně by bylo dobré, kdyby si zjistili něco o sopkách. Popel a plyny, které se ze sopky valí, jsou silně toxické a člověka v podstatě upečou a otráví zaživa. Tady si v tom všichni chodí, jako by se nechumelilo a jede se dál. Zároveň zatímco předchozí díl byl gradací veškerého dosavadního děje, tady se vlastně za celý díl nestane nic. Doufám, že finále bude výrazně lepší. ()

Reklama

mata77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledovať, ako cynizmus mladej Galadriel dostal úder do hlavy a ako sa to na nej prejavilo, bolo zaujímavé, ale nevyvolalo to vo mne silnejšie emócie. Bolo mi jej síce trochu ľúto, veď nikto nechce zistiť, ako veľmi sa mýlil. Herecky sa mi ale táto pasáž zdala nevýrazná. Južanskú dejovú linku sa snaží zachrániť nádherná lokácia, na ktorej sa natáčalo. To miesto vypadá naozaj magicky a kontrastne. Ďalšou silnou témou boli trpaslíci a ich mocenské boje, respektíve vzťah k elfom. Priateľstvo medzi Elrondom a Durinom dostalo jasné pomenovanie a bolo naozaj emotívne, zahrané precízne a natočené v pekných detailoch. Dosť šokujúco pôsobilo vyjadrenie Durinovej ženy v závere a nahlodalo obraz jej charakteru. Prinieslo mi množstvo otázok, ktoré sú skôr hypotetické a zrejme viac morálne. Niekde na stráni si aj Chlponohí začínajú písať svoje nové dejiny a podľa očakávaní došlo  k vymedzeniu hlavných postáv ich rasy. No a na pozadí celého dielu Hora Osudu chrlí svoje útroby, otrávený vzduch sa šíri a popol dusí všetko živé na zemi. Meno novej provincie už poznáme, pre menej chápavých divákov ho oheň vypálil čierne na čiernom. Mordor. Epizóda sa javí ako slabšia oproti akčnejšej predchádzajúcej, preto sa môže stať, že ak sa divák nechá odradiť tempom, uniknú mu zaujímavé alebo dôležité detaily. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože není tato epizoda o moc horší než ty předchozí, nejspíš divákům došla trpělivost. Spousta výhrad a jen málo chvály, přestože linie s trpaslíky ušla a slušný moment se našel i u Chlupohnátů. Ale já se nedivím, protože to celé kazí dění kolem Galadriel. Béčkový scénář, kterému bych se i posmíval, kdyby to nebylo tak smutné. Přitom z hlediska děje, to má být nejvýznamnější linka. Po šesti pofidérních epizodách jsem žádný zázrak nečekal, takže překvapený nejsem, ale pro mnoho fandů-optimistů to musí být zklamání. Je evidentní, že tvůrci sice mají super rozpočet, ale schopností jen málo ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V jednom z předchozích komentářů / recenzí k průběhu první sezóny jsem napsal, že se oprostím od geniální knižní předlohy, ale nezvládl jsem to. Z Galadrielina monologu jsem totiž pochopil, že tvůrci zabili Celeborna, parchanti! I člověku, který v životě nečetl žádnou z Tolkienových knih věnovaných Středozemi, ale viděl zfilmovanou trilogii Pán prstenů, přece musí tak nějak vrtat hlavou, jak je možné, že v ní Celeborn vystupoval živý a zdravý. WTF?! Je mi už definitivně jasné, že jsou chluponozi (chluponohové?) těmi nejcyničtějšími, nejsobečtějšími a nejpokrytečtějšími bytostmi ve Středozemi, o čemž mě přesvědčil proslov pana Brandonožky, ve kterém zazněla věta: "Jsme si navzájem věrni". Jsem si málem poprskal fiží. V závěru jsem pak ještě zjistil, že tvůrcům asi nefunguje kompas, když se Jižní kraje změnily ve východní hrozbu. No dobře, jsem ochoten uznat, že Mordor ležel na východojihovýchodě. Celé bych to shrnul tak, že epizodu vnímám jako důkaz toho, že tvůrci neví z které do které a že jsem se musel hodně držet, abych neodpadoval. / Poučení: Nevstupuj do hořící hospody. 1*- ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Miriel (Cynthia Addai-Robinson) přísáhá Galadriel (Morfydd Clark) na jméno svého otce, že se vrátí do Středozemě, přičemž ale nepoužije jeho jméno v jazyce elfů Quenya, ale jméno v původní řeči Númenoru, Adunaic. V této řeči se Tar-Palantir jmenuje Inziladun. Jde o zvláštní volbu, protože Adunaic začali používat lidé, kteří zavrhli elfy a přerušili s nimi veškerý kontakt. (spacemaster)

Reklama

Reklama